Yeni bir bilgisayar topluyorum, ufak bir goz atabilir misiniz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Slyht

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selam,

Arkadaslar ben kisa sure once yurt disina tasindim, para biriktirdim temmuz ayinda yeni bir bilgisayar almayi planliyorum. 

Topladigim parcalar

Islemci : [font=Arial, Helvetica, sans-serif]AMD Ryzen 5 3600  Sogutucu: Elimde coolermaster hyper evo 212 var fakat 8 yila yakindir elimde. kisa sureligine onu kullanabilirim ya da ryzen stock cooler kullanabilirim, fakat param olunca [size=medium][font=Arial, Helvetica, sans-serif]CORSAIR iCUE H100i RGB PRO XT  almayi planliyorum...[/font][/font][/size]
[font=Arial, Helvetica, sans-serif]Anakart : [size=medium][font=Arial, Helvetica, sans-serif]Asrock B450M Steel Legend[/font][/font][/size]
[font=Arial, Helvetica, sans-serif][size=medium][font=Arial, Helvetica, sans-serif]Ekran Karti : [size=medium][font=Arial, Helvetica, sans-serif]Asrock Radeon RX 5600 XT Phantom Gaming D2 6G OC[/font][/font][/size][/font][/size]
[font=Arial, Helvetica, sans-serif][size=medium][font=Arial, Helvetica, sans-serif][size=medium][font=Arial, Helvetica, sans-serif]Ram : [size=medium][font=Arial, Helvetica, sans-serif]Corsair Vengeance LPX 2x8g 3200mhz [/font][/font][/size][/font][/size][/font][/size]
[font=Arial, Helvetica, sans-serif][size=medium][font=Arial, Helvetica, sans-serif][size=medium][font=Arial, Helvetica, sans-serif][size=medium][font=Arial, Helvetica, sans-serif]PSU: [size=medium][font=Arial, Helvetica, sans-serif]be quiet! System Power 9 700W CM 80+ Bronze[/font][/font][/size][/font][/size][/font][/size][/font][/size]
[font=Arial, Helvetica, sans-serif][size=medium][font=Arial, Helvetica, sans-serif][size=medium][font=Arial, Helvetica, sans-serif][size=medium][font=Arial, Helvetica, sans-serif][size=medium][font=Arial, Helvetica, sans-serif]Kasa : [font=Roboto, sans-serif]Aerocool Aero One Eclipse[/font][/font][/font][/size][/font][/size][/font][/size][/font][/size]
SSD : elimde 240gb 530 mb/s yazma 500mb/s okuma hizina sahip bir ssd var 
HDD: 1tb 7200rpm westerndigital blue var fakat param olunca [font=Arial, Helvetica, sans-serif]Corsair Force Series MP600 1TB [/font]almayi planliyorum

Bir de elimde suan 600w 80+  bronze bir psu var 700w yukseltmem gereklimidir? cunku bu kasa beni gayet 5 sene rahat idare edecegine inaniyorum 600w yeterli olur mu?
Kasanin toplam fiyati bana suan 950 euro kusur'e mal oluyor.  Malum ben de ogrenciyim cok fazla param da yok...

Elimdeki PSU [font=Arial, sans-serif][size=large]Xigmatek Tauro 600W [/font][/size]

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Hocam güç kaynağı yeterli olur.Ekran kartınızın zaten önerisi de 550W olması yönünde.  Ancak temmuz ayında alacaksan şimdiden konuşmak için erken. Yeni intel serisi işlemciler ve RTX 3000 serisi gelicek. O zamanki şartlara göre sistem toplamamız daha mantıklı olur

KS

Slyht

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Intel islemciler pahali oluyor ve ayni zamanda surekli soket degistirmelerinden dolayi yukseltme yapmak cok zor oluyor, rtx 3000 serisi kisin cikmayacak miydi, oyle okumustum bir sitede...

KS

Slyht

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Umarim cikar, ama islemciyi degistirecegimi sanmiyorum... Ki fiyatlar duserse belki ryzen 7 3700x alabilirim, ama bu seferde ekran karti rx 5700 ya da xt modelini almam gerek. Bu da ayni zamanda PSU'yu degistirmek demek... :( Ama RTX cikarsa gpu fiyatlarinda degisim olacagina eminim umarim kisa surede cikar..

Sogutucu konusunda fikriniz nedir? Hyper Evo 212 iyi mi, biraz eskidi fani bozulunca kendim fan satin alip degistirdim. Yoksa Ryzen stock mu kullaniyim?

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri