Windows Update'den Kurtulmak Mümkün Mü?

serhat5151

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
resimag.com/p1/6bbc0e36ec.png
resimag.com/p1/829123e4e0.png

Lanet olası windows updateden kurtulmanın bir yolu yokmu hizmeti durduramıyorum durmadan indirme yapıyor internetimi yavaşlatıyor windows zamanlayıcıdan silemiyorum hiçbirşey yapamıyorum bu windows updateden nasıl kurtulabilirim lütfen biri yardım etsin

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Görev yöneticsi,hizmetler içindeki windows update hizmetlerini devre dışı bırak.

4f89e18c97.png

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Tamamen kurtulmak için aşağıdakileri sırasıyla yapabilirsiniz.

#1 : Başlata services.msc yaz ve gir. Sonra açılan pencerede Windows Update 'i bul ve sağ tıkla eğer Durdur aktifse önce Durdur de ve sonra çift tıkla özellikler penceresi açılacak. Sonra Başlangıç Türünü [Devre Dışı Bırak] yap ve Uygula/Tamam de.

#2 : Başlata gpedit.msc yaz ve gir. Açılan pencerede şu yolu takip et Bilgisayar Yapılandırması \ Yönetim Şablonları \ Windows Bileşenleri \ Windows Update daha sonra açılan listeden Otomatik Güncelleştirmeleri Yapılandır 'a çift tıkla ve açılan pencerede sol üst köşedeki ayarı Devre dışı bırakıldı yap ve Uygula/Tamam de ve aynı işlemleri Otomatik Güncelleştirme algılama sıklığı içinde yap.

#3 : Başlata regedit yaz ve gir. Açılan pencerede şu yolu takip et HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows 'a gel ve son girdiğin Windows 'a sağ tıkla ve Yeni > Anahtar de ve adını WindowsUpdate yap ENTER 'a bas. Sonra Oluşturduğun WindowsUpdate anahtarına yine sağ tıkla ve Yeni > Anahtar de ve adını AU yap ENTER 'a bas. Sonra AU seçili iken sağdaki beyaz sayfaya sağ tıkla ve Yeni > DWORD (32-bit) Değeri de ve adını AUOptions yap ve bu oluşan değer verisine çift tıkla ve Değer verisi kısmını 2 yap ve Tamam de ve sonra PC 'yi Yeniden Başlat. Bütün bu işlemlerden sonra Windows Update tamamen kendi kendine hiç açılmamak üzerede devre dışı kalacak.

kaantf

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
met 61' Alıntı:
Görev yöneticsi,hizmetler içindeki windows update hizmetlerini devre dışı bırak.

4f89e18c97.png

merhabalar ben bu sayfaya geldiğimde durdur seçeneği aktif değil üzerine tıklanmıyor. ne yapmam gerek acaba ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
CMD 'yi yönetici olarak çalıştır ve net stop wuauserv yaz ve Enter 'a bas bu işlem durduracaktır. Daha sonrasında Başlata Sistem Yapılandırması yaz ve gir sonra açılan ufak pencerede Hizmetler sekmesine gel ve buradan Windows Update ve Windows Update Medic Servis 'te olan tik işaretini kaldır ve Uygula/Tamam 'de sistemi yeniden başlat. Tamamen devredışı bırakmak için yukarıdakileride uygulayabilirsiniz.

Eğer Windows Update 'i devre dışı bırakmak değilde tamamen silmek istersen ki tavsiye etmem ihtiyacın olduğunda sağlam bir şekilde geri getiremezsin çünkü ama istersen CMD 'yi yönetici olarak çalıştır ve sc delete wuauserv yaz ve Enter 'a bas bu tamamen silecektir.

Tüm işlemlerden sonra PC 'yi yeniden başlat.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri