Yardım Yeni Bir Bilgisayar Toplamayı Düşünüyorum Seçtiklerim Uyumlu Mu ?

ygtgngr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci
amd ryzen5 7500f
Ekran Kartı
4070 12 gb
https://www.vatanbilgisayar.com/sam...-ssd-okuma-hizi-3500mb-yazma-hizi-3000mb.html
böyle birşey toplamayı düşünüyorum nasıl sizce ?

KS

ygtgngr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Toplam ne kadar tuttu merak ettim
65 civarı açıkçası hazır sistem almak istemiyorum içinde istemediğim parçalar olucak bu seçtiklerim daha çok hoşuma gitti darboğaz felan olurmu bir sıkıntı çıkarmı

arc7900ti

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
201
istersen trilyoner ol sana bırak 5000 tl lik soğutma 50 000 tl lik soğutma masrafı koymayacak olsun

7500f + 4070 sistem koyup

soğutma masrafına delicesine para harcamak hiç mantıklı gelmiyor bana
o işlemciyi 1000-1300 tl bandında kule tipi soğutmalar çok rahat soğutuyor

anlıyorum biraz görsel de bir şey olsun istiyorsun ama
7500f + 4070 (super bile değil )

sıvı soğutma + kasa içi fanlar 7000 tl üstü

fiyat performans anlamında mantıksız

KS

ygtgngr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
istersen trilyoner ol sana bırak 5000 tl lik soğutma 50 000 tl lik soğutma masrafı koymayacak olsun

7500f + 4070 sistem koyup

soğutma masrafına delicesine para harcamak hiç mantıklı gelmiyor bana
o işlemciyi 1000-1300 tl bandında kule tipi soğutmalar çok rahat soğutuyor

anlıyorum biraz görsel de bir şey olsun istiyorsun ama
7500f + 4070 (super bile değil )

sıvı soğutma + kasa içi fanlar 7000 tl üstü

fiyat performans anlamında mantıksız
Açıkçası görünüş olarak güzel birşey yapmak istiyorum ekran kartını felan bir süre sonra tekrar değiştiririm büyük ihtimalle bunu idarelik olarak koymuştum peki nasıl birşey toplayabilirim başka?

arc7900ti

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
201
Açıkçası görünüş olarak güzel birşey yapmak istiyorum ekran kartını felan bir süre sonra tekrar değiştiririm büyük ihtimalle bunu idarelik olarak koymuştum peki nasıl birşey toplayabilirim başka?
görüşüme karşı çıkan bir çok kişi olacaktır
kendi görüşümdür
ben sistemimi tam anlamı ile güzel bir sistem yapmadıktan sonra öncelikli planı görünüşe vermem
tamam gidip leş gibi ürün alalım da demiyorum ama sistemi de takır takır işleyecek bir ürün yapmadıktan sonra görünümü ikinci plana atarım

çünkü amacımız öncelikle performans

şimdi ben ne öneri versem seni tatmin etmez

çünkü ben bu sistemi 4070s le daha iyi bir işlemci ile ve klasik bir mesh panelle toplarım diyecem

sen beyaz görünümlü ve project zero bir anakartla project zero bir kasa ile kuracaksın

yani aslında iş sadece sıvı soğutma ile de bitmiyor

aslında işlemci ne kadar çok güzel bir işlemci olsa da fiyat performans am5 sistemlerin çoğunda önersek te
am5 in giriş seviyesi aslında fiyatı 5k üstünde olunca filan eski nesil am4 r5 i ile karşılaştırdığımızda çok çok iyi algısına kapılabiliyoruz bazen

bunu neden söylüyorum
am5 in çıkmadığını kabul et

sistemi am4 üzerinden yapıyorsun kabul et

işlemciyi ryzen 5 3600 kullanıyosun
anakartı 5000-600 tl lik anakart alıyorsun
rami 4000 tl lik ddr 4 ram alıyorsun
kasa ve soğutmayı yine bu şekilde alıyorsun
3060 8gb ekran kartı koyuyorsun

mantık bu gibi
sen düşün
değer mi

yine de karar senin bir şey diyemem
çünkü sistemin bir tane ürüne müdehale edilerek değiştirilebilecek bir sistemden öte
konsept olarak müdehale edilirse değişiklik olacak bir sistem ki
bu seferde oluşturmak istediğin görselden tamamen uzak olacak

KS

ygtgngr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Peki sıvı soğutmayı ve fanı çıkarsam onun yerine 4070s alsam nasıl olur

Kaan63

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
70
yılbaşından 2-3 gün önce ben de sistem parçaları satın aldım şahsi fikirlerimden 1-2 öneride bulunmak istiyorum,
-7500f tam anlamıyla bir f/p bir işlemci cokta iyi bir işlemci lafım yok ve fiyatı 5.5k, ama 5.5klık işlemciyi soğutmak için 6klık soğutucu 6k lık kasa 2k fan mantıklı gelmedi açıkcası. mesh paneli olan bir kasa + thermalright hava soğutma ile yarı yarıya daha ucuz aynı performansı alabilirsiniz.
- aynı model ramin 7200 cl34 olanından aldım ben de, daha sistemi kurmadım, ama kutusu kendisi çok efsane ram güzel seçim ama, f/p skalasının biraz üstünde 4k civarlarına expo destekli 6000 cl30 ramler mevcut, anakart destek listesinde seçtiğiniz ramleri desteklemediğini gördüm ama çok bilgili oldğumda söylenemez.
- aynı psu dan 1 hafta önce hb üzerinden 5.800'e satın aldım, çokta kaliteli bir psu olmadığını sesli çalıştığını falan okudum sonradan. ben peşin fiyatına 9 taksit seçeneğinden ötürü tercih ettim ancak şu an imkanım olsaydı raijintek cratos 850w alırdım.
son olarak şunu söyleyeyim ssd saymazsak sisteminizin en ucuz parçası işlemci olmuş, bu bir problem burdan başlayabilirsiniz :)

Satriani

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
35

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri