Yazılıma Nereden Başlayabilirim?

Edin Dzeko

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
329
Yazılım öğrenmek istiyorum, şimdilik ana hedefim yazılımcı olmak değil ama bilgisayara ve kodlamaya çok hevesliyim, 6-7 yaşlarından beri bilgisayarın içindeyim. Dilciyim matematiğim kötü, nereden başlayabilirim? Ne yapmamı önerirsiniz?

wooserr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
38
Yazılım öğrenmek istiyorum, şimdilik ana hedefim yazılımcı olmak değil ama bilgisayara ve kodlamaya çok hevesliyim, 6-7 yaşlarından beri bilgisayarın içindeyim. Dilciyim matematiğim kötü, nereden başlayabilirim? Ne yapmamı önerirsiniz?
Yazılıma şahsen bir hata yaparak başladım. C# ile başladım. Öğrenmem çok uzun zamanımı alsada çok işime yaradı. Ardından Kali Linux alanına yöneldim. Ardından Java'ya yöneldim. Şuan ileri düzey C#, Java&Javascript ve Kali Linux, orta düzey python ve basit düzey C++ biliyorum. 6 yıldır yazılımla uğraşan biri olarak eğer yazılımı daha önceden hiç yapmadıysan Python ile başlamanı öneririm. Ardından kesinlikle Java ve C dillerine yönelmelisin. Ha unutmadan yazılımı öğreneceğim deyip 1-2 kurs bitirdikten sonra asla öğrenemezsin, öğrendiğin dili ustaca kavramak için birçok proje yapmış olman gerekir. Örneğin python öğreniyorsun ve while döngüsünü anladın. 1-2 hafta sonra o kafandan silinecektir. Hafızan isterse çelik gibi olsun silinecek. Yapman gereken şey öğrendiklerin hakkında oturup kendin proje yapmaya çalışmak. "Bu böylemiydi hah şöyleydi bunu unuttum yardım alayım, he bunun mantığı buydu bu buraya oturursa" gibi beyin fırtınası & proje yaparak öğrenebilirsin bir dili. (Not: Eğer python'u ileri düzeye getirirsen kesinlikle yapay zeka ve veri programlamaya gir)

enesguzel

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
bu arkadaşın dediği gibi veri programlamaya girme btk akademiden python ogren

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri