Yeni aldığım 165 hz mönitör dalgalanma yapıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

KisukeUrahara

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Arkadaşlar iyi günler gamepower x60 2k monitör aldım bugün bilgisayarıma denedim bilgisayar 60 hz de iken bir sorun yok ama 165 hz ye alınca ekran yenilenmesini ekranda dalgalanmalar oluşuyor ve 10 saniyede bir 2 saniye ekran kararıp açılıyor ve bu 60 hz ye tekrar alıncaya kadar devam ediyor neden oluyordur acaba çözümü nedir yardımcı olursanız sevinirim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
  • Monitör ayarlarınızdan flicker-free ayarınızın 165Hz ayara alınca devre dışı kalıp kalmadığını kontrol edin.
  • Görüntü aktarım kablonuzu değiştirip deneyin.

KS

KisukeUrahara

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
ugur.gozaydin' Alıntı:
  • Monitör ayarlarınızdan flicker-free ayarınızın 165Hz ayara alınca devre dışı kalıp kalmadığını kontrol edin.
  • Görüntü aktarım kablonuzu değiştirip deneyin.

flicker*free ayarına nasıl bakabilirim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Monitör ayarlarında aç/yada kapa seçeneği olmaz bu ayar için. Sadece not vs. olabilir 165Hz ayarına aldığınızda monitör ayarlarında kapanıyor mu ne oluyor bunu kontrol edin demek istedim.

KS

KisukeUrahara

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
ugur.gozaydin' Alıntı:
Monitör ayarlarında aç/yada kapa seçeneği olmaz bu ayar için. Sadece not vs. olabilir 165Hz ayarına aldığınızda monitör ayarlarında kapanıyor mu ne oluyor bunu kontrol edin demek istedim.

bulamadım maalesef hocam

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Kablonuzu değiştirin bence. Birde 60 ve 165Hz arası Hz ayarlarını deneyin. 120Hz veya 144Hz seçenekleri vardır büyük ihtimalle.

KS

KisukeUrahara

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
ugur.gozaydin' Alıntı:
Kablonuzu değiştirin bence. Birde 60 ve 165Hz arası Hz ayarlarını deneyin. 120Hz veya 144Hz seçenekleri vardır büyük ihtimalle.

kabloyu değiştirmek kaldı elimde denedim diğer hzleri fakat 60 hz üstü dalgalanma yapıyor 50 hz de sorun yok

3miRun

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
KisukeUrahara' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:

kabloyu değiştirmek kaldı elimde denedim diğer hzleri fakat 60 hz üstü dalgalanma yapıyor 50 hz de sorun yok

Uğur hocanın dediği gibi kablonuzu değiştirin, bende yaşıyordum bu sorunu sebebi dandik kablo olmasıymış. HDMI dan Display Porta geçtim ben. Fiyatları 100 TL üzeri ancak dalgalanma yapan, ghosting yapan monitörümde şuan en ufak sıkıntı yok.

KS

KisukeUrahara

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Sorunum çözüldü bilgsayarcıya götürdüğümde dediğine göre hem kabloda bir sorun varmış  hem de anakartın biosunu güncellemiş sorun o şekilde çözülmüş başka bir arkadaşın başına gelirse şayet bir fikir edinebilir ya da deneyibilir diye yazdım iyi forumlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri