x470 CPU Besleme Soketi

Lord Sheze

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar Gigabyte x470 aorus gaming 7 wifi modelini aldım. Ama Anakartta cpu besleme soketi 8+4. 4 lü olanı boş bıraksam olur mu yada pci-e den gelen 4 lü kablo taksam olur mu işlemcim ryzen 5 2600x psu ise 8li soket var cpu için ne yapmam gerekiyor yardımlarınız için teşekkürler. 

nQkPkV.jpg
[/url][/img]

pbj4ma.jpg
[/url][/img]

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Eğer ekran kartı çıkışından fazladan varsa ki var baktığıma göre onu kullanabilirsiniz. İşlemci ve Ekran kartı aynı kanaldan beslenir 12V kanalı ve ekran kartı ve işlemci için olan kabloları ikisi içinde kullanabilirsiniz. Sıkıntı yok yani.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Güzel anakart. Giganın bu serisi, başarılı.
Tek 8 pin yeterli. İlerde psikolojik olarak içiniz rahat etmezse,molexden 4 pine bi adaptör alın. Overvclock yaparsanız ,özellkle.
Sakın pcı e yi bağlamayın.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ben PCI-E kablosunu CPU bağlantısına bağlanmış şekilde kullanıyorum kablo yetmediği için üstelik işlemcim O.C. 'lu şuan ve bir sorun yaşamadım 5 senedir. İki bağlantıda 12V kanalından besleniyor. Bir problem olmaz olsa bende olurdu.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Ben PCI-E kablosunu CPU bağlantısına bağlanmış şekilde kullanıyorum kablo yetmediği için üstelik işlemcim O.C. 'lu şuan ve bir sorun yaşamadım 5 senedir. İki bağlantıda 12V kanalından besleniyor. Bir problem olmaz olsa bende olurdu.
 pcı e kablosu ,kaç pinli.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
met 61' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:
 pcı e kablosu ,kaç pinli.

2x8 pin bir tanede 4+4 pin PCI-E kablosu var benim PSU 'da ama işlemci kablosu sadece 4 pin var bende diğer 4 pini ayrı takmaktansa PCI-E 4+4 pini bağladım direkt CPU güç girişine. Yarı modüler benim güç kaynağı markasını modelini bilmiyorum şuan. Sen şimdi soracaksın kesin PCI-E kablosu olduğuna emin misin diye evet eminim üzerinde yazıyor hem PSU 'nun çıkışında hemde kablo uçlarında. Yani bir sıkıntı yok bende bir arkadaşımda bu şekilde kullanıyor bana da o önermişti 5 senedir hiçbir sorun yok. işlemcim normalde 3.6ghz maksimum ama ben 4.5ghz 'e O.C. yaptım öyle kullanıyorum.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
4 pin pcı e kablosu hiç duymadığım için sordum. Ya 6 pindir ya 6+2 pindir.
zaten soruyu soran üyenin silverstone powerindede 4 pin pcı e diye bi kablo yok,hepsi 6+ 2 şeklinde.
Sendeki poweri merak ettim gerçekten. Hangi model bu.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
met 61' Alıntı:
4 pin pcı e kablosu hiç duymadığım için sordum. Ya 6 pindir ya 6+2 pindir.
zaten soruyu soran üyenin silverstone powerindede 4 pin pcı e diye bi kablo yok,hepsi 6+ 2 şeklinde.
Sendeki poweri merak ettim gerçekten. Hangi model bu.

Valla bilmiyorum modelini kasayı açmadan öğrenemem ama markası Cougar arkadaşımda ki Thermaltake PSU 'da da 4+4 Pin PCI-E kablosu var oda rahat 3-4 senelik bir PSU muhtemelen 4-5 senelik PSU 'lar da var bu tarz kablolar.

Sorunun çözümüne gelirsek zaten dönüştürücü ile kullanması gerekecek 6+2 kabloyu 4+4 Pin 'e çevirici ile bu sorunu benim gibi çözebilir. Yada senin dediğin gibi Molex çıkışlı kabloyu 4+4 Pin 'e çevirici ile 'de çözebilir.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri