Xfx Swft RX 6700 XT Coil Whine

eneszgul

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
35
voltaj arttıkça ses daha çok artıyor bugün sinerji altunizade mağazasından bizzat aldım acaba iade etmeliyim ve etsem düzelir mi ne yapmamı önerirsiniz

lFalcoNNl

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
63
bilemiyorum birikimimi buna yatırdım ve 6700 xt'yi baya içime sinerek aldım
Coil whine sadece ekran kartlı bir problem değildir emin misiniz ekran kartından sebebiyet verdiğine. Ayrıca böyle mal alırken XFX, inno, afox gibi marka alacağınıza ASUS Rog, Asus TUF, MSİ Trio, MSİ Suprim gibi markalar tercih edin. En kötü sapphire nitro+ ve Asus Dual. XFX rx570 kere mining dönemi olduğu zaman öncesi neredeyse hiç tanınmıyordu

KS

eneszgul

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
35
Coil whine sadece ekran kartlı bir problem değildir emin misiniz ekran kartından sebebiyet verdiğine. Ayrıca böyle mal alırken XFX, inno, afox gibi marka alacağınıza ASUS Rog, Asus TUF, MSİ Trio, MSİ Suprim gibi markalar tercih edin. En kötü sapphire nitro+ ve Asus Dual. XFX rx570 kere mining dönemi olduğu zaman öncesi neredeyse hiç tanınmıyordu
maalesef bütçe bu kadardı hocam ve evet ekran kartından önce böyle bir sıkıntı yaşamıyordum ve ekran kartı yük altına girdiği zaman çıkıyor 60 70w'ta sorun yok fakat 120 160'a çıktığı zaman başlıyor

lFalcoNNl

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
63
maalesef bütçe bu kadardı hocam ve evet ekran kartından önce böyle bir sıkıntı yaşamıyordum ve ekran kartı yük altına girdiği zaman çıkıyor 60 70w'ta sorun yok fakat 120 160'a çıktığı zaman başlıyor
Hocam o zaman onu iade etmeniz en mantıklısı olur. Ama gidip aynı fiyata nvidia muadili bulamazsınız ya para iadesi isteyin yada ürünü değiştirsinler para iadesi olursa da az daha ekleyin veya biraz bekleyip daha kaliteli model alın bence.

KS

eneszgul

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
35
Hocam o zaman onu iade etmeniz en mantıklısı olur. Ama gidip aynı fiyata nvidia muadili bulamazsınız ya para iadesi isteyin yada ürünü değiştirsinler para iadesi olursa da az daha ekleyin veya biraz bekleyip daha kaliteli model alın bence.
dün altunizade sinerji mağazasından aldım hem de nakit para saydım iade alırlar mı ki o konu da tedirginim duyunca hemen talep oluşturdum fakat tedirginim

lFalcoNNl

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
63
dün altunizade sinerji mağazasından aldım hem de nakit para saydım iade alırlar mı ki o konu da tedirginim duyunca hemen talep oluşturdum fakat tedirginim
Umarız hayırlısı olur iadenizi yaparsınız. Ben alırken Asus Dual 6500XT aldım ne Coil whine var ne wattman.

KS

eneszgul

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
35
Umarız hayırlısı olur iadenizi yaparsınız. Ben alırken Asus Dual 6500XT aldım ne Coil whine var ne wattman.
o kart benim eski kartim ve yanilmiyorsam 6000 serisinin en sorunsuz karti ve + olarak aralarinda cok fazla tdp farki var zaten 2060 kullanan arkadasim da yasiyormus ayni coil whine sorununu ama alistim diyor kasayi asagiya koydum diyor vermene gerek yok diyorlar kart cidden buz gibi calisiyor tek sorun bu coil whine

lFalcoNNl

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
63
o kart benim eski kartim ve yanilmiyorsam 6000 serisinin en sorunsuz karti ve + olarak aralarinda cok fazla tdp farki var zaten 2060 kullanan arkadasim da yasiyormus ayni coil whine sorununu ama alistim diyor kasayi asagiya koydum diyor vermene gerek yok diyorlar kart cidden buz gibi calisiyor tek sorun bu coil whine
coil whine abartılacak kadar gürültülü çalışıyorsa iade etmeniz faydanıza olur yoksa oyun içi zaten kulaklık ile kolay kolay duyulmaz.

RickGrimess

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
102
Asus diyorsunuz ama bu aralar asus ta da çok cw çıkmaya başladı. Ayrıca xfx ve powercolor gibi üreticiler bizim ülkemizde çok tanınmıyor ama yurt dışında tutulan markalar diye biliyorum. Afox u kullanmadığım için bir şey diyemem ama iyi olmadığı söyleniyor.

lFalcoNNl

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
63
Asus diyorsunuz ama bu aralar asus ta da çok cw çıkmaya başladı. Ayrıca xfx ve powercolor gibi üreticiler bizim ülkemizde çok tanınmıyor ama yurt dışında tutulan markalar diye biliyorum. Afox u kullanmadığım için bir şey diyemem ama iyi olmadığı söyleniyor.
Asus Kalitesi Şaşmaz Hocam . Tartışmasız Ekran Kartının Kralı ASUS Markasıdır. Ben Görmedim CW veya Wattman alan ASUS dan dolayı ancak olabilir tabiki.(Şahsen ben ne CW ne Wattman Alıyorum )

RickGrimess

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
102
Asus Kalitesi Şaşmaz Hocam . Tartışmasız Ekran Kartının Kralı ASUS Markasıdır. Ben Görmedim CW veya Wattman alan ASUS dan dolayı ancak olabilir tabiki.(Şahsen ben ne CW ne Wattman Alıyorum )
Tabiiki tartışılmaz. Siz yeni mi aldınız bilmiyorum ama şu zamanlarda forumlarda asus cw sorunu için konu açan kişiler var bende onların yalancısıyım. Mesela ben xfx kullanıyorum wattman hatası vs. Bende hiç almadım ama cw sorunu var ama pek önemsemiyorum zaten Fps sabitlediğim için seste gelmiyor.

ckribrahim

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,100
Çok saçma bir yorum olmuş. Özellikle piyasada RX 6700 XT asus dual CW problemi varken. Kime sorsan CW var kartlarda. İade edilen kartların sayısı bile belli değil. Tepe seviyelerde bile CW li kart dolu. Şans işi gibi bir şey o. Şu modelde CW olmaz diyemezsin yani. Hepsinde olur.

kadir54

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
33
Çok saçma bir yorum olmuş. Özellikle piyasada RX 6700 XT asus dual CW problemi varken. Kime sorsan CW var kartlarda. İade edilen kartların sayısı bile belli değil. Tepe seviyelerde bile CW li kart dolu. Şans işi gibi bir şey o. Şu modelde CW olmaz diyemezsin yani. Hepsinde olur.
Dostlarim herhana birsey sormak istiyorum sorunsux kart derken by kartimi kast ettiniz bende kullanıyorum 4 gündür watman yok

Ekli dosyalar

• Screenshot_2023-03-05-14-29-24-840_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2023-03-05-14-29-24-840_com.android.chrome.jpg
    588.1 KB · Görüntüleme: 27

lFalcoNNl

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
63
Sorun wattman değil dostum CW.
ya ne saçmalığı piyasada en çok sorun gördüğüm kart modeli XFX Swift ve Sapphire Pulse dan Yana Oldu hiçbir Şekilde Kartım ASUS CW yaşıyorum diyen adam görmedim ayrıca Kendim Kullandığım için de Teyit ettim . Ayrıca Zaten Hiç Yok Değil Diğer Firmalara Nazaran Daha az Bunu da Belirttim

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Marka fanatikliğini hiç sevmem kaldı ki hiç bir marka bir şeyde tam olarak iyidir demeyin ve savunmayın. @ckribrahim inde dediği gibi watmann ile Cw aynı değil. Arkadaşa tavsiyem o kartı iade etsin parasını alıp orada mümkünse yeni kart alıp test etsin kendi yöntemiyle, varsa öyle bir durum fiziksel mağaza sonuçta .. Eğer yoksa da kullanmak istediği modelin farklı markalarına baksın araştırsın, en sorunsuz olanı hangisiyse bir de onu alsın. Ülkece kusurlu ürün alıp iade etmeyip kullanmaya çalıştığımız için satıcılarda bunları normalmiş gibi satış yapıp iade almamazlık yapıp bizi kötü duruma koyuyorlar. CW sesi için ben kronik arıza olarak bakıyorum hele ki aynı modelin birinde yapıp diğerinde yapmıyorsa sorunludur farklı markalar içinde geçerli hiç biri babamızın malı değil parası cebimize girmiyor cebimizden çıkıyor. 5. defa stanley marka aynı model termosu alıyorum amazon üstünden ve aynı kronik sorunu var her defasında iade ya da değişim yaptım bana yorulmuyor musun diyenler oluyor . yok yorulmuyorum parasını veriyorsam kusursuz ürün alma hakkım var 5. de de aynı problem var iade oluşturup o model bir termos almayacağım mesela sırf amazon iade politikası yüzünden 5. defa aldım belki sıkıntısız denk gelir diye gelmedi :)

ckribrahim

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,100
ya ne saçmalığı piyasada en çok sorun gördüğüm kart modeli XFX Swift ve Sapphire Pulse dan Yana Oldu hiçbir Şekilde Kartım ASUS CW yaşıyorum diyen adam görmedim ayrıca Kendim Kullandığım için de Teyit ettim . Ayrıca Zaten Hiç Yok Değil Diğer Firmalara Nazaran Daha az Bunu da Belirttim
Saçmalık tabi. CW den bahsedip en dip seviye kartlara sorunlu diyorsun. Sıcaklıklardan veya başka bir şey üzerine konuşmuyoruz. CW den konuşuyorsun. Sorun gördüklerin muhtemelen sıcaklıktır yada wattmandır.

Bak bakalım kaç tane asus CW problemi göreceksin. Bu sadece şikayet var üzerindekiler. Hepsini tek tek say CW sorunu olanları. ASus kaç tane XFX kaç tane sapphire kaç tane.

Üşenmeyip bir de google yaz bakalım ASUS Dual RX 6700 XT CW sorunu veya problemi diye arat kaç tane konu çıkacak karşına. Al ben sana linkleri vereyim.

1678053834280.png

Bir şeyi araştırmak bu kadar zor olmamalı. Örneklerini kendi arkadaşlarımızdan da gördük. Kendimizde yaşadık. Kare içine aldığım konuyu özellikle oku. Bak tekrar ediyorum. Konu sadece CW sıcaklık veya parça kalitesi değil. Buna göre yorum yap.

Asus iyi diye herkes sorunsuz zannediyor. Kendim RX 6600 kullandım. Tek problem yaşamadım. Ama bu modelde çıkan CW problemi normalden çok fazla. Asus Dual RX 6700 XT de CW çıkması diğerlerine göre daha yüksek ihtimal.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri