Yazılımda Nasıl Ilerlemeliyim?

omersseven

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
54
Merhabalar.

Ben 16 yaşındayım ve bir gün dedimki ben neden yapmıyorum ve giriştim bu işe Python ile başladım ilk 2 ay çok ama çok hevesli devam etim sonrasında okul sınav döneminde bıraktım yaklaşık 2 hafta boyunca hiç kodlamaya bakmadım sınavlar bitti ve kodlamaya oturma istegim yoktu hemen sıkılıyordum hala öyle eskisi gibi focuslanamıyorum ve nasıl bir yol izlemeliyim?

Nasıl gelişebilirim? Hiçbir fikrim yok hani nasıl iş bulacağım gibi düşünüyor. Ve bu yaz hemaileme destek olmak için çalışma zorunluğu gibi bir his var içimde ve TYT'yi bittirmem gerekiyor ben kendi yaşım normalerine görede zarganayım bunun içinde spora başlayacağım ama nasıl hepsini bir götüreceğim ben kendimi geliştimek istiyorum her vaktimi değerli geçirmek istiyorum bu sizin işiniz değil tabii ki ama gerçekten içime atmaktan artık bunaldım belki bana yol gösterebilecek birkaç hocam vardır bana yardım edebilir misiniz?

Moderatörün son düzenlenenleri:

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Zamana bağlı önceliğini belirlemelisin dostum. Ailene destek olmak için geleceğinden vazgeçmen doğru olmaz, sonuçta seni büyütme zorunluluğu olan onlar, sen değilsin. Başlangıç olarak yks sınavına yönelmen doğru olan çünkü önündeki kapıları açabilecek olan o. Sınav bittikten sonra Üniversite dahil kendini geliştirebilecek zamanın gayet oluyor. Spor güç olarak seni düşürebilecek bir şey bu yüzden ders çalıştıktan sonra spora gitmen senin için daha uygun gibi. Akşama kadar belirlediğin aralıkta ders sonrasında spor. Çekirdekten yazılıma bakmak istiyorsun gelişmek istiyorsun ancak yksde güzel bir puan alıp mühendislik dalında yazılımla ilgilenebilirsin. Şahsen sana abi tavsiyesi önceliğin sınava kadar yks + olarak götürebiliyorsan spor ekle. Maddi olarak güçsüz bir durumda değilse ailen para kazanma - yük olma psikolojisinden en erken şekilde kurtul.

KS

omersseven

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
54
Hocam sıfırdan başlayan birisi için sizce günlük ideal çalışma süresi ne olmalı.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Konuları es geçmeden düzgün çalışabildiğin/anlayabildiğin kadar olmalı. Kimisi için 3 saat kimisi için 8. Kendin keşfetmelisin.

leonyxan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Gençler çok heyecanlı başlıyor yazılıma. Üniversitedeki hocam hep derdi; Hızlı giden atın b*ku seyrek düşer. Bu gibi konulara erken yaşta ilgi duymak, neyin ne olduğunu az da olsa bilmek güzel. Fakat popülarite kazandığı için günümüzde genelde hemen öğreneyim de çalışıp para kazanayım fikri yoğun oluyor. Bu yüzden birkaç ders sonra sıkılmalar, yorulmalar oluyor. Ülkemiz devlet üniversitelerinin bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği bölümlerin temel programlama ve yazılım konusunda gerekli yeterliliğe sahip olduğunu düşünüyorum.
Bu yüzden erken yaşta kendi başınıza bir şeyler yapmak istiyorsanız algoritma ve programlama temelleri ile başlamak en doğrusu olur. Bu sırada python gibi kullanımı kolay diller yerine programlama ve sözdizim(syntax) temelleri daha kapsayıcı olan diller ile başlamak daha doğru olacaktır. Yani şahsi düşünceme göre yazılıma yeni başlayan biri için c++ hem programlama temellerini öğrenmek için hem de neyi niye nasıl yapıyorum sorularını cevaplamak için güzel bir başlangıç olabilir. Eğer üniversitede bu bölümlerden birine gidip hevesli bir şekilde eğitim alır ve kendinizi geliştirirseniz sıfır bilgi ile de gitseniz eğitim sonunda istediğiniz seviyeye ulaşmış olursunuz.
Forumda yeniyim, ilk posttan iyi kafa ütüledim ama sıkılmadan, üşenmeden sırası ile c++(temeller), java(graphics2d), c#(windows form) gibi bir yol izleyerek temelleri sağlam bir programlama/yazılım eğitimi almak mümkün. Daha sonra da hangi alana ilgi alaka varsa kısa bir sürede gerekli programlama dili syntax ve metodları öğrenilip çalışmak daha kolay olacaktır.

Spor işini erkenden alışkanlık edinmek lazım. Yarın öbür gün evden de çalışmak nasip olursa eğer alışkanlık yoksa dışarı çıkmak bile zor geliyor :)

KS

omersseven

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
54
Gençler çok heyecanlı başlıyor yazılıma. Üniversitedeki hocam hep derdi; Hızlı giden atın b*ku seyrek düşer. Bu gibi konulara erken yaşta ilgi duymak, neyin ne olduğunu az da olsa bilmek güzel. Fakat popülarite kazandığı için günümüzde genelde hemen öğreneyim de çalışıp para kazanayım fikri yoğun oluyor. Bu yüzden birkaç ders sonra sıkılmalar, yorulmalar oluyor. Ülkemiz devlet üniversitelerinin bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği bölümlerin temel programlama ve yazılım konusunda gerekli yeterliliğe sahip olduğunu düşünüyorum.
Bu yüzden erken yaşta kendi başınıza bir şeyler yapmak istiyorsanız algoritma ve programlama temelleri ile başlamak en doğrusu olur. Bu sırada python gibi kullanımı kolay diller yerine programlama ve sözdizim(syntax) temelleri daha kapsayıcı olan diller ile başlamak daha doğru olacaktır. Yani şahsi düşünceme göre yazılıma yeni başlayan biri için c++ hem programlama temellerini öğrenmek için hem de neyi niye nasıl yapıyorum sorularını cevaplamak için güzel bir başlangıç olabilir. Eğer üniversitede bu bölümlerden birine gidip hevesli bir şekilde eğitim alır ve kendinizi geliştirirseniz sıfır bilgi ile de gitseniz eğitim sonunda istediğiniz seviyeye ulaşmış olursunuz.
Forumda yeniyim, ilk posttan iyi kafa ütüledim ama sıkılmadan, üşenmeden sırası ile c++(temeller), java(graphics2d), c#(windows form) gibi bir yol izleyerek temelleri sağlam bir programlama/yazılım eğitimi almak mümkün. Daha sonra da hangi alana ilgi alaka varsa kısa bir sürede gerekli programlama dili syntax ve metodları öğrenilip çalışmak daha kolay olacaktır.

Spor işini erkenden alışkanlık edinmek lazım. Yarın öbür gün evden de çalışmak nasip olursa eğer alışkanlık yoksa dışarı çıkmak bile zor geliyor :)
Hocam hayır ben bu nesilden olmak istemiyorum ben sirf meraktam amcamın çok bilgisayarını boszum ve tamir etim bu yazılımsal değil donanımsal olarak yani demek istediğim teknoloji benim gözümde büyüleyici birşey ve bu yüyü yönetmek çok ayrı bir deneyim.

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri