Yayın açtıktan bir süre sonra bilgisayarım kitleniyor

Ahmet Teke

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RX580 8GB
B450M RX 580 8GB RYZEN 5 1600 AF

bu özelliklere sahip bilgisayarım var.  Yayın açmaya başladıktan yaklaşık 1 saat sonra bilgisayarım donuyor, görüntüler donuyor, sesler donuyor ufaktan cızırtı sesi duyuyorum o kadar. Bilgisayarımı resetlemeden düzelmiyor. Yayın açmadığımda hiçbir sıkıntı olmuyor isterse 24 saat açık kalsın bilgisayar. Oynadığım oyun black desert online, o kadar da sistem isteyen bir oyun da değil. HDD ve SSD sağlığı full durumda, bilgisayarım ısınmıyor maksimum 55 dereceyi görüyor.

Bugün donma esnasında görev yöneticisini açabildim. Ram kullanımı %99 olarak görünüyor. "Windows Bellek Tanılama" ile bellek testi yaptım herhangi bir sorunla karşılaşmadı. 

[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif][size=small][font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]https://prnt.sc/vhb6e6 [/font]aida64 sonuçları da böyle.[/font][/size]

LordOfTheZalim

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bende de aşağı yukarı böyle bir sorun olmuştu youtubeden bi kaç video izlemiştim obs ayarlarından yayını ekran kartından yapmak için ayar yapmıştım işlemci yükü azalında sıkıntı yaşamamıştım bi araştır isteresen

KS

Ahmet Teke

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
LordOfTheZalim' Alıntı:
Bende de aşağı yukarı böyle bir sorun olmuştu youtubeden bi kaç video izlemiştim obs ayarlarından yayını ekran kartından yapmak için ayar yapmıştım işlemci yükü azalında sıkıntı yaşamamıştım bi araştır isteresen

hocam ekran kartından veriyorum yayını

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ekran kartınızın güncellemelerini kontrol ediniz ayrıca BİOS güncellemelerinizi yapınız.Yayın için ise CPU kullanımını OBS ayarlar kısmından seçerek deneyiniz değişiklik olacak mıdır görelim.Ayrıca normal şartlar altında Ekran kartınızdan yayın açmayın zaten.Oyunlar için ekran kartı kullanılmalı ve oyunlarda FPS değerlerini yüksek tutmanız sizin için faydalı olacaktır.Önerilerimi denedikten sonra mutlaka yazınız.

KS

Ahmet Teke

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Yavuz' Alıntı:
Ekran kartınızın güncellemelerini kontrol ediniz ayrıca BİOS güncellemelerinizi yapınız.Yayın için ise CPU kullanımını OBS ayarlar kısmından seçerek deneyiniz değişiklik olacak mıdır görelim.Ayrıca normal şartlar altında Ekran kartınızdan yayın açmayın zaten.Oyunlar için ekran kartı kullanılmalı ve oyunlarda FPS değerlerini yüksek tutmanız sizin için faydalı olacaktır.Önerilerimi denedikten sonra mutlaka yazınız.

BiOS Güncellemelerini yaptım. Yayını işlemciden de ekran kartından da verdiğim için sıkıntı olmuyor. Zaten sorun ne işlemcide ne de ekran kartımda. Bilgisayarım kasmaya başladığında ram kullanımının %99 olduğunu gördüm. Kasma anına kadar sık sık kontrol ettiğimde ram kullanımı %99 olmuyordu.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
C:\ Windows\Minidump bu konumda herhangi bir dosya var mı bakın. Hatalar ile eş tarihlerde dosyalar varsa sistem kilitlendiğinde mavi ekran veriyor demektir. Bu dosyaları arşivleyip bir yere upload edin ve bizimle paylaşın bakalım sorun nedir.

KS

Ahmet Teke

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
C:\ Windows\Minidump bu konumda herhangi bir dosya var mı bakın. Hatalar ile eş tarihlerde dosyalar varsa sistem kilitlendiğinde mavi ekran veriyor demektir. Bu dosyaları arşivleyip bir yere upload edin ve bizimle paylaşın bakalım sorun nedir.

Maalesef. Herhangi bir dosya yok, mavi ekran hatası da almıyorum. Bilgisayarı kendim kapatıyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Genelde sistem kilitlenmeleri mavi ekrandan olabilir ama ille mavi ekranı görmezsiniz her sorunda ondan olabilir diye düşündüm ama değilmiş anladığım kadarıyla.

Belleklerinizi eğer 4 RAM slotlu bir anakart kullanıyorsanız diğer 2 DUAL Channler slotlarına takıp deneyin. İşe yaramaz ise XMP yani OC profilini devde dışı bırakıp minimum frekansta çalıştırıp yine 4 RAM slotunu ikişer ikişer deneyin. Oda işe yaramaz ise tek RAM ile önce Single Channel slotunda son işe yaramaz ise tüm slotlarda tek tek deneyin bellekleri. RAM kanal mimarisi veya RAM de işlemci veya anakart bazlı frekans uyumsuzlukları varsa bu sorun oluşabilir.

Bu testleri yapmak birkaç gün veya daha uzun zaman alabilir ama mutlaka deneyip sonuçları bildirin.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri