Xiaomi Türkiye Garantili olduğunu nasıl anlarım?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

0MY

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selam..
Arkadaşlar Hepsiburada.com sitesinden 30 Haziran'da Xiaomi Redmi Note 10 pro siparişi verdim. Ürün bugün elime geçti. Kutusunu acarken dikkatimi çeken bazı şeyler oldu. Ürünü sipariş ederken sitede Xiaomi Türkiye Garantili diye yazıyordu. Fakat ne kutunun üstünde bir barkod nede kutunun içerisinde garanti ile alakalı bir broşür veya evrak yoktu. Satıcıya garanti olayını sorduğumda 2 yıllık GENPA garantisi mevcut cevabı aldım. Genpa'nın kendı sitesinden ime kontrol ettiğimde kayıtlı olmadığını öğrendim. Ürün eğer ki Türkiye garantili ise kutunun herhangi bir yerinde Evofone  çıkartması yapışık olması gerekmez mi? Kutudan garanti belgeside çıkmadı. Genpa veya Kvk teknik servis broşürüde yok. Şimdi bana gelen ürün nasıl oluyor da Türkiye Garantili oluyor? Üründe bir arıza oluşsa kime gidecem?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
GENPA ve EVAFON farklı servis ve garanti hizmeti veren firmalar. Sizin cihaz firmanın dediğine göre GENPA garantiliymiş yani GENPA adına bir belge vs. olması gerek kutu içerisinde. Siz cihazı GENPA IMEI SORGULAMA bu adresten sorguladıysanız IMEI numaranız ile ve sonuç olumsuz ise ürünü satın aldığınız yere bu durumu bildirin. Ayrıca satıcı firma halen daha GENPA garantisi olduğunu iddia ederse GENPA firmasına ürüne bir şey olursa hangi belge ile servise bırakabileceğinizi sorun. Aldığınız cevabı GENPA iletişimi ile teyit edin. Eğer sorun yoksa 2 taraf içinde cihazınızı kullanabilirsiniz. Eğer sorun çıkarsa cihazı iade edin.

KS

0MY

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
GENPA ve EVAFON farklı servis ve garanti hizmeti veren firmalar. Sizin cihaz firmanın dediğine göre GENPA garantiliymiş yani GENPA adına bir belge vs. olması gerek kutu içerisinde. Siz cihazı GENPA IMEI SORGULAMA bu adresten sorguladıysanız IMEI numaranız ile ve sonuç olumsuz ise ürünü satın aldığınız yere bu durumu bildirin. Ayrıca satıcı firma halen daha GENPA garantisi olduğunu iddia ederse GENPA firmasına ürüne bir şey olursa hangi belge ile servise bırakabileceğinizi sorun. Aldığınız cevabı GENPA iletişimi ile teyit edin. Eğer sorun yoksa 2 taraf içinde cihazınızı kullanabilirsiniz. Eğer sorun çıkarsa cihazı iade edin.
''GENPA adına bir belge vs. olması gerek kutu içerisinde'' Bende öyle olması gerektiğini düşünüyorum. Cihazı almadan önce yeteri kadar kutu açılış ve inceleme videolarını izledim. Türkiye garantili olan bütün cihazlarda servis kağıdı kutu içinden çıkıyordu. Kutu dışında da ithalatı gerçekleştiren firmanın logosu veya çıkartması olması gerekiyor.  
GENPA dan İME sorgulaması yaptığımda kayıtlı değildir uyarısı aldım. Büyük olasılık ile cihazı iade edeceğim. Şuanda haftasonu tatili olduğu için yetkili kişilere ulaşamıyorum. Resmen Türkiye garantili diyerek distribütör garantili ürün yollanmış.

KS

0MY

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Bu mağazayı hiç duymadım ama puanı 9.8 yani iyi bir mağaza puana göre. Birde www.mieko.com.tr kendi sitesi var. Yani mağaza orijinal olabilir.
Tarih olarak 05.07.2021 de yani bugün. İlk yaptığım mesai saatleri içinde GENPA yı aramak oldu. Direk müşteri temsilcisine bağlandım. Durumu karşımdaki kişiye ayrıntılı şekilde anlatınca benden telefonun İme kodu istedi. Sorgulama sonrası cihazın 2 yıl boyunca Genpa garantisi altında olduğunu söyledi. Sadece telefonu açmam ve aktif etmem yeterli olacakmış. 
https://miuiturkiye.net/xiaomi-garanti-sorgulama-ve-orijinallik-kontrolu-nasil-yapilir-sahte-telefon-nasil-anlasilir/ Bu kısımdan da sorguladım herhangi bir sorun çıkmadı. Rengine kadar doğru şekilde çıkıyor sonuç. Sonrasında tekrar Genpa yı aradım. Elimde herhangi bir garanti belgesi yok. Oluşacak aksi bir durumda ne yapmam gerekiyor diye sorduğumda telefonun İme kodu yeterli oluyor diye cevap aldım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sorununuzu çözmüşsünüz. GENPA belge ile değil IMEI ile çalışıyor demek ki. 

Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri