Yazık oldu

Ulasabi64

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
36
Yorum sizde ... Zoruma gidiyor
Screenshot_2022-10-30-09-55-19-47_e6c416a7a20cc47f021fe9117c5cadc8~2.jpg

Moderatörün son düzenlenenleri:

SachA

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
24
200 adet satıldı 3-5 tanesi böyle çıkar tabi normaldir bunu bütün kişilere mal etmemek lazım.

Metaxa

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
102
Yapacak bir şey yok maalesef.

APRİLİKUKA

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
889
Valla ay başına kadar 7.900 ₺ satılmazsa almak zorunda kalacağım.

İnsanın zoruna gitmez mi ?
6500 liralık sistemi 7900 TL'ye almak :(
Taner hocanın her sistemde kesinlikle foruma özel stok yapması gerekiyor iletişiminiz varsa bunu kesinlikle ona söyleyin.
Ayrıca eğer alıcaksanız çok ağır pazarlık yapın sonuçta adamın karının ne kadar olduğunu biliyorsunuz.

p1casso

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
25
İnsanın zoruna gitmez mi ?
6500 liralık sistemi 7900 TL'ye almak :(
Taner hocanın her sistemde kesinlikle foruma özel stok yapması gerekiyor iletişiminiz varsa bunu kesinlikle ona söyleyin.
Ayrıca eğer alıcaksanız çok ağır pazarlık yapın sonuçta adamın karının ne kadar olduğunu biliyorsunuz.
hocam bu al-sat yapmanın önüne hiç bir türlü geçilemez. Bu foruma özel olup olmamasıyla da ilgili değil. Taner hocam bir kaç gün önce Vatan pc gibi sitelerin, foruma/kişiye özel online satış yapma politikasının olmadığını, bu işlemi uygulamanın sıkıntılı olabileceğini yazdı. Evet ihtiyacı olanlar alamıyor belki, ama bu satıcı için firma için bir müşteri hizmeti ya da kriter değil. Foruma özel linklerin hepsinin ihtiyacı olan kişilere gitmesi de garanti olmayacak(?). Foruma üyelik süresiymiş, yaptığı yorumlarmış, aktiflik süresiymiş falan bunların hepsi hikaye. İhtiyacı olmayan biri yine alabilir ve aldıktan sonra satabilir.

Tearz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Bunu çözecek bir durum neredeyse yok. 200 Stoktan yaklaşık 40-50 tanesi bu şekilde satışa konur zamanla.

SachA

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
24
hocam bu al-sat yapmanın önüne hiç bir türlü geçilemez. Bu foruma özel olup olmamasıyla da ilgili değil. Taner hocam bir kaç gün önce Vatan pc gibi sitelerin, foruma/kişiye özel online satış yapma politikasının olmadığını, bu işlemi uygulamanın sıkıntılı olabileceğini yazdı. Evet ihtiyacı olanlar alamıyor belki, ama bu satıcı için firma için bir müşteri hizmeti ya da kriter değil. Foruma özel linklerin hepsinin ihtiyacı olan kişilere gitmesi de garanti olmayacak(?). Foruma üyelik süresiymiş, yaptığı yorumlarmış, aktiflik süresiymiş falan bunların hepsi hikaye. İhtiyacı olmayan biri yine alabilir ve aldıktan sonra satabilir.
Aynen öyle hocam ihtiyacım vardı aldım geldi kurdum mesela hoşuma gitmedi tatmin etmedi üzerine koyup daha yüksek bi sistem almak İçin satışa koydum diyelim ama ben al satçı değilim

APRİLİKUKA

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
889
Hocam onun önüne geçmek için demedim zaten.Mesela al sat yapacak adam hızlı davranıp alıyor ama forumumuzun modu @Çağdaş Işık alamıyor mesela forum özel stokta amacım yabancıya gideceğine buraya gitsin biz Taner hocaya Taner hoca da bize yarar sağlamış olacak böylece..Ayrıca evet engellemek neredeyse imkansız ama en azından diyelim vatan PC dedi ki:
Bundan sonra alsatçıları engelleyecem gider 1 eleman tutar diyelim A.... K.. kişi ilan koymuş ayrıca vatandan ilandaki sistemi A.... K.. kişisi satın almış i.Vatan gidip o kişinin siparişini bir bahaneyle iptal edebilir.Böyle saman altından su yürüterek al satçıların birçoğunu engelleyebilir o iptal edilen sipariş sayısı kadar da stok gelir.Evet önüne geçilemez fakat azaltılabilir.Ama şöyle bir soru daha var FİRMALAR BUNU NEDEN YAPSIN ?
Bilmem anlatabildim mi ?

p1casso

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
25
Hocam onun önüne geçmek için demedim zaten.Mesela al sat yapacak adam hızlı davranıp alıyor ama forumumuzun modu @Çağdaş Işık alamıyor mesela forum özel stokta amacım yabancıya gideceğine buraya gitsin biz Taner hocaya Taner hoca da bize yarar sağlamış olacak böylece..Ayrıca evet engellemek neredeyse imkansız ama en azından diyelim vatan PC dedi ki:
Bundan sonra alsatçıları engelleyecem gider 1 eleman tutar diyelim A.... K.. kişi ilan koymuş ayrıca vatandan ilandaki sistemi A.... K.. kişisi satın almış i.Vatan gidip o kişinin siparişini bir bahaneyle iptal edebilir.Böyle saman altından su yürüterek al satçıların birçoğunu engelleyebilir o iptal edilen sipariş sayısı kadar da stok gelir.Evet önüne geçilemez fakat azaltılabilir.Ama şöyle bir soru daha var FİRMALAR BUNU NEDEN YAPSIN ?
Bilmem anlatabildim mi ?
iyide hocam forumda takılan, hele hele moderatör falan olan bir kişi nasıl alamıyor orayı anlamadım ben? her sistem daha çıkmadan 2 hafta önce konuşuluyor :D bu sistemin dün çıkacağı 1 hafta öncesinden belliydi. Foruma başlık açılması bile başlı başlına forumdakilere özel sistem anlamına geliyor. Taner hocadan yarar olarak bundan daha fazlası beklenmemeli.

verdiğiniz örnek güzel bir örnek değil, hukuk kurallarına aykırı, öyle al-sat bahanesine falan kimsenin satışını iptal edemezsiniz kolay kolay. kimse kimseye zorla bişey satmıyor sonuç olarak. al-sat yapanları sattıkları ürünü almayarak engelleyebiliriz ancak :D

p1casso

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
25
Vatanın'ın sitesi o kadar çöktü ki Teslimat kısmını bile 3 kere felan gördüm zaten sepete ilk ekleyenlerdendim.:D:D
Hocam doğrudur bu konu hakkında bişey diyemem, fakat ben akşam saat 7 gibi videoyu izlediğimde, vatan sitesinde halen alınabilir olarak gördüğümü hatırlıyorum. Benim başıma da pch f6 da benzer bir olay gelmişti, forumda ve youtube yorumlarında herkes "vatan çalışanlarına özel sistem","nedense hemen bitti","stok az" vb. şeyler söyleyip dalga geçmişti, ancak ben de geç(süre olarak) alanlandan biriydim ve bu söylemlere asla katılmıyordum. Sizin açınızdan üzgünüm. eğer alamadıysanız, inşallah bir sonraki sistemi almak size nasip olur.

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
Hocam doğrudur bu konu hakkında bişey diyemem, fakat ben akşam saat 7 gibi videoyu izlediğimde, vatan sitesinde halen alınabilir olarak gördüğümü hatırlıyorum. Benim başıma da pch f6 da benzer bir olay gelmişti, forumda ve youtube yorumlarında herkes "vatan çalışanlarına özel sistem","nedense hemen bitti","stok az" vb. şeyler söyleyip dalga geçmişti, ancak ben de geç(süre olarak) alanlandan biriydim ve bu söylemlere asla katılmıyordum. Sizin açınızdan üzgünüm. eğer alamadıysanız, inşallah bir sonraki sistemi almak size nasip olur.
İnşallah hocam önümüzdeki maçlara bakacağız artık :D:D:D

hayzen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
11
Hocam siparişi onaylamaları sizde ne kadar sürdü ?

mertaliozturk

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
323
Olabilecek şeyler isteyeb alıp satabilir bukadar abartmayın hocam bende alamadım dün ama ticaret bu

Bilmem anlatabildim mi ?
Alıp satmak suç mu hocam neden iptal etsin

KS

Ulasabi64

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
36
Olabilecek şeyler isteyeb alıp satabilir bukadar abartmayın hocam bende alamadım dün ama ticaret bu

Alıp satmak suç mu hocam neden iptal etsiAdam burda ihtiyacı olmayanlar için fırsatçılar

Alıp satmak suç mu hocam neden iptal etsin
Kardeşim ne ticareti başlama şimdi Adam burda ihtiyacı olanlar için bütçesi durumu olmayanlar için yapıyor bu sistemi gidip senin gibilerin alıp satması için değil üçkağıtçılık ticaret olmuş da bizim mi haberimiz yok !

Kürşat Bey

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
1,341
Kardeşim ne ticareti başlama şimdi Adam burda ihtiyacı olanlar için bütçesi durumu olmayanlar için yapıyor bu sistemi gidip senin gibilerin alıp satması için değil üçkağıtçılık ticaret olmuş da bizim mi haberimiz yok !
Üçkağıtçılik değil bu bir mal ürün çıkar alırsın istediğini yaparsın ihtiyaç sahiplerini belirlemek de mümkün olmaz bilemezsin parasını verip aldıktan sonra kimse bişey diyemez galerici mantığı gibi düşün adam alıp 30-40 bin koyup satıyor bu ticaret oluyor he sen gider 10 bine alır 15 e koyarsan bu işgüzarlik olur yoksa bende al sat yapıyorum 1000 TL filan koyup satıyorum paramı birikiyorum ihtiyaçlarımi karşılıyorum aileme yük olmadan bu fırsatçılık olmuyor

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri