Yeni Bilgisayarım İçin Öneri!

Kingoroross

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selamlar ben yeni bir bilgisayar alacağım ve özellikleri şöyle olacak:

7BYRlr

Fakat tabii ki sizler kadar bilgili olmam biraz zor o yüzden nasılmış bir bakmanızı istiyorum. Öncelikle öneri istediğim yerler başlıca SSD ve soğutma çünkü ikisini yeterince araştırmadım. Onun dışında aylardır araştırıp topladığım sistem sizce iyi midir? İyi değilse neresi iyi değil? ryzen'in yeni işlemcilerini beklemeli miyim? Ne zaman gelirler? Veya "şu parçayı değil de şunu alsan daha iyi olur"
gibi önerilere açığım ve yaklaşık 1-2 hafa sonra bu sistemi İtopya mağazasından alacağım.
Onun dışında Hard Diskim var. Ve en önemlisi sizden güzel bir Bilgisayar Kasası önerisi istiyorum iyi günler diliyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bütçenizi biraz hor kullanmışsınız saat 23.00 den sonra size daha dengeli ve performans tavizi vermeyen bir sistem önerisi yapacağım. Bana monitör dahil olmadan sadece kasa içi bütçenizi belirtin.

Telefondan öneri yapamam PC başına geçince sistemin önerisini yapacağım.

KS

Kingoroross

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Bütçenizi biraz hor kullanmışsınız saat 23.00 den sonra size daha dengeli ve performans tavizi vermeyen bir sistem önerisi yapacağım. Bana monitör dahil olmadan sadece kasa içi bütçenizi belirtin.

Telefondan öneri yapamam PC başına geçince sistemin önerisini yapacağım.

Ekran kartının aynı kalmasını istiyorum onun dışında ram 32 olursa enfes olur bütçemi 18 bin lira civarı kabul edebilirsiniz çünkü monitörle birlikte 20yi biraz geçiyor şuan olsa bile o yüzden bu fiyat civarı iyidir ve çok teşekkür ediyorum. Ve para konusunda çok sıkıntım yok çünkü en iyilerinden almak istiyorum ama para harcamak istemediğim parçalar şunlar: anakart ram sıvı soğutucu ssd. Yani fiyat performanslardan seçerseniz çok güzel olur

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Eve geçince size uygun en performanslı ama doğru fazla açılmadan dengeli parçalar ile bir sistem önerisinde bulunacağım. İstediğiniz tarza sizi üzmeyecek uzun ömürlü bir sistem olacak içiniz rahat olsun.

Ayrıca eğer Temmuz ayını yani önümüzdeki ayın sonunu beklerseniz yeni AMD Ryzen serisi işlemciler efsane geliyor Ryzen ile çok daha uygun fiyata daha güçlü sistem toplanabilir. Tabi karar sizde.

KS

Kingoroross

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Eve geçince size uygun en performanslı ama doğru fazla açılmadan dengeli parçalar ile bir sistem önerisinde bulunacağım. İstediğiniz tarza sizi üzmeyecek uzun ömürlü bir sistem olacak içiniz rahat olsun.

Ayrıca eğer Temmuz ayını yani önümüzdeki ayın sonunu beklerseniz yeni AMD Ryzen serisi işlemciler efsane geliyor Ryzen ile çok daha uygun fiyata daha güçlü sistem toplanabilir. Tabi karar sizde.

Dediğiniz şey çok mantıklı fakat bir fikrim var şuanki bilgisayarımın işlemcisi i5 6402P ve soketi de uyuyor anakarta fikrim şu: yeni bilgisayarı hemen alırım fakat işlemciyi almam bunu kullanmaya devam ederim performans çok ta düşse de 1 ay idare ederim ve yeni amd işlemcileri çıkınca onlardan alırım. Bana çok mantıklı geldi eğer derseniz 1 ayda sıkıntı çıkmaz böyle yapabiliriz? 

işlemcimin gücüne yakın olan bir işlemciyle bir test bile var: https://www.youtube.com/watch?v=pO2tHwFNXm8

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
İşlemcileri beklemek iyi fikir anakartıda bekleyeceksiniz X570 çipseti bu kadar para vermişken PCI-e 4.0 özellikleri olmayan bir anakart almak mantıklı değil işlemci ve X570 anakart ile çok güzel sistem olur. Kasa + PSU + Ekran Kartını ve RAM lerinizi alın İşlemci + X570 Anakart + Diskinizi Temmuz ayında yada sonunda alırsınız uzun vadede çok ama çok daha mantıklı bir sistem olur.

Elinizdeki sistemi kullanırsınız. Eve geçince size detaylı şuan almanız gereken mantıklı parçaları bulup link bırakırım gerisini Temmuz ayında diğer parçalar çıkınca alırsınız.

KS

Kingoroross

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
İşlemcileri beklemek iyi fikir anakartıda bekleyeceksiniz X570 çipseti bu kadar para vermişken PCI-e 4.0 özellikleri olmayan bir anakart almak mantıklı değil işlemci ve X570 anakart ile çok güzel sistem olur. Kasa + PSU + Ekran Kartını ve RAM lerinizi alın İşlemci + X570 Anakart + Diskinizi Temmuz ayında yada sonunda alırsınız uzun vadede çok ama çok daha mantıklı bir sistem olur.

Elinizdeki sistemi kullanırsınız. Eve geçince size detaylı şuan almanız gereken mantıklı parçaları bulup link bırakırım gerisini Temmuz ayında diğer parçalar çıkınca alırsınız.

Benim şuanki anakartım ise MSI H110M PRO-VD ve pcı express 3.0 varmış yani 2080 ti yi rahatlıkla takmam gerekiyor düşünceme göre? Eğer doğruysam harika olur. Ve bu öneriyi bana verdiğiniz için size minnettarım açıkçası tek başıma bu kadar ileriye gidemezdim iyi ki size danışmışım. Sayenizde AMD nin canavar gibi yeni işlemcisiyle birlikte oyunları yok edeceğim :D

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Anakartınıza RTX Titan bile takabilirsiniz ? Bunda bir sorun yok. Yanlız doğal olarak var olan işlemciniz RTX 2080 Ti ile biraz terleyecek ☺ ama idare eder dert değil.

Biz sorularınız için buradayız beklemek bu kadar az zaman kalmışken en iyi tercih misafirlikte olmasam alacağınız ürünleri bulup paylaşırdım ama bu şartlarda biraz zor gece yarısı anca ama size paranızın alabileceği en iyi F/P ürünleri önereceğim bh konuda rahat olun.

KS

Kingoroross

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Anakartınıza RTX Titan bile takabilirsiniz ? Bunda bir sorun yok. Yanlız doğal olarak var olan işlemciniz RTX 2080 Ti ile biraz terleyecek ☺ ama idare eder dert değil.

Biz sorularınız için buradayız beklemek bu kadar az zaman kalmışken en iyi tercih misafirlikte olmasam alacağınız ürünleri bulup paylaşırdım ama bu şartlarda biraz zor gece yarısı anca ama size paranızın alabileceği en iyi F/P ürünleri önereceğim bh konuda rahat olun.

4 Gözle bekliyorum ve misafirlikte olsanız bile forumla bu kadar ilgileniyorsunuz size tamamıyla güvenilir!

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
RTX 2080 Ti Gaming X Trio + 32GB(2x16) 3000 MHz CL15 RAM + ML240R 240mm RGB Sıvı Soğutma + 850W Super GB 80+ GOLD PSU + Aerocool Scar RGB Kasa + 2x120mm Vegas RGB FAN - 13.725,57 TL

Bu sisteme İşlemci + Anakart ve SSD 'ler çıkınca bu 3 parçayı ekleyeceksiniz.

Bu arada Ekran Kartını değiştirmeyin dediniz ama 1200 TL aşağısına MSI GeForce RTX2080Ti Ventus OC - 8.824,80 TL bu kartı almanızı tavsiye ederim eğer bütçe sıkıntısı yoksa o seçtiğiniz kartı alabilirsiniz ama birebir aynı çipset 2 kartta ve birebir aynı FPS değerlerini alacaksınız 2 kartı ile de. 3 Fan olması en fazla ortalamada 5 derece fark eder ki buna değmez. Frekansa takılmayın oda ortalama 3-5 FPS fark eder GPU aynı olduğu için. Yani o 1200 TL farkı vermeye bence değmez o 1200 TL farka PCI-e 4.0 1 TB m2 SSD alınır çıkınca ben olsam öyle yapardım fikir vermek için dedim. Yoksa başta dediğim gibi bütçede hiç sorun yoksa o kart alınabilir.

Kasayı CoolerMaster MB520 RGB 50 TL fazlasına bu ürün ile değiştirebilirsiniz isterseniz aynı sayılırlar tasarım farkı var.

Yada aynı şekilde bütçe dert değilse 300 TL fazlasına Aerocool TOR Pro ARGB bu kasayı alabilirsiniz.

Bu şekilde dengeli ve kaliteli parçalardan oluşan bir sistem olmuş olur. 

Temmuz ayı ortası yada sonunda ise diğer 3 parça eklenir sisteme. İşlemci + Anakart + SSD ve istenirse birde HDD.

KS

Kingoroross

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
RTX 2080 Ti Gaming X Trio + 32GB(2x16) 3000 MHz CL15 RAM + ML240R 240mm RGB Sıvı Soğutma + 850W Super GB 80+ GOLD PSU + Aerocool Scar RGB Kasa + 2x120mm Vegas RGB FAN - 13.725,57 TL

Bu arada Ekran Kartını değiştirmeyin dediniz ama 1200 TL aşağısına MSI GeForce RTX2080Ti Ventus OC - 8.824,80 TL bu kartı almanızı tavsiye ederim eğer bütçe sıkıntısı yoksa o seçtiğiniz kartı alabilirsiniz ama birebir aynı çipset 2 kartta ve birebir aynı FPS değerlerini alacaksınız 2 kartı ile de. 3 Fan olması en fazla ortalamada 5 derece fark eder ki buna değmez. Frekansa takılmayın oda ortalama 3-5 FPS fark eder GPU aynı olduğu için. Yani o 1200 TL farkı vermeye bence değmez o 1200 TL farka PCI-e 4.0 1 TB m2 SSD alınır çıkınca ben olsam öyle yapardım fikir vermek için dedim. Yoksa başta dediğim gibi bütçede hiç sorun yoksa o kart alınabilir.

Kasayı CoolerMaster MB520 RGB 50 TL fazlasına bu ürün ile değiştirebilirsiniz isterseniz aynı sayılırlar tasarım farkı var.

Yada aynı şekilde bütçe dert değilse 300 TL fazlasına Aerocool TOR Pro ARGB bu kasayı alabilirsiniz.

Temmuz ayı ortası yada sonunda ise diğer 3 parça eklenir sisteme. İşlemci + Anakart + SSD ve istenirse birde HDD.

anlamadığım iki şey var:
1: ramlar arasındaki fiyat farkı 17 tl ve benim seçtiğim ram 3200mhz sizin seçtiğiniz ram 3000mhz.
2: seçtiğimiz sıvı soğutmaların özellikleri tamamıyla aynı(anladığıma göre) fakat sizin seçtiğiniz 1000 tl benim seçtiğim 600 tl.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Kingoroross' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:

anlamadığım iki şey var:
1: ramlar arasındaki fiyat farkı 17 tl ve benim seçtiğim ram 3200mhz sizin seçtiğiniz ram 3000mhz.
2: seçtiğimiz sıvı soğutmaların özellikleri tamamıyla aynı(anladığıma göre) fakat sizin seçtiğiniz 1000 tl benim seçtiğim 600 tl.

Birincisi benim seçtiğim RAM Pradator serisinden Kingston belleklerin en tepesi ve CL15 gecikme değeri var ve sizin RAM 'ler G.skill orta segement bellekler 3200 mhz ama CL16 gecikmesi var o 200mhz fark gecikme süresinden dolayı önemsiz hız olarak benim koyduğum RAM daha iyi bir RAM.

Sıvı soğutmalar aynı değiller. Pompa ömrü çok daha uzun 2.5 kat daha uzun süre çalışabiliyor daha az titreşim ve daha çok devir dayım yapabiliyor daha stabil bir soğutma sağlıyor buda. Piyasadaki pek çok sıvı soğutmadan iyi bir ürün genel toplamda o fark önemsiz siz bana güvenin. Hatta aynı soğutmanın 360mm olanı vardır 100 TL farka ama bu verdiğim sitede stok kalmamış ki sinerji bilgisayar piyasadaki en uygun satış yapan firmalardan birisi zaten bir elin 5 parmağını geçmiyorlar. Çok araştırma yaptım bu sıvı soğutmalar konusunda bendeki sıvı soğutmanın pompa ömrü dolduğu için yenisini almak için bayağı 6-7 ay araştırma yaptım güvenebilirsiniz sözüme iki konuda da en mantıklı olan tercihleri önerdim.

KS

Kingoroross

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Kingoroross' Alıntı:
anlamadığım iki şey var:

Birincisi benim seçtiğim RAM Pradator serisinden Kingston belleklerin en tepesi ve CL15 gecikme değeri var ve sizin RAM 'ler G.skill orta segement bellekler 3200 mhz ama CL16 gecikmesi var o 200mhz fark gecikme süresinden dolayı önemsiz hız olarak benim koyduğum RAM daha iyi bir RAM.

Sıvı soğutmalar aynı değiller. Pompa ömrü çok daha uzun 2.5 kat daha uzun süre çalışabiliyor daha az titreşim ve daha çok devir dayım yapabiliyor daha stabil bir soğutma sağlıyor buda. Piyasadaki pek çok sıvı soğutmadan iyi bir ürün genel toplamda o fark önemsiz siz bana güvenin. Hatta aynı soğutmanın 360mm olanı vardır 100 TL farka ama bu verdiğim sitede stok kalmamış ki sinerji bilgisayar piyasadaki en uygun satış yapan firmalardan birisi zaten bir elin 5 parmağını geçmiyorlar. Çok araştırma yaptım bu sıvı soğutmalar konusunda bendeki sıvı soğutmanın pompa ömrü dolduğu için yenisini almak için bayağı 6-7 ay araştırma yaptım güvenebilirsiniz sözüme iki konuda da en mantıklı olan tercihleri önerdim.

Yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum fakat bu işlemci anakart konusunda biraz kararsızım i9 9900k dan ne kadar farkı olabileceğini kestiremiyorum açıkçası. 5 Fps ten daha fazla bir fps artışı olur mu sizce? birkaç fps için birkaç bin tl ve 1 ay vermek istemiyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Burada durum FPS değil sadece. Mesela 9900K karşılığı olan 3900X işlemcisi 9900K işlemcisi ile aynı paraya açıklandı ve daha fazla çekirdek + oyun performansında da eşitledik durumu dediler. 100 Dolar daha ucuza 3800X var ve 9900K işlemcisi ile birebir aynı çekirdek yapısına sahip yine ona denk bir performans sunuyoruz dediler. Bence beklemek ve bu işlemcilerin performanslarını görmek ve tercihi buna göre yapmak çok mantıklı bir karar.

Artı bir durumda bu işlemciler PCI-e 4.0 destekli ve size önerdiğim yeni X570 anakartlarda PCI-e 4.0 destekli ki buda INTEL de olamayan bir durum. Yani beklerseniz saniyede ortalama 5000 mb/s okuma yazma değerleri olan m2 SSD leri alabilecek ve kullanabileceksiniz. Buda kesinlikle göz ardı edilemez.

20K bütçeniz var bu kadar parayı kesinlikle geleceğe yatırın derim ki gelecek şuan Ryzen ve PCI-e 4.0 üzerine.

KS

Kingoroross

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Burada durum FPS değil sadece. Mesela 9900K karşılığı olan 3900X işlemcisi 9900K işlemcisi ile aynı paraya açıklandı ve daha fazla çekirdek + oyun performansında da eşitledik durumu dediler. 100 Dolar daha ucuza 3800X var ve 9900K işlemcisi ile birebir aynı çekirdek yapısına sahip yine ona denk bir performans sunuyoruz dediler. Bence beklemek ve bu işlemcilerin performanslarını görmek ve tercihi buna göre yapmak çok mantıklı bir karar.

Artı bir durumda bu işlemciler PCI-e 4.0 destekli ve size önerdiğim yeni X570 anakartlarda PCI-e 4.0 destekli ki buda INTEL de olamayan bir durum. Yani beklerseniz saniyede ortalama 5000 mb/s okuma yazma değerleri olan m2 SSD leri alabilecek ve kullanabileceksiniz. Buda kesinlikle göz ardı edilemez.

20K bütçeniz var bu kadar parayı kesinlikle geleceğe yatırın derim ki gelecek şuan Ryzen ve PCI-e 4.0 üzerine.

Ekran kartlarının da ne olacağı çok önemli sizce 1000 1500 tl arası x570 olur mu?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Kingoroross' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:
Burada durum FPS değil sadece. Mesela 9900K karşılığı olan 3800X işlemcisi 9900K işlemcisinden 100 Dolar daha ucuz şöyle ki 9900K işlemcisi ortalama 480-500 dolar arasında değişen bir fiyata sahipken 3800X 399 Dolar bu iki işlemcide FPS olarak denk olacaklar ve çok daha mantıklı olacak yeni Ryzen işlemciler bu durumda. Hatta oyunu bozan bir işlemci daha var ki oda Ryzen 9 3900X bu işlemci 499 Dolar yani 9900K ile aynı parada ve bu paraya 12 çekirdek 24 izlek veriyor. 9900K 8 çekirdek 12 izlek ve Ryzen 9 3900X işlemcisi bu güce rağmen 105W TDP değerine sahip bu çok ama çok efsane bir işlemci aynı paraya daha iyisini yada aynı işlemci performansını daha ucuza alabilirsiniz.

Ekran kartlarının da ne olacağı çok önemli sizce 1000 1500 TL arası x570 olur mu?

X570 anakartın çipseti yalnız ekran kartı derken ne demek istiyorsunuz yanlış yazdınız sanırım. Ekran kartınız belli zaten RTX 2080 Ti kartı.

X470 çipseti 950 TL civarından başlıyor. 1000-1500 TL arasına X570 çipsetli çok model bulunabilir tabi.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri