Soru Yeni Aldığım Sistem Ile Ilgili 2 Montaj Sorum Var

heatherby

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Anakartım :

Kasam:

Anakartımda argb portları var. Kurulum yapılarak gönderildi. argb portuna montaj yapılmamış. Anakart üzerinde argb girişi erkek. Kasa kablolarına baktığımda dişi port göremedim ama fazladan 3 pinli aynı şekilde erkek kablo var. Kasa yada anakart kutusunda bağlantı için ek kablo çıkmadı. İtopya ile iletişime geçtim kayıt açtılar tarafıma dönüş yapacaklar ama mesai saati bitişi olduğu için dönüş alamadım. Pazartesiye kaldı.

Diğer sorum ise sıvı soğutma ile alakalı montajı görseldeki gibi yapmışlar. Anakart büyük olduğu için tepeye montaj için alan kalmamış. Montaj doğru mu? Alternatif olarak farklı bir montaj olabilir miydi.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2025-09-26 at 18.52.48.jpeg
    WhatsApp Image 2025-09-26 at 18.52.48.jpeg
    220.4 KB · Görüntüleme: 28
  • WhatsApp Image 2025-09-26 at 19.59.00.jpeg
    WhatsApp Image 2025-09-26 at 19.59.00.jpeg
    90.5 KB · Görüntüleme: 27

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
448
Fan işini çoklayıcı kablo ile çözersin. Sıvı soğutmanın kasa ön panel montajı doğru sıkıntı yok.

KS

heatherby

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
KS

heatherby

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Hocam selamlar.

Bu kabloyu aldım. Sıvı soğutmayı montajda direk gidip sataya bağlamışlar. Obu söktüm bu kablonun bir girişinden bağladım. Anakart yazılımı ile kontrol ediliyor artık.

Kasanın ön ve egzoz fanlarıda argb ama kabloları aşağıdaki gibi. Sizce bu 3 pin 5v mudur? Tüm ışıkları yazılımdan kontrol etmeye çalısıyorum. İtopyadan destek alamadım. Adamlar anakartta jargb_v2 soketleri olmasına rajmen sataya bağlıyor gönderiyorlar.Anlamsız
1759332297818.png
1759332310454.png

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
448
Hocam selamlar.

Bu kabloyu aldım. Sıvı soğutmayı montajda direk gidip sataya bağlamışlar. Obu söktüm bu kablonun bir girişinden bağladım. Anakart yazılımı ile kontrol ediliyor artık.

Kasanın ön ve egzoz fanlarıda argb ama kabloları aşağıdaki gibi. Sizce bu 3 pin 5v mudur? Tüm ışıkları yazılımdan kontrol etmeye çalısıyorum. İtopyadan destek alamadım. Adamlar anakartta jargb_v2 soketleri olmasına rajmen sataya bağlıyor gönderiyorlar.Anlamsız
Ekli dosyayı görüntüle 44154 Ekli dosyayı görüntüle 44155
Bu hangi fana ait, egsoz fanı ise 5 volta tak sorun değil.

KS

heatherby

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Bu hangi fana ait, egsoz fanı ise 5 volta tak sorun değil.
Kabloları fanlardan takip ettim ön ve egzoz ikiside aynı sokete sahip. Kafam karıştı iyice ledleri yakmak istemiyorum. Kasa özelliklerinde argb yazıyor ama 4pin 12v ise kontrol edemeyiz. Ama 4 giriş gibi görünüp 3 pinde olabilir

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
448
Led soketleri 5 Volt, Güç soketleri 12 volt. İkisi biri birine zaten karışmaz yani Fan kontrolcün yokmu senin ?

KS

heatherby

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Led soketleri 5 Volt, Güç soketleri 12 volt. İkisi biri birine zaten karışmaz yani Fan kontrolcün yokmu senin ?

Kasadaki reset tuşuna bağlamışlar. Tuşa bastıkça renkler ve yanma stili değişiyor. Kontrolcü var sanırım ama göremedim

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
448
KS

heatherby

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Neyi nereye bağlıyorsun anlamadım ki :D
Hakkını helal et bende biraz karışık anlattım :D

Kabloyu aldım sıvı soğutmayı bağladım ışıklarını anakarttan kontrol ediyorum. Şimdi amacım kasadan fanları kontrol etmek yerine anakart yazılımından kontrol etmek. Şuan reset tuşu ile değişiyor. Araştırdığım kadarı ile bazı argb fanlar 12v 4 pinli oluyormuş. Öyle oluncada yazılım ile kontrol edemiyormuşuz. Benim kasadaki fanlar öyle mi değil mi onu çözmeye çalışıyorum :)

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
448
Hakkını helal et bende biraz karışık anlattım :D

Kabloyu aldım sıvı soğutmayı bağladım ışıklarını anakarttan kontrol ediyorum. Şimdi amacım kasadan fanları kontrol etmek yerine anakart yazılımından kontrol etmek. Şuan reset tuşu ile değişiyor. Araştırdığım kadarı ile bazı argb fanlar 12v 4 pinli oluyormuş. Öyle oluncada yazılım ile kontrol edemiyormuşuz. Benim kasadaki fanlar öyle mi değil mi onu çözmeye çalışıyorum :)
Senin fanlar ARGB yani her türlü yazılım ile led ve fan hızını kontrol edebiliyorsun.

KS

heatherby

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Senin fanlar ARGB yani her türlü yazılım ile led ve fan hızını kontrol edebiliyorsun.
Anakarta bağlamaya gerek yok yani. Hangi yazılım ile kontrol edebiliriz. Anakartın yazılımı bağlı olmadığı için müdehale ettirmiyor.

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
448
Anakarta bağlamaya gerek yok yani. Hangi yazılım ile kontrol edebiliriz. Anakartın yazılımı bağlı olmadığı için müdehale ettirmiyor.
Anakarta bağlayacaksın tabiki yoksa yazılım çalışmaz . Bütün fan kabloları zaten biri birine paralel bağlıdır, hepsini zaten tek tek bağlayamassın. Senin fanların bu resimdeki gibi mi uçları ? Birde kablo soketlerine baksana üzerinde 5V yazmıyor mu ?
rgbs.jpg

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
448
Anakarta bağlayacaksın tabiki yoksa yazılım çalışmaz . Bütün fan kabloları zaten biri birine paralel bağlıdır, hepsini zaten tek tek bağlayamassın. Senin fanların bu resimdeki gibi mi uçları ? Birde kablo soketlerine baksana üzerinde 5V yazmıyor mu ?
Ekli dosyayı görüntüle 44157
Şimdiye kadar bütün kasayı montajlayıp bitirmiştim :ROFLMAO:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri