Yazılım Eğitiminde Laptop ?

CenGizz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Arkadaşlar selam. Yazılım düşünüyorumm Yönetim Bilişim Sistemleri. Seneye giricem sınava. Şimdi sorum şu. Üniversitede derste yüksek sistemli bir laptop şart mı ? Normalde masaüstü istiyordum ama yazılım istediğim için laptopa kaydım. Araştırdım ama bütçem dahilinde yazılımda etkili bir laptop olamaycağını söylediler. Yani çok fazla iyi olmayacağını. Masaüstünün yazılımda daha iyi olduğunu. Şimdi ben üniversiteye yaşadığım şehir olan Ankara'da gitmek istiyorum Evden okula okuldan eve. Ultima sistem alsam, üni için de düşük gereksinimli bir laptop alsam dersler için olur mu ? Ödevlerimi evde masaüstü pcde falan yaparım. Çünkü bütçeme göre laptop alsam para boşa gidecek. Yardım ederseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

ugandalıyara

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Arkadaşlar selam. Yazılım düşünüyorumm Yönetim Bilişim Sistemleri. Seneye giricem sınava. Şimdi sorum şu. Üniversitede derste yüksek sistemli bir laptop şart mı ? Normalde masaüstü istiyordum ama yazılım istediğim için laptopa kaydım. Araştırdım ama bütçem dahilinde yazılımda etkili bir laptop olamaycağını söylediler. Yani çok fazla iyi olmayacağını. Masaüstünün yazılımda daha iyi olduğunu. Şimdi ben üniversiteye yaşadığım şehir olan Ankara'da gitmek istiyorum Evden okula okuldan eve. Ultima sistem alsam, üni için de düşük gereksinimli bir laptop alsam dersler için olur mu ? Ödevlerimi evde masaüstü pcde falan yaparım. Çünkü bütçeme göre laptop alsam para boşa gidecek. Yardım ederseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
bütçe?

KS

CenGizz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Laptop içinmi masaüstü içinmi 12k
Normalde masaüstü içindi ama yazdığım soruya dikkat ederseniz sevinirim. Eğer üniversitede derslerde çok da iyi bir şey gerekmiyorsa, masaüstü alıcam Zaten yaşadığım şehirdeki bir üniversiteye gitmek istiyorum. Eğer üniversitede derslerde not almak küçük işlemler yapmak için çok da üst düzey bir şey gerekmiyorsa masaüstü almak istiyorum. Ödev ve projelerimi evde yaparım masaüstünden. Yardım edin lütfen.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Üniversiteye götürüp getirmek için 5-6k lık bir şey yeter mi ? Ram i ve işlemcisi fena olmayan. Zaten ekran kartı önemli değil başlangıç seviyesinde
Üniversitede tam olarak ne yapıldığını bilmiyoruz. Onun için 5-6k lık laptop yeter diyemeyiz. Tam olarak ne yapacağımızı bilemedim , üniversiteye giden birine sormsk lazım okulda laptop kullanıyormusun diye.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Üniversitede tam olarak ne yapıldığını bilmiyoruz. Onun için 5-6k lık laptop yeter diyemeyiz. Tam olarak ne yapacağımızı bilemedim , üniversiteye giden birine sormsk lazım okulda laptop kullanıyormusun diye.
Üniversiteye geçen neredeyse herkes laptop alıyor ve forumlara konular açıyor sizce bu yetmez mi ?

TheRED

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Yakın çevrem yazılım için gaming laptop kullanıyor. Lakin orta seviye bir ofis laptopu da işinizi görebilir. Huawei tarzı. Ama ram in yüksek olmasına dikkat etmenizi öneririm.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Üniversiteye geçen neredeyse herkes laptop alıyor ve forumlara konular açıyor sizce bu yetmez mi ?
Kullanıcı masa üstü istiyor oyüzden ona göre yardımcı olmak istedim. Eğer 10k lık laptop alacaksa daha masa üstü alamayabilir. Üniversite için laptop biraz daha mantıklı olabilir. Bütçesi galiba 12k . Ona göre bir laptop önerelim masaüstü almasın. Ama kullanıcı 5-6k lık laptop alıp üstünede masa üstü almak istiyor. Masa üstüne gerek yok derse daha iyi bir laptop önerelim

KS

CenGizz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Üniversite de yüksek laptop şart değil ancak taşıma açısından daha kolay olur. Hem ekran kartı hem de işlemcisi bu fiyata iyi bir laptop.
Anladım teşekkürler. Eğer masaüstü alırsam belki attığınız değil ama 1-2 tık daha düşük olanını alabilirim. Oyun oynamak da istiyorum çünkü. Zaten 2.5-3 yıldır oynayamadım. Çok hasret çekiyorum. Biraz da geleceğe yönelik olsun istiyorum ama. Ekonomi malum

KS

CenGizz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Kullanıcı masa üstü istiyor oyüzden ona göre yardımcı olmak istedim. Eğer 10k lık laptop alacaksa daha masa üstü alamayabilir. Üniversite için laptop biraz daha mantıklı olabilir. Bütçesi galiba 12k . Ona göre bir laptop önerelim masaüstü almasın. Ama kullanıcı 5-6k lık laptop alıp üstünede masa üstü almak istiyor. Masa üstüne gerek yok derse daha iyi bir laptop önerelim
Oyun da oynamak istediğim için masaüstü almaya değecek bir çözüm yolu arıyorum :D Teşekkürler

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Anladım teşekkürler. Eğer masaüstü alırsam belki attığınız değil ama 1-2 tık daha düşük olanını alabilirim. Oyun oynamak da istiyorum çünkü. Zaten 2.5-3 yıldır oynayamadım. Çok hasret çekiyorum. Biraz da geleceğe yönelik olsun istiyorum ama. Ekonomi malum
Bu laptopta oyun oynatıyor aslında. MX350 2GB ekran kartı var. Youtube üzerinden MX350 game test yazarsanız Forza horizon 5 gibi bir oyunda 40-50 FPS alıyordu diye hatırlıyorum. Genel olarak çoğu oyunu oynatır. Masaüstü alırsanız çok daha yüksek performanslı bir şeyler alırsınız onu da belirtiyim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri