Windows Update Sorunu

Emre Kaymak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba yeni bilgisayar topladım özellikleri;
İGame GTX1050 Tİ 
AMD Ryzen 2200G
GSKİLL 8 GB 3000 MHZ
ASUS B350M-K
Neyse kurulumu yaptım freedos sisteme uefi format atıcam technopat adlı malum siteden uefi format dosyası indirdim kurdum fakat windows updateden güncelleme yaparken bilgisayar mavi ekran veriyor en az 20 kere aynısı oldu açıyorum bilgisayarı windows update girip güncellemeyi başlatıyorum mavi ekran veriyor başka birşey yaparken de mavi ekran alıyorum mavi ekranın sebebi driverlerin güncel olmaması imiş e güncellemedeyken de mavi ekran veriyor ne yapmam gerek yardımcı olun lütfen kafayı yemek üzereyim.Son olarak GEFORCE EXPERİENCE yi yüklüyorum orada da hata alıyorum windowsun bu sürümü ile uyumlu değil diye.

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Merhaba Emre,

Mavi ekran verme genelde Ram deki sorunlardan kaynaklı oluyor hocam.Ram uyumu konusunda anakart sitesinden ramlerinizi kontrol eder misiniz ?

Yada başka bir uefi dosyası ile denermisniz ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Donanımsal değilse, kullandığınız Windows dosyası veya UEFI yazdırma biçimi ile alakalı bir formata bağlı sıkıntı olabilir sistemde bunun birkaç çözmeye çalışma yöntemi var ama kesin sonuç yeni güncel bir Windows indirip UEFI biçiminde tekrar yazdırmaktır. 

Şu kodları dene ve update işlemini tekrar dene işe yaramaz ise yeni Windows ve fotmat işlemini denemelisin.

DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth
DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

her satırda Enter 'a bas bir işlem başlayacak tamamlanmasını bekle ve diğerine geç. İşlemler tamamlanınca Windows 'u yeniden başlat ve tekrar dene hata alıyorsan halen bir kaç kod daha var onları vericem ama onlarda işe yaramaz ise format tek çare.

KS

Emre Kaymak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hocam önerdiğiniz uefi format var mı ? sağlam bir şey indireyim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Windwos 'un kendi aracını kullanabilirsiniz. Google'dan Windows 10 indir diye aratın ilk site Microsoft un sitesi buaradan Aracı şimdi indir deyin ve inen Windows indirme aracını kullanarak ISO 'nuzu indirin. NOT başka bir PC için diye çıkan seçeneği seçin masaüstüne indirin direk Flash üzerinden işlem yapmayın. Sonra RUFUS yazılımı ile boot edilebilir bir Windows hazırlayabilirsiniz.

KS

Emre Kaymak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hocam teşekkür ederim deniyeceğim bunu son olarak ekran kartımı çalıştırmıyor nedense bilgisayar nvdianın kendi programını indiriyorum yine de bu sürümle uyumlu değil diyor güncellemeleri yapınca çözülür mi sizce bu sorun?

KS

Emre Kaymak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
tamam teşekkür ederim geri bilidrim yapıcam

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Güncellemeleri windows update üzerinden yapıyorsanız,hiç uğraşmayın bence. Hazır tüm güncellemeleri içeren paket dosyalar da var microsoftta. Oradan da deneyebilirsiniz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri