XEON E5450 Sisteme Windows 10 Kurulumu Yapamıyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

gorkemedis

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar Sistemi 1 aydır kullanıyorum Windows 7 olarak Ve Windows 10'a Geçmeye Karar Verdim.

Rufus ile yazdırdım iso dosyamı usbye ek'deki görseldeki gibi takılı kaldı dakikalarca bekledim ama yok işlem devam etmiyordu. En son beklerken uyuya kaldım hatta  :D

Görseldeki gibi kaldı.

Bende gece pcyi bıraktım bu şekilde sabah uyandığımda Pc Yeniden Başlayıp Windows Seçenek ekranına geçmiş   Home - Pro - Single Language Vs.
Sonra USB  belleği çıkarıp pcyi yeniden başlattım.

Alltaki Videodaki Sorunun Aynısıydı Sanırım.
F8 E bas diye işte bir seçenek var basıyorum tık yok delete vardı sanırım onada basıyorum tık yok.

[video=youtube]https://youtu.be/-E0ZOW6fnus[/video]

Bu Şekilde Kaldım Yardımlarınızı Bekliyorum 
Umarım Sorunu Çözebiliriz.

Not: Bios En Son Sürümde Ve Modludur.

2 Adet HDD Bulunmakta 2 sinede kurmayı denedim aynı sorun devam ediyor.
Hdd'lerde bir problem yoktur.
İso'ları Farklı Farklı Sitelerden - Media Tool İle Denemiş Bulunmaktayım Fakat Sonuç Aynı.

Sistem:
Xeon E5450
MSİ G41M P33-COMBO
2X2= 4 GB DDR2 800 MHZ Kington Ram
SAPPHİRE RADEON R7 240 2GB

YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM.     

TEŞEKKÜRLER...

Konuyla İlgili Bilgisi Olan Biri Yardımcı Olabilir mi ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
USB yazma biçiminizde bir sorun var gibi duruyor. Diske yazdırma işlemini GPT değilde MBR olarak yazdırın ve eski BIOS sürümleri için düzenle kutusunu işaretleyin. Bu yazdırma işlemi için RUFUS yazılımını kullanın yine ve söylediğim ayarlar bu yazılıma özeldir. Ayrıca Orjinal Windows 'u Microsoft 'un kendi sitesinden indirin. Eğer kendi sitesinden direkt ISO indirmek isterseniz aşağıdaki yöntemi deneyebilirsiniz.

Öncelikle ISO 'yu indirmek için https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows10 bu bağlantıya tıklayın. Google Chrome üzerinden anlatacağım tavsiyem Chrome kullanın. Bağlantıyı açtığınızda Aracı şimdi indirin yazısına sağ tıklayın ve incele deyin. Sağ bölümde bir pencere açılacak bu Resim 'deki gibi bir pencere. Burada kımızı ile işaretlediğim 3 nokta alana tıklayın ve More tools - Network conditions 'a tıklayın. Aşağıda bir bölüm açılacak bu Resim 'deki gibi. Kırmızı ile işaretledim ve yazdım. User agent kısmında Select automatically kısmının işaretini kaldırın ve alt bölümden Safari - iPad iOS 9 seçin. Daha sonra sayfayı yenileyin ve Aracı şimdi indir yerine artık Windows ISO 'sunu indirme bölümü çıkmış olacak.

Sürüm seçin : Windows 10 November 2019 Update altından Windows 10 yazanı seçin. Onayla deyin. Ürün dilini seçin: Türkçe yapın ve Onayla deyin bekleyin daha sonra aşağıda 64-bit İndir deyin ve bekleyin indirme başlayacak. Hepsi bu kadar. Normalde araç indirip bir yazılım ile indiriyorsunuz ama bu şekilde daha iyi ve hızlı oluyor.

KS

gorkemedis

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
USB yazma biçiminizde bir sorun var gibi duruyor. Diske yazdırma işlemini GPT değilde MBR olarak yazdırın ve eski BIOS sürümleri için düzenle kutusunu işaretleyin. Bu yazdırma işlemi için RUFUS yazılımını kullanın yine ve söylediğim ayarlar bu yazılıma özeldir. Ayrıca Orjinal Windows 'u Microsoft 'un kendi sitesinden indirin. Eğer kendi sitesinden direkt ISO indirmek isterseniz aşağıdaki yöntemi deneyebilirsiniz.

Öncelikle ISO 'yu indirmek için https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows10 bu bağlantıya tıklayın. Google Chrome üzerinden anlatacağım tavsiyem Chrome kullanın. Bağlantıyı açtığınızda Aracı şimdi indirin yazısına sağ tıklayın ve incele deyin. Sağ bölümde bir pencere açılacak bu Resim 'deki gibi bir pencere. Burada kımızı ile işaretlediğim 3 nokta alana tıklayın ve More tools - Network conditions 'a tıklayın. Aşağıda bir bölüm açılacak bu Resim 'deki gibi. Kırmızı ile işaretledim ve yazdım. User agent kısmında Select automatically kısmının işaretini kaldırın ve alt bölümden Safari - iPad iOS 9 seçin. Daha sonra sayfayı yenileyin ve Aracı şimdi indir yerine artık Windows ISO 'sunu indirme bölümü çıkmış olacak.

Sürüm seçin : Windows 10 November 2019 Update altından Windows 10 yazanı seçin. Onayla deyin. Ürün dilini seçin: Türkçe yapın ve Onayla deyin bekleyin daha sonra aşağıda 64-bit İndir deyin ve bekleyin indirme başlayacak. Hepsi bu kadar. Normalde araç indirip bir yazılım ile indiriyorsunuz ama bu şekilde daha iyi ve hızlı oluyor.

Rufus ile mbr olarak yazılmıştır

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
ISO dosyasıda önemli onuda kendi sitesinden indirip yazın denemediyseniz deneyin çünkü bu yazacaklarım son öneriler.
Ayrıca USB diskinizde önemli USB 3.0 diski 2.0 'a takıp denerseniz buda sorun yaratır yada tam tersi. Eski anakartlarda veya yeni anakartlarda fark etmez en sağlıklı sorunsuz kurulum USB 2.0 portu ve USB 2.0 bir aygıt ile yapılmalı.
Ayrıca kullandığınız disklerden sadece birini sistemde bırakın ve mümkünse en sağlam olanına kurulum yapın.
Son bir şey BIOS ayarlarından BOOT menüsünden BOOT Mode ayarını UEFI yapıp deneyin hem GPT yazdırma biçimiyle hem MBR biçimiyle.

Hepsi bu kadar başka bir alternatif kurulum yöntemi yok USB ile bundan sonra denemeniz gereken şey CD/DVD ile denemek.

KS

gorkemedis

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle şöyle söyleyeyim anakartım g41 uefi ile kurulum yapmamın imkânı yok.

ugur.gozaydin' Alıntı:
ISO dosyasıda önemli onuda kendi sitesinden indirip yazın denemediyseniz deneyin çünkü bu yazacaklarım son öneriler.
Ayrıca USB diskinizde önemli USB 3.0 diski 2.0 'a takıp denerseniz buda sorun yaratır yada tam tersi. Eski anakartlarda veya yeni anakartlarda fark etmez en sağlıklı sorunsuz kurulum USB 2.0 portu ve USB 2.0 bir aygıt ile yapılmalı.
Ayrıca kullandığınız disklerden sadece birini sistemde bırakın ve mümkünse en sağlam olanına kurulum yapın.
Son bir şey BIOS ayarlarından BOOT menüsünden BOOT Mode ayarını UEFI yapıp deneyin hem GPT yazdırma biçimiyle hem MBR biçimiyle.

Hepsi bu kadar başka bir alternatif kurulum yöntemi yok USB ile bundan sonra denemeniz gereken şey CD/DVD ile denemek.

Anakartım G41 Uefi İle Kurulum Yapmamın İmkânı yok.

USB 3.0 aygıtım ile 2.0 portuna takıp sorunsuz bir şekilde win7 formatı attım.
Tek Disk İlede Kurulumu Denemiş Bulunmaktayım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
3.0 ile 2.0 soketinde sorunsuz kurulum yapmış olmanız dosyalarda bir hata vs. olma atlama yapılma gibi şeylerin önüne geçmez sorunsuz kurulup sonrasında sırf bu tarz hatalar ile sorun yaşanan çok sistem gördüm ama bunu geçelim.

Anakartınızda UEFI desteği yok anladım bu yüzden MBR düzende format atmak gerek ama halen daha bir soruma cevap vermediniz ısrarla tekrar soruyorum, ISO dosyasını nereden aldınız son sürümü kendi sitesinden indirip kurduğunuza emin misiniz? Windows 7 Microsoft 'un sitesinden Key ile indiriliyor. Eğer program indirme sitelerinden indirip kurulum yaptıysanız sorununuz belli bu yüzden oluyor. Ayrıca Windows 7 ISO dosyalarının 2 tür biçimi vardır ISO dosyasının UEFI kurulum ve eski kurulum için 2 versiyonu vardır siz UEFI sürümü indirmiş olabilirsiniz kurulumda sorun yaşatmaz ama sistem UEFI ile açılmak istendiği için bu sorun olabilir. Eski sistemler için Legacy BIOS kurulumuna uygun sürüme ihtiyacınız var. Kurulun ile ilgili bir sorununuz var bir yerde yanlış bir hata yapılıyor sebep bu bunu çözmek için her şeyin kusursuz olması ve son sürüm olması gerek.

Ayrıca orjinal kendi sitesinden indirmediğiniz hiçbir yazılım oyun vs. gibi konularda desteğimiz yok bunu da belirtyim bilginiz olsun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri