Windows Lisans Key'i bulamıyorum.

osmankum

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar merhaba, bundan 3 sene evvel Hp marka bilgisayarımı almıştım. Bilgisayar orijinal Windows 8.1 kurulu halde gelmişti. 3 sene boyunca hiç bir sıkıntı yaşamadım, ve windows 10'a yükseltmeyi de düşünmedim. Geçenlerde bir donanım sorunu yüzünden bilgisayarıma format attırmak zorunda kaldım. Format atan teknik servis Orjinal windows 8.1'im olduğu halde Crackli Windows 10 yüklemiş. Ancak eve geldiğimde crack de olmadığını gördüm. Şuan etkinleştir diye bir sayfa çıkıyor sürekli. Acaba Key'i bulma şansım var mı? Bulamazsam tek çözüm Win10 Crack yapmak mı?

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
WİN 8.1 ,e tekrar dönme şansınız varmı. Yani eleman ,win 10 u yüklerken diski silmediyse, win .old diye bi dosyada kalmış olabilir.
Silinmediyse, ayarlar,güvenlik ve kurtarma ile tekrar win 8.1 e dönme şansınız var.

2. Bİ alternatif ,8.1 in keyi vardıysa, sizde tekrar win 8.1 i netten indirip, kurabilirsiniz.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Windows 8.1 Key satın alabilirsiniz. N11 / Gittigidiyor gibi sitelerde etkinleştirmek için Key satılıyor bakıp alabilirsin. En fazla 50 TL gibi bir fiyatları oluyor genelde.

KS

osmankum

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Teşekkür ederim. Kurtarma ile 8.1 e dönmek mantıklı geldi. Ancak dönersem sistem sıfırlanacak mı? Yani disktekiler silinecek mi? Ve 8.1 e döndüğüm zaman direk orijinal olacağı kesin mi? Bu arada para vermek istemiyorum çünkü hali hazırda orijinal Win 8'im var. Ama nerelerde işte onu bulamıyoruz :)

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Eğer eski sistemi silmediyse,kurtarma seçeneklerinde zaten çıkacaktır. Bi deneyin.Deneme sırasında size mevcut dosyaları sileyimmi ,yoksa kalsınmı diye zaten soracaktır.
Yani esas önemli olan ,inşallah eski sistem duruyordur.

Eski sistemi kurabilirseniz,microsoft onu otomatik olarak tanıyıp,etkinleştirecektir.
Eğer yoksa,netten win 8.1 in kullandığınız sürümünü bulup indirin. Zayıf bi ihtimal ama,belki yine de microsoft etkinleştirebilir.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sıfırlama ile key geri getirilebilir mi bilmiyorum ama kişisel görüşüm getirilmez. Şöyle düşün keyi sen sisteme giriyorsun o key internet ortamında windows tarafından doğrulanıyor ve onaylanıyor. Key sisteminde bir dosya vs. gibi bir şeyde tutulmuyor REG dosyasında yedeği olur ki eğer sisteme eski Windows 'u silip format atıldıysa REG 'i de geri getirmen mümkün değil ki C: diskinde windows.old klasörü varsa ve üzerine Windows 10 kurulduysa bile sistem geri yükleme ile REG dosyasını Windows 8.1 üzerinden getirmez Windows o keyi almanın bir yolu bildiğim yok.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri