Soru Yeni Aldığım Sistem Ile Ilgili 2 Montaj Sorum Var

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
448
Bu senin anakart iki tane JARGB soketin var.
Ekran görüntüsü 2025-10-01 192207.jpg

KS

heatherby

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
ARGB de demiyor RGB diyor, RGB 5Volt soketi 12 Volt sokete bağladılarsa ve fanlar ledler yanmadıysa sorun yok, Sen o zaman soğutucu bağlantısını yaptın onu hiç kurcamala. Kasa önündeki bütün fanları ayır, fanın bir tanesini dene direk anakarta bağla, Bir ucunu JARGB portuna diğer ucunu da SYS_FAN kısmına sistemi açıp bak bakalım.
Bu senin anakart iki tane JARGB soketin var.
Ekli dosyayı görüntüle 44169
Evet anakartta gerekli port girişleri var. Sorun fanlardan gelen kablolarda 4 pin dişi jargb portu yok. Fanlar birbirine bağlı diğer uçda sataya bağlı. Başka kablo yok. Aklımı yitirecem :)
Güzel miş hayrlı olsun hocam
Daha iyileri sizlerin olsun hocam.

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
448
Evet anakartta gerekli port girişleri var. Sorun fanlardan gelen kablolarda 4 pin dişi jargb portu yok. Fanlar birbirine bağlı diğer uçda sataya bağlı. Başka kablo yok. Aklımı yitirecem :)

Daha iyileri sizlerin olsun hocam.
Tamam onu diyorum fanları ayır bitanesini dene, fanın iki ucu damı erkek yani anakarta girmiyor onu mu diyorsun ? Mümkün değil.

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
448
Beyaz erkek soket olan JARG soketine, siyah bu elindeki sys fan soketine bağlanıcak. Birde bu fanların kabloları niye siyah diğer nie beyaz nasıl bir belaya bulaştın :D Bitane fanın iki ucunuda göstermedin ki adamakıllı, uuğraşıp duruyoruz benimde kafa karıştı 404 found.

KS

heatherby

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Beyaz erkek soket olan JARG soketine, siyah bu elindeki sys fan soketine bağlanıcak. Birde bu fanların kabloları niye siyah diğer nie beyaz nasıl bir belaya bulaştın :D Bitane fanın iki ucunuda göstermedin ki adamakıllı, uuğraşıp duruyoruz benimde kafa karıştı 404 found.
Hocam boşver bende tam bilgili olmayınca sizi kaç saattir yoruyorum. :D
Tüm kablolar bunlar beyaz olanlar sıvı soğutmanın. Hafif sarıya kaçan beyazlar fanların :D
1759344612595.png

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
448
Normal siyah fanın bağlantı yapmadan iki ucunuda fotosunu da yüklesene bir bakayım bağlantısı nasıl olucak.

KS

heatherby

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Normal siyah fanın bağlantı yapmadan iki ucunuda fotosunu da yüklesene bir bakayım bağlantısı nasıl olucak.
O siyah olan kablo görselini itopya atmıştı hocam yukarıdaki mesaja istinaden. Bendekilerin hepsi beyaz ama ucları böyle başka fandan gelen kablo yok hocam

Ekli dosyalar

• 1759345723723.png
    1759345723723.png
    2.5 MB · Görüntüleme: 12
KS

heatherby

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
İtopyanın montaj departmanından aradılar fanlar argb ama direk psuya bağlanıyor.Anakarta bağlanmak için ek soketi olmadığını söylediler. Anakartı boşu boşuna yükseltmiş oldum bilseydim 5070 alırdım.
Tekrar yardımın için teşekkür ederim hocam.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri