Yardım Yanlış Voltaj Ayarı

Wept

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci hızını 4.2 ye çektim sonra voltajı 1.1 e ayarladım ve görüntü gitti donanıma zarar gelme olasılığı ne kadardır lütfen yardımcı olun

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Sorun olmaz diye biliyorum. Bende kendi işlemcimde çok denedim. Sürekli kapanıp duruyordu ama Bios pilini söküp sıfırlayınca geri düzeliyor. Sonra güzel bir değer bulup sürekli onu kullanırsınız.

KS

Wept

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sorun olmaz diye biliyorum. Bende kendi işlemcimde çok denedim. Sürekli kapanıp duruyordu ama Bios pilini söküp sıfırlayınca geri düzeliyor. Sonra güzel bir değer bulup sürekli onu kullanırsınız.
Teşekkür ederim dediğini yaptım şuan kullanıyorum ama bı türlü doğru ayarı bulamadım 4.2oc 1.3 voltaj veriyorum oyundan falan atıyor 1.4 çok ısınıyor
En son görüntüyü kaybetmiştim var mı bı tavsiyen

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Teşekkür ederim dediğini yaptım şuan kullanıyorum ama bı türlü doğru ayarı bulamadım 4.2oc 1.3 voltaj veriyorum oyundan falan atıyor 1.4 çok ısınıyor
En son görüntüyü kaybetmiştim var mı bı tavsiyen
Yani her üründe değişebileceği için tavsiye vermem yanlış olur. Doğru değeri deneyerek bulmak lazım. Bende 4.1GHz de kullanınca oyunda sistem donuyordu mesela. 4.0GHz ve 1.6 voltaj ile çok düzgün çalışıyor. Voltaj belki yüksek gelebilir ama benim işlemcim zaten ısınmıyor.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
766
İşlemci modeli nedir? Hangi soğutucuyu kullanıyorsunuz?

İşlemci silikonu kötü denk gelmişse düşük voltajlarda stabil çalışmaması normal. Doğru voltaj ayarını bulmak gerek. Deneme yanılma ile bulacaksınız. Her olmadığında PC sapıtabilir, telaşa gerek yok ve BIOS pilini çıkarıp sıfırlayıp tekrar başlatırsınız sorun olmaz. Voltajı her seferinde bir tık artırarak denemeye devam etmelisiniz.

KS

Wept

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci modeli nedir? Hangi soğutucuyu kullanıyorsunuz?

İşlemci silikonu kötü denk gelmişse düşük voltajlarda stabil çalışmaması normal. Doğru voltaj ayarını bulmak gerek. Deneme yanılma ile bulacaksınız. Her olmadığında PC sapıtabilir, telaşa gerek yok ve BIOS pilini çıkarıp sıfırlayıp tekrar başlatırsınız sorun olmaz. Voltajı her seferinde bir tık artırarak denemeye devam etmelisiniz.
Valla dün kafayı yemiştim bios pilini çıkarıp koydum kenara bı kaç saat sonra takınca kendine geldi iyi bir soğutucu alınca tekrar kurcaladım

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri