X3440 sistem toplama

canlol4

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Yukarda yazdığı gibi sistem toplamayı düşünüyorum yanına 580 8gb koycam sorum şu anakart eski olduğu için windows nasıl kurcam bilmiyorum uefımı yoksa başka birşwy mi kurcam bununla ilgili video varmı

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
İşlemciniz, yani Xeon X3440 4 Çekirdek 8 izlek ve 2,93 GHz hızında çalışabilen 2012 çıkışlı bir işlemci. Eski işlemciyi bu yüzden stanadart hali ile RX 570 'e kadar çıkabilirsiniz. Ancak işlemcinin O.C. potansiyeli çok iyi ve 3.8 ile 4.00 Ghz arasında bir değere O.C. yaparsanız RX 580/RX 590 kullanabilirsiniz zira İşlemci O.C. olmadan 1080p 'de Ekran Kartını besleyemez bu yüzden işlemciye O.C. yapmalısınız. Format işlemi için Legacy yani eski tip BIOS için UBS hazırlayacaksınız yani MBR okuma düzeninde.

KS

canlol4

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Oc tabi yapıcam bu windows işini anlatan video varmı

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
canlol4' Alıntı:
Oc tabi yapıcam bu windows işini anlatan video varmı

RUFUS yazılımını indirin ve,

rufus_tr.png

SEÇ kısmından ISO 'yu seçin AYGIT kısmından USB 'yi seçin ve diğer tüm ayarları olduğu gibi kalsın, Birim etiketi ISO 'nun versiyonuna göre değişir oraya ellemenize gerek yok ve BAŞLAT dediğiniz zaman işlem başlayacak ve USB hazırlanacak bu kadar hazırlama işlemi. Sonrasında BIOS 'u USB ile başlatın hepsi bu kadar.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
canlol4' Alıntı:
Abi ubuntu ne içinki

Ya oraya takılma, orası kullanılan Sistemin adı bu örnek resimde Ubuntu sistem ISO 'su kullanılmış. Sen SEÇ kısmından Windows ISO 'sunu seçtiğinde orası değişecek. Bu RUFUS 'ta seni ilgilendiren 2 ayar var MBR yazan kısım ve FAT32 yazan kısım sendede böyle olsun yeterli sonrasında BAŞLAT deyip yazdır.

Ubuntu Linux tabanlı ücretsiz bir işletim sistemi ancak oyun için tavsiye edilmez sen Windows kullan.

KS

canlol4

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Forumda dolaşırken gördüm kuramazdın diye abi bu senin bana anlattığın uefı değil dimi

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
canlol4' Alıntı:
Forumda dolaşırken gördüm kuramazdın diye abi bu senin bana anlattığın uefı değil dimi

Bak UEFI ve Legacy BIOS 2 tür yani ve eski anakartlarda Legacy BIOS vardır. Sana attığım RUFUS yazılımında Disk Bölüm Düzeni kısmı var orası MBR olursa Eski BIOS 'lar için oluyor ve GPT olursa yeni BIOS 'lar için yani UEFI oluyor. Sizin anakart eski olduğundan MBR yapacaksınız ve Dosya Sistemi kısmınıda FAT32 biçiminde ayarlayıp BAŞLAT deyip yazdıracaksınız. Hepsi bu kadar.

KS

canlol4

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Tmm anladım abi zaten fat32 oynamama gerek yok oto seçili bide diyorlarki w10da kasma olur o sistem

Abi peki 590 ile db yapmazmı

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
canlol4' Alıntı:
Tmm anladım abi zaten fat32 oynamama gerek yok oto seçili bide diyorlarki w10da kasma olur o sistem

Abi peki 590 ile db yapmazmı

4.0 Ghz hıza çıkartırsan işlemciyi yapmaz. Windows 10 ağır olur mu dersen SSD 'de hiçbir sorun yok ama HDD ise biraz ağır çalışıyor bu doğrudur. Windows 8 kurabilirsin ben bu saatten sonra Windows 7 kimseye önermem ama sistem eski ise Windows 7 'de kurulabilir.

KS

canlol4

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Ssd alcam zaten bide diyolarki uefı ile de kuruluyormuş windows

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
canlol4' Alıntı:
Ssd alcam zaten bide diyolarki uefı ile de kuruluyormuş windows

UEFI kurabilirsiniz, ancak bazı BIOS 'larda sıkıntı çıkabiliyor. Önce UEFI deneyin USB 'yi görmez ise başlangıçta UEFI kuramazsınız demek olur bu. UEFI kurulum için sadece Disk Bölüm Düzeni kısmını GPT yapacaksınız.

KS

canlol4

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Peki ilk biosmu güncelleyecem yoksa windows mu kurcam bide aliexpressde kargo bakınca takip kullanılamaz diyor ne oluyor o

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
canlol4' Alıntı:
Peki ilk biosmu güncelleyecem yoksa windows mu kurcam bide aliexpressde kargo bakınca takip kullanılamaz diyor ne oluyor o

Yurtdışı alıverişleri ile ilgili hiçbşr fikrim yok. BIOS güncellemesini öncede sonrada yapabilrsin bir atrı veya eksiği olmaz format işlemi için.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Videolar işini görür ve sıralama olayı 1. sıraya USB yi alınca Windows kurulumunu yapacaksın ve bitince işlem USB yi çıkaracaksın o USB çıkınca kendisi otomatik olarak Windows kurulu diski 1. sıraya alır.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri