wmcodecs.dll

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

pragod

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Avastın en güncel versiyonunu kullanmaktayım. Bilgisayarımı her açışımda wmcodecs.dll adlı bir virüs buluyor. Sil dediğimde bir süre sonra yine aynı wmcodecs.dll virüsü uyarısı geliyor. Virüs yolu System32 nin içinde gözüküyor. Avastın başlangıç taramasını yaptığımda (windows yüklenirken yapılan taramada) yine aynı virüsü buluyor. Tam olarak nasıl kurtulacağımı çözemedim. Windowsu güvenli modda açmak yararlı olmadı format atmakta istemiyorum. Yani sürekli aynı virüs oluşuyor. Yardım ederseniz sevirim.

NOT: Daha önce forum tecrübem olmadı genelde problemleri çözebiliyordum. Fakat bu wmcodecs.dll beni mecbur bıraktı.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Kaspersky ın 1 aylık deneme sürümü var.
 Kaspersky Total security. Deneyiniz.

KS

pragod

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Deneyeceğim ama virüs programımın eksik kaldığını düşünmüyorum. Kaspersky da farklı bi reaksiyon göstermeyecektir bence.Windows defenderda aynı olayı yaşatıyordu çünkü.

KS

pragod

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kaspersky 3 saatlik tarama sonucu yüzde 99 da kaldı durdurdum bulunan tehditleri sildim. Bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra birkaç tarama daha yaptım tehdit bulamadı. Avastın bulduğu wmcodecs.dll virüsünü tehdit olarak görmüyor. Şuan system32de durmakta wmcodecs.dll . Tam olarak emin olmalı mıyım virüslerden kurtulduğumdan. Bu wmcodecs.dll virüs müdür değil midir?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sisteminizdeki DLL dosyalarına bulaşan türden bir virüs kapmış olabilirsiniz. Ancak emin olmak için yapabileceğiniz başka bir antivirüs ile denemek. WMCodecs.dll dosyası sistemin önemli DLL dosyalarındandır. Sistemden silinemez bir DLL 'dir genelde ve Antivirüs 'ler sistem kritik dosyalarını silmezler ki sistemde sıkıntı çıkmasın. Antivirüs odaklı değil büyük ihtimal ile sorununuz ama yinede Kasperky Total Securuty yada Bitdefender antivirüs yazılımlarından birisi ile deneyin. Sonuç değişmez ise diskinize Temiz format atın. Sorun bulmaz ise Kaspersky sorun yok demektir Avastın ayarları ile alakalı bir hataydı muhtemelen.

KS

pragod

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İlk forum tecrübemde yorumlarınız için teşekkür ediyorum . Sorun şu ki avastın virüs olarak gördüğü wmcodecs.dll kaspersky'da tehdit olarak görünmüyor. Avastı kullandığım sürede wmcodecs.dll yi bildirim geldiğinde siliyordum ve bilgisayarın işleyişinde değişiklik olmuyordu. Belli bir süre sonra system32de tekrar oluşuyordu wmcodecs.dll. Forumda gördüğüm öneri üzerine kaspersky ile de tarama yaptım, farklı virüsler buldu ve temizledi.Sonuç olarak wmcodecs.dll bilgisayarda şuan bulunmakta avasta mı güvenmeliyim yoksa kasperskya mı?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kaspersky kullanmaya devam edin Avast zaten Kaspersky kadar iyi bir Antivirüs yazılımı değil genel en iyi Antivirüs sıralamasında.

Başka bir sorunuz var mıydı?

KS

pragod

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Cevaplarınız için tekrar teşekkür ediyorum . Şimdilik sorundan kurtulmuş gibi görünüyorum. Bir sorun yaşadığımda bildireceğim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri