Yeni Alınan SSD değerleri problemim..

Lethe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar. Yaklaşık 2.5 ay kadar önce hazır sistem satın aldım. 1.5 aydır bilgisayarı kullanıyorum. James Donkey 240 GB var SSD olarak ve Windows 10'u bu diske kurdum. Anakartım Gigabyte B450 S2H.

Bugün bi SSD değerlerine bakayım dedim ancak değerler düşük geldi. Bir şeyler yolunda değil gibi gözüküyor, ne önerirsiniz?

nb3EYR.png

Yukarıdaki ölçümü arkada birkaç program açıkken yapmıştım, programları kapatıp sistemi yeniden başlatıp tekrar bir ölçüm yaptım ve bilgisayar boştayken şu değerleri verdi:

bvdyQn.png

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
SSD değerlerinizi gayet normal 560mb/s - 440mb/s zaten kendi değerleri sizde bu değerleri alıyorsunuz herhangi bir sorununuz yok.

KS

Lethe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
SSD değerlerinizi gayet normal 560mb/s - 440mb/s zaten kendi değerleri sizde bu değerleri alıyorsunuz herhangi bir sorununuz yok.

Hocam cevabınız için teşekkür ederim, ancak aynı marka aynı model ürünü kullanan Pc Hocası Facebook grubunda bir arkadaş bu fotoğrafı atmış: https://scontent.fist4-1.fna.fbcdn....=2cd9a6bc6aa482e2a33d6e841f631f0b&oe=5E7E547B

Üstelik bu fotoğrafı atan arkadaş 2 senedir kullanıyormuş sddyi.
Bu sebeple değerleri bana düşük geldi kendi diskimin. Bir sorun yoktur değil mi? İçimde dert oldu vallahi.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Aynı model olmayabilir SSD diskinizin verilerinde okuma hızı 560 'a kadar ve yazma hızı 440 yazıyor en fazla 460 aynı model olmayabilir yıl farkı vs. olabilir. Ancak performans düşük geldiyse 1 şeyi kontrol edin.

https://www.amd.com/tr/support/chipsets/amd-socket-am4/b450 bu sayfadan işletim sisteminizi genişletin ve AMD RAID Installer (SATA, NVMe RAID) adlı sürücüyü kurun. Sistemi yeniden başlatın ve sonucu kontrol edin.

KS

Lethe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Aynı model olmayabilir SSD diskinizin verilerinde okuma hızı 560 'a kadar ve yazma hızı 440 yazıyor en fazla 460 aynı model olmayabilir yıl farkı vs. olabilir. Ancak performans düşük geldiyse 1 şeyi kontrol edin.

https://www.amd.com/tr/support/chipsets/amd-socket-am4/b450 bu sayfadan işletim sisteminizi genişletin ve AMD RAID Installer (SATA, NVMe RAID) adlı sürücüyü kurun. Sistemi yeniden başlatın ve sonucu kontrol edin.

Hocam dediklerinizi yaptım, son aldığım değerler şu şekilde:

Z5POq0.png

Konu linkinde paylaştığım arkadaşın SSD'de aldığı 2-3 ve 4. değerler benimkinden bir hayli yüksek çıktığı için içime dert oldu. Crystal Disk programındaki 1-2-3 ve 4. sıralardaki değerlerin ne anlama geldiğini bilmediğim için biraz endişelendim. Ancak yorumunuzdan anladığım kadarıyla bu programda yapılan testte ilk sıradaki okuma ve yazma değerlerini baz almamız gerekiyor sanırsam.

Peki diğer sıradaki testler ne anlama geliyor? Vaktinizi almak istemiyorum ancak en anlaşılır dilde açıklamayı muhtemelen buradan alacağım :)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
4 sırada ayrı boyutlarda ki dosyalar üzerindeki performansını ölçüyor en tepedeki değer windows içerisinde en çok uğraştığınız dosya boyutundaki değerler diğerlerinde zaten yazıyor 4 kb dosyalar ve dosya karışıklığı sayısı vs. ile testte ne performas verdiğini söylğyor en tepedeki önemli ama diğerleride yakın yada normal çıkmalı standart verilere göre tek kişiyi baz almayın aynı diske yapılan testleri kontrol edin eğer sizinki yine düşük çıkıyorsa anakartınızın sata kontrolcüsü bu kadar performanslı çalışıyordur.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri