Boşuna uğraşıyorsunuz hocam, 7000 serisi kullananların ortak sorunu bu. Bios update gelene kadar sabredin.
neymiş bu amd ya kardeşim valla atalım çöpe ya amdlerimizi bir tane sorun çektiğim yok yıllardır 3 ayrı amd sistemde ama ne hikmetse amd si olmayanların ağzından amd eksik olmuyor. nvidia para falan mı veriyor herkese anlamadım ben. 7000 serisinde de böyle bi sorun yaşayan yok çevremde.Sorun amd de maalesef. Şu an için bir çözümü yok, herkes aynı durumdan muzdarip.
Bilgisayarı toplarken bütçe sorunu yaşamıştım. Elimde ryzen 5 3600 varken msi 6800 takınca wattman hataları alıp duruyordum. Bilgisayarı tamamladığımdan bu yana herhangi bir hata almadım. Şu an beklemekten başka çaremiz yok çünkü her yolu denedim.neymiş bu amd ya kardeşim valla atalım çöpe ya amdlerimizi bir tane sorun çektiğim yok yıllardır 3 ayrı amd sistemde ama ne hikmetse amd si olmayanların ağzından amd eksik olmuyor. nvidia para falan mı veriyor herkese anlamadım ben. 7000 serisinde de böyle bi sorun yaşayan yok çevremde.
Kontrol ettiğimde kapalıydı otomatik hale getirdim fakat herhangi bir değişiklik olmadı.Servislerden "Sysmain" aktif mi? Bunu eğer kapattıysanız bilgisayarınız hem çok geç kapanır, hem çok geç açılır. Rica etsem kontrol eder misiniz?
Merhaba hocam. Bende 7800x3d li sistem topladım. Yenide başlat dediğim de başlarken klavye ve ram RGB ışıkları sönüyor önce RAM in ışıkları yanıyor sonra klavyenin sistem öyle başlıyor. Uzun lafın kısası sizde ki gibi geç açılıyor. Sorunu çözebildiniz mi ? Bundan önceki işlemcim i5 7600 ve SSD 970 evo plus dı. (1 TB) ve aşırı hızlı açılıyordu. Yine aynı SSD kullanıyorum.Arkadaşlar yeni sistem topladım. Kurulum sorunsuz, Samsung 980 Pro marka SSD kullanıyorum fakat 35.9 saniyelik bir açılış süresi var. Samsung Magician, CrystalDiskMark ve Hard Disk Sentinel programları ile SSD testi uyguladım herhangi bir sorun da yok. Bu kadar uzun sürmesinin sebebi nedir? Başlangıç bölümündeki bütün uygulamaları devre dışı bırakmadan önce 41.9 saniye açılış zamanı vardı sadece 36 saniyeye düşürebildim. Birisi bios üzerinden Memory Context Restore ayarını aç dedikten sonra bilgisayar 2 kez mavi ekran verdi ayarı kapatmak zorunda kaldım. Görev yöneticisinde herhangi bir ekstra uygulama açık değil.
Sistemim:
Asus B650E-F Gaming
Ryzen 5 7600x