Xeon x3440 sistemim anakart arızası gigabyte H55 M

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

xlinus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
Merhaba, az önce bilgisayarcıdan çıktım güç kaynağım yandığı için emin olmak adına götürdüm o da platoon PL 9263 güç kaynağımin sahte olduğunu söyledi fan durmuş ondan ısınıp uçmuş gitmiş. Düşük bir güç kaynağı ile onboard denedi sonra da ekran kartı ile denedi vs ekrana görüntü gelmedi. Fan 1 dk dönüp duruyor yeniden baslatiyordu kendini. Sorun anakarta kadar gitmiş sanırım. Fan yavaş dönüyordu ve önce biraz çalışıp sonra duruyor sonra tekrar calisiyordu, kapanıp açılıyordu galiba. Bi de güç kaynağı değil sadece anakartta sorunlu 12V düzgün vermiyor dedi yavaş döndüğü için. Sorun sizce neden olabilir? Tamiri mümkün mü ve işlem tahmini olarak ne kadar tutar güç kaynağı fiyatı dahil sadece anakart. Akşam tekrar deneyecek kendi güç kaynağı ile 500W. 18 yıldır ilk defa düzgün bir şekilde oyun oynayacaktım o da elimde patladı, umarım düzgün bir çözümü vardır.

Anakart: Gigabyte H55 M S2.

İşlemci: Xeon X3440.

Ekran kartı: RX 470 Nitro OC+4GB 

İşlemci soğutucu (düzgün güç çekemedigi için yavaş dönüyor.): Snowman çift fanlı ısı borulu.

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Anakartınızda sorun var ise yaptırabilirsiniz fiyat olarak tam bir rakam söyleyemem ticari olarak değişkenlik gösterir fakat sorun güç kaynağında mı emin değilseniz bilgisayarcıda farklı güç kaynağı deneyerek test edin değilse size yeni bir anakart almanızı tavsiye ederim ki sorun bu tür sorunda tekrar rayına oturması çok zor.

KS

xlinus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
Enes Yavuz' Alıntı:
Anakartınızda sorun var ise yaptırabilirsiniz fiyat olarak tam bir rakam söyleyemem ticari olarak değişkenlik gösterir fakat sorun güç kaynağında mı emin değilseniz bilgisayarcıda farklı güç kaynağı deneyerek test edin değilse size yeni bir anakart almanızı tavsiye ederim ki sorun bu tür sorunda tekrar rayına oturması çok zor.

Sorunun güç kaynağında olduğunu kesinleşti zaten yandığı falan baya çalışmıyordu. Anakarttan yana korkuyorum hâlâ ses yok adam bir şey söylemedi güç verdiğinizde fan çalışıp geri duruyor tekrar calisiyordu şey de gördüm fan tersine dönüp sonra tekrar çalışıyormuş temizlemek adına o olabilir diye düşündüm ama çok yavaş dönüyordu. Haber bekliyorum hala umarım tüm anakart gitmemiştir, yorumunuz için teşekkürler.

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sadece PSU kaynaklı olabilir.Yeterli besleme gerçekleşmiyorsa sorun budur ve kaliteli bir ürün ile çözebiliriz.

KS

xlinus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
Enes Yavuz' Alıntı:
Sadece PSU kaynaklı olabilir.Yeterli besleme gerçekleşmiyorsa sorun budur ve kaliteli bir ürün ile çözebiliriz.

Korktuğum başıma gelmedi çok şükür. Sorun sadece güç kaynağındaymış aşağıda linkini attığım kasayı almayı düşünüyorum önerir misiniz veya bundan daha iyi dediğiniz ürün var mı? Hem kasa hem Psu almak istiyorum elimdeki eski olduğu için.
https://www.teknobiyotik.com/donani...0-bilgisayar-kasasi-dkchdiamondproms650w.html

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
KS

xlinus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
ugur.gozaydin' Alıntı:
PSU : 
  1. FSP HV PRO FSP550-51AAC 550W 80+ - 387 TL
  2. ZALMAN GigaMax ZM550-GVII 550W 80+Bronze - 460 TL
Kasa : Dark Cosmos 2x12cm ARGB Fan - 341 TL

Toplamda maksimumda 801 TL yapıyor. Benzer fiyatlara daha iyi PSU almış olursunuz. Seçtiğiniz kasa + PSU fena değil ama daha iyisi varken önermem açıkçası. Eğer 1. PSU modelini seçerseniz kasaya Dark AURA 12cm ARGB Fan - 70 TL bu fandan en az 1 adet daha alın ön kısma.

Fiyatlar artmış bir anda ama aerocool 650W 80+ nesi kötü ki hocam? Kasa da baya ferah geldi bana güç kaynağının altında bile hoş hava alması için yer var. Sadece güç kaynağı zaten 600 TL gibisinden bir şey kasa da videolarını vs izledim önerilen bir şeye benziyor, tabii kasa ve güç kaynağından çok anlamam siz daha iyi bilirsiniz ama.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ben kötü demedim. PSU 'da önemli olan ürünün önce kapasitör kalitesidir. Aerocool ürününde Tayvan malı katı kapasitörler var 2. sınıf kapasitördür. Zalman üründe Japon Malı 1. sınıf katı kapasitörler var ve FSP ürünüde markanın kötü bir ürünü olmadığı için Aerocool ürüne göre tercih edilebilir. Eğer alacaksanız almayın demem kötü değil Aerocool 650W 80+ White ürünü + Dimond PRO Mesh kasa kombini. Sadece ben olsam önerilerimden Zalman + Kasayı tercih ederdim o kadar.

KS

xlinus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
ugur.gozaydin' Alıntı:
Ben kötü demedim. PSU 'da önemli olan ürünün önce kapasitör kalitesidir. Aerocool ürününde Tayvan malı katı kapasitörler var 2. sınıf kapasitördür. Zalman üründe Japon Malı 1. sınıf katı kapasitörler var ve FSP ürünüde markanın kötü bir ürünü olmadığı için Aerocool ürüne göre tercih edilebilir. Eğer alacaksanız almayın demem kötü değil Aerocool 650W 80+ White ürünü + Dimond PRO Mesh kasa kombini. Sadece ben olsam önerilerimden Zalman + Kasayı tercih ederdim o kadar.
Tamamdir çok teşekkür ederim, bilgilendirdiğiniz için. Öyle bir farktan haberim yoktu en uygun fiyata bulup indirim vs kovalayıp alacağım bir şekilde ?. İyi günler dilerim hocam ??.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bu arada ucuz çin menşei ürünlerden tercih yapmayın. Rampage, PowerBoost, TX, GamePower, Hiper, Everest gibi markalar tercihiniz olmasın. Bu Frisby, Xigmatek ve Cougar 3 markada listenizde olabilir ama ilk tercihiniz olmasınlar.

Hayırlı olsun diyorum.

Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri