X870E Chipsetlerdeki 5.1 Problemine Çözüm Var Mı?

AranelCiryatan

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
159
Merhaba, X870E chipsetli bir anakart almayı planlıyorum hedefimde çift chipsetli olduğu için X870E AORUS PRO modeli var fakat maalesef artık bu yeni anakartlarda arka tarafta 2 ses jack'ı var ve anakart kullanım kılavuzunda Front Paneldeki jackları da kullanarak 5.1 ve 7.1 yapılabilir demişler.

Tabii ki 5.1 kabloları genelde tek bir kablo olarak gelip son 15-20 cm lik bölümü 3'e ayrıldığı için bu durum neredeyse imkansız. Yani mantık dışı bir öneri sunmuşlar. Yeni nesil ürün almaya zorluyorlar insanları. Yıllardır çalışan 5.1 sistemi neden değiştireyim sorun olmadan.

Neyse aklıma şöyle birşey geldi ama var mı bulamadım. Anakartın HD Audio bölümüne bağlanan ve kasanın PCi slotlarına montaj yapılabilen 3.5mm jack aparatı var mı? Bu konuda mutlaka bir ihtiyaç oluşmuştur diye düşünüyorum bu yeni anakartlar ile beraber.

Gigabyte'ın X870 Gaming modelinde arkada 3 jack var ama maalesef onda tek chipset ve işlemci güç beslemesinde 8+4 bulunuyor. Pro 8+8.

Bu arada işlemcim 9800x3d olacak. Henüz sistemi toplamadım fiyatların biraz düzelmesini bekliyorum. Stok sorunları nedeniyle hem anakart tarafında hemde işlemcide fiyatlar saçma malum. Geçen hata 25K olan anakart bu hafta 18K ya düştü mesela :)

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Özellikle Gigabyte marka istiyorsan Extra dan PCI-E Girişli 7.1 Creative ses kartı alabilirsin kalitesi mükemmeldir. Gigabyte önemli değil başka marka alırsım diyorsan Asus Anakartlar da 7.1 Ses girişi var toplam 5 tane 3.5 MM Jack girişi mevcut 3 tanesi ses sistemi için.

KS

AranelCiryatan

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
159
Özellikle Gigabyte marka istiyorsan Extra dan PCI-E Girişli 7.1 Creative ses kartı alabilirsin kalitesi mükemmeldir. Gigabyte önemli değil başka marka alırsım diyorsan Asus Anakartlar da 7.1 Ses girişi var toplam 5 tane 3.5 MM Jack girişi mevcut 3 tanesi ses sistemi için.
Arka panelde 5.1 / 7.1 desteği olan X870E chipsetli Asus anakart önerir misiniz? Ben satışta olan modeller arasında görmedim. Hepsi 2 jack ile sunulmuş durumda (Anakart ve marka bağımsız X870E modellerde ben sadece 2 jack var diye biliyorum)

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Arka panelde 5.1 / 7.1 desteği olan X870E chipsetli Asus anakart önerir misiniz? Ben satışta olan modeller arasında görmedim. Hepsi 2 jack ile sunulmuş durumda (Anakart ve marka bağımsız X870E modellerde ben sadece 2 jack var diye biliyorum)
İnceledim x870 Serisini Üzerindeki ses çipi 7.1 hepsinde var ama jack işini kablo ile çözmüşler. Elimde Asus Tuf Gaming B550 Anakart var onda bile mevcut. Diğer anakartım X670 Serisi onda da fazla jack girişi mevcut. X870 De çipin olması girişin olmaması tuhaf.

KS

AranelCiryatan

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
159
İnceledim x870 Serisini Üzerindeki ses çipi 7.1 hepsinde var ama jack işini kablo ile çözmüşler. Elimde Asus Tuf Gaming B550 Anakart var onda bile mevcut. Diğer anakartım X670 Serisi onda da fazla jack girişi mevcut. X870 De çipin olması girişin olmaması tuhaf.
Aynan çok saçma. 5.1 kullanmak için resmen uzatma kablo almak lazım.

Yada anakarttaki hd audio bölümüne bir bağlantı yapmak lazım

KS

AranelCiryatan

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
159
Bunu kullanacaksın ya da ses sisteminden 3 tane jack olarak çıkan kasaya tek jack olarak bağlanan kablodan bulman lazım. https://app.hb.biz/BTHwJPmSEiWC
Açıkçası 18 bin anakarta verip sonra gidip 2-3 bin verip birde ses kartı almak mantıksız geliyor. O yüzden büyük ihtimalle kendi imkanlarım ile front panel çıkışını arkaya taşıyacağım.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri