Yabancı Dizi Izlerken Hızına Yetişemiyorum

Edin Dzeko

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
329
Lise İngilizce bölümü öğrencisiyim, eskiden izlemiş olduğum diziye tekrar başladım. Dizinin ana dili İspanyolca ve 1 sezon Türkçe altyazılı izledim fakat sonra İngilizce altyazılı izlemenin bana faydası olduğunu düşündüm ve şimdi İngilizce olarak izliyorum fakat konuşmaların hızına yetişemiyorum, durdurmam gerekiyor. Ve bilmediğim kelimeler çıkıyor, bunları not alıyorum fakat bu durum canımı çok sıkıyor. Bu durum bu şekilde daha ne kadar sürer? (dil seviyem B1 olması lazım)

Son düzenleme:

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,956
Lise İngilizce bölümü öğrencisiyim, eskiden izlemiş olduğum diziye tekrar başladım. Dizinin ana dili İspanyolca ve 1 sezon Türkçe alt yazılı izledim fakat sonra İngilizce alt yazılı izlemenin bana faydası olduğunu düşündüm ve şimdi İngilizce olarak izliyorum fakat konuşmaların hızına yetişemiyorum, durdurmam gerekiyor. Ve bilmediğim kelimeler çıkıyor, bunları not alıyorum fakat bu durum canımı çok sıkıyor. Bu durum bu şekilde daha ne kadar sürer? (dil seviyem B1 olması lazım)
Kelime hafızanı gelsitirene kadar

hurricane911

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Ana dili orijinal ingilizce çekilmiş diziler daha iyi oluyor hem anlaşılır hem de espriler vs daha doğal oluyor hatta mümkünse u.k yapımı diziler izleyin kelime haznenizi geliştirir orijinali ispanyolca demişsiniz ben bilerek ispanyolca hızlı konuşulan bir dil ve yetiştirmek için hızlı şekilde dublajlamışlardır.

KS

Edin Dzeko

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
329
Ana dili orijinal ingilizce çekilmiş diziler daha iyi oluyor hem anlaşılır hem de espriler vs daha doğal oluyor hatta mümkünse u.k yapımı diziler izleyin kelime haznenizi geliştirir orijinali ispanyolca demişsiniz ben bilerek ispanyolca hızlı konuşulan bir dil ve yetiştirmek için hızlı şekilde dublajlamışlardır.
Dediğiniz gibi olabilir hocam, bununla alakalı da konu açacağım fakat yine de size de sorayım, dil geliştirmek için önerebileceğiniz diziler nelerdir?

hurricane911

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Dediğiniz gibi olabilir hocam, bununla alakalı da konu açacağım fakat yine de size de sorayım, dil geliştirmek için önerebileceğiniz diziler nelerdir?
Sherlock izleyebilirsiniz hocam en beğendiğim dizilerden birisidir. elinizin altında çeviri olsun mutlaka yeni kelimeler duyunca çevirirsiniz ben ingilizcemi persona 5 royal oynarken ciddi şekilde geliştirmiştim sondan eklemeli bir dil olmadığından karışık geliyor zamanla alışırsınız.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri