Yeni Bilgisayar 6000 Mhz Sorunu

hipokondriyak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Arkadaşlar merhaba dün 2. el bi bilgisayar aldım. Ürünlerin hepsi faturalı 1 ay önce alınmış parçalar , garantilerini sorguladım seri no ile bi sorun yok.
Benim sorunum şu
Cihazda G skill Trident Z 6000 MHZ ramler var
Asus Tuf b 650 Am5 6400 Mhz anakart var
Rx 7800xt ekran kartı
ryzen 7800x3d işlemci var.
Bios ayarlarından expo diye moda çektiğimde ramler 6000 mhz e çıkıyor Bilgisayar kendini ortalama 1.5 dakikada açıyor önce anakartta tek tek bileşenleri test ediyor Dram ışığı kırmızı yanıyor o sürede bilgisayar son hızda çalışıyor fanlar falan öyle sistemi açıyor. Bence bi sorun var 4800 mhz ramdeyken hiç sorun yok fakat 6000 mhz e aldığımda geç açılma tarzı problemler yaşıyorum. biosu son sürüme güncelledim. 6 bin mhz veren ram 6600 mhz destekleyen anakart varken ram i performans ayarında 6000 mhz e çekememem bi sorun değil mi ?
Bu şekilde expo tweak ayarına aldığımda masaüstünde görev yöneticisinde ramler 6000 mhz gösteriyor ama sağlıklı bi 6000 mhz mi bellekler çakışıyor mu bunu anlamam için hangi programla test yapabilirim teşekkürler.

gOkO60

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
11
Ne yazık ki bu durumun çözümü şu anda yok. Süreyi çeşitli ayarlarla kısaltmak mümkün ama yeni bios ile çözülene kadar ne yazık ki tam bir çözüm yok. Benim pc ilk açılışta 30 saniye bekliyordu expoda. Ben expo dan çıkartıp 6000 mhz olan ramleri yaklaşık 1.4 volt vererek 6600 mhz e manuel ayarladım. Süre 15 saniyelere indi ama önceki intel sistemimden sonra çok yavaş açılıyor cidden...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri