Soru Yeni Aldığım Sistem Ile Ilgili 2 Montaj Sorum Var

KS

heatherby

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Şimdiye kadar bütün kasayı montajlayıp bitirmiştim :ROFLMAO:
Kasayı söktüm şimdi tekrar 😅

Hocam sıvı Soğutucunun fanları yukarıda attıgınız gibi çıkışlar 3 pin ama kasa fanları böyle bağlı boşta ki ucu 4 pin ama v bilgisi yazmıyor 🥲

Ekli dosyalar

• IMG_20251001_194751.jpg
    IMG_20251001_194751.jpg
    1.9 MB · Görüntüleme: 19

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
448
Kasayı söktüm şimdi tekrar 😅

Hocam sıvı Soğutucunun fanları yukarıda attıgınız gibi çıkışlar 3 pin ama kasa fanları böyle bağlı boşta ki ucu 4 pin ama v bilgisi yazmıyor 🥲
3 tane kasa fanı biri birine bağladıktan sonra ARGB soketini JARGB soketine bağlayacaksın, güç kablolarını da SYS_FAN1 ve SYS_FAN2 yuvalarına bu kadar.

g1venflrce

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Soğutucu yu çözdük hocam sıkıntı yok. Ben şimdi kasa fanlarını anakart yazılımı ile kontrol edebilir miyim onu çözmeye çalısıyorum
Bende de öyle bir durum var aç kapa tuşu var sanırım oraya bağlı argb kabloları sadece onu söküp anakarta bağlasam olur mu acaba güç kablolarını falan bulamadım uğraşamam

KS

heatherby

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
3 tane kasa fanı biri birine bağladıktan sonra ARGB soketini JARGB soketine bağlayacaksın, güç kablolarını da SYS_FAN1 ve SYS_FAN2 yuvalarına bu kadar.
Sys fan soketleri takılı ama jargb soketi yok hocam. Direk datadan güç almış olabilir mi

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
448
Sys fan soketleri takılı ama jargb soketi yok hocam. Direk datadan güç almış olabilir mi
kontrol2.jpg
kontrolcü.jpg

Kasanın diğer kapağı açıp bu resimdeki parçalardan hangisi var bakman lazım, ya da alt taraflarına bak bir yere gizlenmiştir o parça. Yoksa bağlantı işi zor.

KS

heatherby

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2

Ekli dosyalar

• SAVE_20251001_202253.jpg
    SAVE_20251001_202253.jpg
    555.1 KB · Görüntüleme: 13
  • IMG_20251001_202030.jpg
    IMG_20251001_202030.jpg
    2.1 MB · Görüntüleme: 11

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
448
Hocam tamamen söktüm. Kontrolcü yada bu cihazlardan biri yok. Anakartta jargb girişleri boş. Fanları birbirine bağlı. Diğer ucu sata kablosuna bağlanmış.
Tamamdır o zaman sadece fan hızlarını Biosdan manuel kısabilirsin. Bu resmi nie baştan atmadın, Fanların sata power soketini SYS fan soketine göre çevirici de alman lazım yazılımla kontrol etmen için. Diğer ARGB leri birleştirip 2 sokete düşürüp anakart üzerine bağlayabilirsin ama. Bir de resimde mavi ile işaretlediğim kısım birleşikmi yoksa söküp takmalı soket mi Reset tuşunun ucu nereye bağlı garip bir durum 🤔

fan.jpg

KS

heatherby

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Tamamdır o zaman sadece fan hızlarını Biosdan manuel kısabilirsin. Bu resmi nie baştan atmadın, Fanların sata power soketini SYS fan soketine göre çevirici de alman lazım yazılımla kontrol etmen için. Diğer ARGB leri birleştirip 2 sokete düşürüp anakart üzerine bağlayabilirsin ama. Reset tuşunun ucu nereye bağlı garip bir durum 🤔
Anakartta jargb v2 soketi var. Sevgili itopya sıvı soğutucuyuda bu kablo ile direk dataya bağlamışlar. Buradanda aslında işlerini ne kadar baştan savma yaptıkları anlaşılıyor. Yani bende bunlar yüzünden şaşırıp gittim boşa bir daha kablo aldım 😅
En azından şimdi ram ve sıvı soğutma yazılım ile kontrol ediliyor. Yani en azında tuşla kontrol ettiğimde istediğim modda sabit kalsa oda yetecek. Her kapatıp açtığımda saçma modlarda çalışıyor😅

Resimde bahsettiğiniz yer sabit hocam

Ekli dosyalar

• 1759340513937509672048888453409.jpg
    1759340513937509672048888453409.jpg
    1.5 MB · Görüntüleme: 10

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
448
Anakartta jargb v2 soketi var. Sevgili itopya sıvı soğutucuyuda bu kablo ile direk dataya bağlamışlar. Buradanda aslında işlerini ne kadar baştan savma yaptıkları anlaşılıyor. Yani bende bunlar yüzünden şaşırıp gittim boşa bir daha kablo aldım 😅
En azından şimdi ram ve sıvı soğutma yazılım ile kontrol ediliyor. Yani en azında tuşla kontrol ettiğimde istediğim modda sabit kalsa oda yetecek. Her kapatıp açtığımda saçma modlarda çalışıyor😅
Bu sata kabloyu nereden söktün onu bi göstersene bana fanın iki ucunu da.

KS

heatherby

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Bu sata kabloyu nereden söktün onu bi göstersene bana fanın iki ucunu da.
3 pinli olan kısım sıvı soğutmanın fanlarından gelen kablodaydı. Sata ise normal psudan gelen kablodaydı hocam. Zaten bunu söktüm 3 pinli dişiyi anakartta jargb v2 ye taktım. Sıvı soğutmanın ve ona bağlı fanların ışıklarını msı yazılımı ile kontrol etmeye başladım.

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
448
3 pinli olan kısım sıvı soğutmanın fanlarından gelen kablodaydı. Sata ise normal psudan gelen kablodaydı hocam. Zaten bunu söktüm 3 pinli dişiyi anakartta jargb v2 ye taktım. Sıvı soğutmanın ve ona bağlı fanların ışıklarını msı yazılımı ile kontrol etmeye başladım.
Tamam sataları söküp normal soketleri biri birine bağlayıp boşta kalan uçları anakarta bağlayacaksın o zaman yazılımdan kontrol edersin. Anakart üzerindeki soket yine yetmezse o aldığın kablonun çoklusunu alır fanları bağlarsın. Olayı çözdün.

KS

heatherby

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Tamam sataları söküp normal soketleri biri birine bağlayıp boşta kalan uçları anakarta bağlayacaksın o zaman yazılımdan kontrol edersin. Anakart üzerindeki soket yine yetmezse o aldığın kablonun çoklusunu alır fanları bağlarsın. Olayı çözdün.
Tamam ama hocam boşta kalan uç bu. Sıvı soğutmanın kabloları dediğiniz gibi ama kasanın fanları böyle 4 pin.
Bu kablonun karşısına gelen dişi 4 pin girişi jargb soketine taksam çalısır mı. 12v ise ledler yanar diye çekiniyorum

Ekli dosyalar

• IMG_20251001_194436.jpg
    IMG_20251001_194436.jpg
    1.8 MB · Görüntüleme: 8

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
448
Tamam ama hocam boşta kalan uç bu. Sıvı soğutmanın kabloları dediğiniz gibi ama kasanın fanları böyle 4 pin.
Bu kablonun karşısına gelen dişi 4 pin girişi jargb soketine taksam çalısır mı. 12v ise ledler yanar diye çekiniyorum
Bu resimdeki kablo Led soketi mi yoksa güç soketimi ? Bence güç soketi :)

KS

heatherby

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Bu resimdeki kablo Led soketi mi yoksa güç soketimi ? Bence güç soketi :)
Sıvı soğutucuyuda soket olmasına rağmen sata ile bağladıkları için sözlerine güvenemiyorum. Yoksa bana söyledikleri bu 😅 Olma imkanı yok diyorlar yani

Ekli dosyalar

• IMG_20251001_211332.jpg
    IMG_20251001_211332.jpg
    221.6 KB · Görüntüleme: 13

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
448
Sıvı soğutucuyuda soket olmasına rağmen sata ile bağladıkları için sözlerine güvenemiyorum. Yoksa bana söyledikleri bu 😅 Olma imkanı yok diyorlar yani
ARGB de demiyor RGB diyor, RGB 5Volt soketi 12 Volt sokete bağladılarsa ve fanlar ledler yanmadıysa sorun yok, Sen o zaman soğutucu bağlantısını yaptın onu hiç kurcamala. Kasa önündeki bütün fanları ayır, fanın bir tanesini dene direk anakarta bağla, Bir ucunu JARGB portuna diğer ucunu da SYS_FAN kısmına sistemi açıp bak bakalım.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri