YARDIM EDİN KAFAYI YİYECEM YOKSA!!!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

cahit yurdakul

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba bilgisayarımın ısınmasıyla ilgili olarak yazıyorum.
Bilgisayarımın markası toshiba satellite L750 intel core i3 m370 işlemci 2.40 Ghz.
Bilgisayarım daha açılır açılmaz hemen fan çalışmaya başlıyor,hiç bir işlem yapmadanki işlemci sıcaklığı 45-50 arasında.Herhangi bir program hatta bir klasör bile açtığımda bu sıcaklık 60 dereceyi geçiyor.Özellikle internete girdiğimde ve birden fazla sekme açtığımda bu sıcaklık 80’i buluyor ve laptopum kapanıyor.Laptopu tekrar açmak için power tuşuna bassamda açılmıyor fişten çıkarıp tekrar takmam gerekiyor.Fan temizliği ve termal macun(kaliteli) yenilemesi yapıldı ama sorun geçmedi.
Bilgisayarımı farklı tamircilere götürdüm.Biri bakır soğutucu bozulmuştur işlemciyi soğutmuyodur onun değişmesi gerekiyor dedi,diğeri işlemci bozulmuştur onun değişmesi gerekiyor dedi,biri de anakartda sıkıntı vardır onun değişmesi gerekiyor dedi.Hepsi farklı birşey söylüyor benim ne yapmam gerek?
NOT:Bilgisayarımı bataryasız kullanıyorum ayrıca genel olarak ilk açtığımda 5-10 saniye sonra herhangi bir bip sesi gelmeden kendi kendine kapanıyor ama ikinci kez açtığımda bir sorun olmadan tekrar açılıyor ve bu nerdeyse hep böyle oluyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Sorun genel olarak anakart arızası gibi duruyor bunu sistemin açılmaması ve arada kendini kapatması neticesinde söylüyorum şudur sebep diye direkt konuşamam iyice araştırılması gerek mekanik olarak. Yada sorun RAM odaklı olabilir ani kapanmalara yada sistemin açılmama vs. gibi sorunları RAM 'de yapar. RAM testini aşağıya bırakıyorum bir yapın bakalım RAM 'lerde arıza var mı. Ayrıca sıcaklık sorununuz büyük ihtimalle soğutucu kaynaklı bir arızadır.

RAM test işlemi.
  • Önce https://www.memtest86.com/ bu yazılımı indirin ve inen ZIP dosyasını klasöre çıkartın.
  • Sisteme bir USB bellek takın ve içinde önemli verilerin olmamasına dikkat edin. İçi boş olsun.
  • Klasörün içindeki imageUSB.exe dosyasını çalıştırın. Aşağıdaki adımları izleyin.
  • Step 1 : USB belleği seçin.
  • Step 2 : Write image to USB drive seçeneği ve Post Image Verification seçeneğini işaretleyin.
  • Step 3 : İnen klasörde memtest86-usb.img adında bir IMG dosyası var bu dosyayı Browse ile seçin.
  • Step 4 : Write butonuna basın ve bir pencere açılacak YES(EVET) diyorsunuz ve ikinci uyarıyada aynı şekilde YES(EVET) deyip işlemin tamamlanmasını bekliyorsunuz.
  • İşlem tamamlanınca bir pencerede Imaging Complated! uyarısı gelecek. OK deyip uygulamadan çıkıyorsunuz.
  • Şimdi bu USB bellek ile sisteme format atar gibi sistem açılışında USB ile başlatıyorsunuz hepsi bu kadar.
  • USB belleği seçince yazılım otomatik olarak test başlatacak. Arıza varsa ekranda kırmızı renkte bir hata kodu veyahut gösterge ile belli oluyor zaten. Eğer hata çıkarsa RAM 'iniz arızalı demektir ve bu soruna sebep olur. Testi bitene kadar sürdürün.

KS

cahit yurdakul

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
başka ram takarak da denedim sorun geçmedi ayrıca benim asıl sorunum işlemcimin aşırı çok ısınması,bunun sebebinin soğutucu bakırının bozulmuş olabileceği ya da işlemcinin arızası diye düşünüyorum sizce olabilir mi ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Isı sorunu 2 şeyden olur ya işlemcide bir arıza vardır ki bu en son olasılıktır sebebi işlemci kolay kolay bozulmaz özellikle laptop gibi bir üründe. Diğer olasılık ise soğutucu kaynaklı sorunlar ki bu daha olası bir durum. Ayrıca laptop vs. gibi taşınabilir ürünlerde işlemci ve ekran kartı anakarta %90 gömülü olur ve değiştirilmez. Yani size işlemcide sorun var ekran kartında sorun var değiştirelim diyen bir tamirciye önce lehimli yani entegre olup olmadığını sorun ve eğer böyle ise işleme onay sakın vermeyin. Sebebi BIOS uyumsuzluk sorunları ve genel olarak bu işlemlerin yapılış yöntemlerinin cihaza komple zarar verebilir.

KS

cahit yurdakul

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
fan ve macunda bi sorun yok,soğutucu bakırının bozulma ihtimali var mı,işlemciyi soğutmuyor olma ihtimali var mı?Soğutucu bakırı bozulur mu?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bakır nem vs. gibi bir şeye maruz kalırsa erozyon olabilir ama öyle büyük bir ihtimal değil sebebi içinde buna engel olan bir madde var soğutucularda ama olabilir tabi. Soğutmada herhangi bir sorun varsa dediğim gibi bu sorun olur veya işlemcide. Böyle varsayımda bulunabiliriz ancak birisinin gerçekten anlayan birisini sisteme bakması gerek. Ürünün kendi servisine götürün ücretli bakarlar ama en doğru teşhis firma tarafından konulur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri