Xeon X3450 değişikliliğinde bilgisayarın post ekranında kilitlenmesi sorunu.

emolarshow42

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle anakartım Gigabyte H55M-S2. Benim eski işlemcim i3 540 ve ben işlemcimi Xeon X3450 ile değiştirmek istedim. İşlemcimi taktım fakat bilgisayar açılırken post ekranında kilitleniyor, hiçbir tuş çalışmıyor ve çok ısınıyor (eski işlemcimi takarken fark ettim). Anakartım da buzzer mevcutmu bilmiyorum. Aşağıya kilitlendiği ekranın fotoğrafını bırakacağım. Bundan önce x3440 modelini denemiştim aynı hata vardı. Forumlara sorduğumda destek listesinde yok değiştir dediler, destek listesinde olan x3450 modelini aldım fakat sorun yine devam etmekte, tekrardan soruyorum cevap vermiyorlar :-/ . Belki bu forumda anlayan çıkar diye bir de buraya sorayım dedim.

Not: Bilgisayarımı eski işlemcim ile açabiliyorum,BIOS son sürüm, BIOS'u sıfırlamayı denedim(pili çıkartıp takarak.), eski BIOS sürümlerini kurmayı denedim, RAM'lerin yerini değiştirmeyi denedim. 350W, 400W peak bir PSU ya sahibim.

[img=640x480]https://scontent.fayt2-1.fna.fbcdn....45b18ddbff093e7ef7f7&oe=5FFFD993[/img][/SIZE]

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
İşlemcinizde bir arıza olabilir kilitlenmenin başka bir anlamını düşünemiyorum. BIOS güncel demişsiniz ki zaten güncel olmasa bile işlemciyi tanımazdı donma yapmazdı.

KS

emolarshow42

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
İşlemcinizde bir arıza olabilir kilitlenmenin başka bir anlamını düşünemiyorum. BIOS güncel demişsiniz ki zaten güncel olmasa bile işlemciyi tanımazdı donma yapmazdı.

Yazdığım gibi bundan önce x3440 denemiştim onda da aynı sorun vardı, ikisinin de bozuk olması biraz düşük bir ihtimal fakat mesajınızı dikkate alıp işlemciyi denettirmeye gideceğim.Teşekkür ederim.

KS

emolarshow42

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Anakart odaklı bir BIOS sorunuda olabilir anakartıda bir kontrol ettirin derim.

Eski işlemcim ile sorunsuz açabiliyorum bilgisayarımı. Anakart ile ilgili ne gibi bir sorun olabilir ki?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
BIOS bir ihtimal işlemcinizi tanımıyor olabilir eğer arızalı değilse. BIOS güncel demişsiniz ama bir ihtimal sorun olması mümkündür.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri