yeni bir laptop almalı mıyım?

sizce dell tamir mi edilmeli? hp mi alınmalı?

• dell

Kullanılan: 1 100.0%
  • hp

Kullanılan: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    1
  • Anket kapatılmış .

sozaltay

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar. benim dell inspiron b43f43 model bir laptobum var alalı bi 5 sene oldu. benim sıkıntım üst kasasında soyulmalar ve gevşeklik var tam oturmuyor. bide bataryası ile 2 tane usb 3 girişini bozdum. tamirini hesapladığımda en 300 lira gözden çıkarmalıyım diye hesapladım. ve geçen gezinirken şu laptoba (http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/hp-15-af106nt-a8-7410-8gb-500gb-15-6-214862648) denk geldim sizce tamir mi ettirmek mantıklı yoksa emektarı satıp üzerine bişeyler ekleyerek hp mi almak mantıklı.
* dell özellikleri ; i5 2430m, 8 gb ram, 1 gb nvidia 525m, 320 gb
* hp özellikleri ; a8 7410, 8 gb ram, 2 gb amd r5 330, 500 gb

Hanedan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
özelliklere bakılırsa ben tamir ettirmek derim çünkü bi 3 4 sene daha gider :)

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,365
Eğer mümkünse yeni bir laptop almanızı tavsiye ederim. 5 sene zaten yeterli bir süre, bir müddet sonra yeni teknolojileri yakalamak için sıkıntı çekilebiliyor. Arada değişiklik iyi gelir :)

KS

sozaltay

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
OceanLaB' Alıntı:
Eğer mümkünse yeni bir laptop almanızı tavsiye ederim. 5 sene zaten yeterli bir süre, bir müddet sonra yeni teknolojileri yakalamak için sıkıntı çekilebiliyor. Arada değişiklik iyi gelir :)

bencede öyle hocam ondan dolayı değiştirmeyi düşünüyorum da sizce soruda belirttiğim hp nasıl? masaüstünde amdyi 10 yıldan fazla rahatlıkla kullandım fakat laptopta hiç denemediğim için biraz tedirginim  :huh:

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,365
sozaltay' Alıntı:
OceanLaB' Alıntı:

bencede öyle hocam ondan dolayı değiştirmeyi düşünüyorum da sizce soruda belirttiğim hp nasıl? masaüstünde amdyi 10 yıldan fazla rahatlıkla kullandım fakat laptopta hiç denemediğim için biraz tedirginim  :huh:

AMD'yi ben laptoplarda genelde tercih etmiyorum. Isınma sorunu gerçekten kendisini hissettiriyor. Bir de alacağınız laptopun teknik özellikleri müthiş düzeyde olmadığı için sanki diğerine yönelseniz daha iyi olacak gibi.. Ancak diğerinde de HDD ve ekran kartı farkları var :(

KS

sozaltay

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Rurouni' Alıntı:
anladıgım kadarıyla bütçen pek yok yaptır derim

aynen hocam üniyi yeni bitirdik kpss kursu, kitap gideri fln derken 1 yıl daha fazla bir bütçe ayıramayacağım gibi en fazla 1500 e çıkabilirim sanırım. aklınızda bu fiyata kadar uygun bi model var mı?

OceanLaB' Alıntı:
sozaltay' Alıntı:

AMD'yi ben laptoplarda genelde tercih etmiyorum. Isınma sorunu gerçekten kendisini hissettiriyor. Bir de alacağınız laptopun teknik özellikleri müthiş düzeyde olmadığı için sanki diğerine yönelseniz daha iyi olacak gibi.. Ancak diğerinde de HDD ve ekran kartı farkları var :(

sizin tavsiye edebileceğiniz bir model, marka var mı?

Arkadaşlar bir seçenek daha ekleyecek olursak bu model sizce nasıl? http://urun.gittigidiyor.com/bilgis...-80q700l7tx-i5-6200u-4gb-500gb-15-6-219501037

WalterHolk

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
17
açıkçası o fiyat düzeyinde çok zor hep u işlemciler vs bulacaksındır o olmasa ram az olur hersey tam olsa ekran kartı dandik :) Yine de bakacağım

E

expert

Guest
Letgo 5pazar gibi uygulamalara bak derim bazen 1500 tl ye 3000 tl ye alıp satan oluyor acil nakit veya ihtiyaç fazlası

WalterHolk

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
17
aynen dediği gibi yoksa hani o fiyata önerebileceğim bir system bulamıyorum :S idare eder hepsi face girer site acar office acar filim izletir müzik dinletir. ama bunu benm kardesima aldıgım 450 liralık Lenovo da yapıyor :)

KS

sozaltay

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hocalarım dün sizlerin görüşünü aldıktan sonra bi tanıdığım aracılığıyla 2.el bi laptop olduğunu söylediler fiyatı da uygun geldi. yalnız laptop casper ; özellikleri i5 4200m 2,5 ghz, 4gb ram, 2gb nvidia 740m, 500 gb hdd,
benim dell özellikleri ise ; i5 2430m 2,4 ghz, 8 gb ram, 1 gb nvidia 525m, 320 gb hdd idi.
sizce hala tamir mi ettirmeliyim? casper ı mı almalıyım?

WalterHolk

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
17
ücreti baya ucuzsa düşünebilirsin ancak casper kendim kullandığım halde önermiyorum ssd takamdan öncesinde ısınıp kapanıyordu ve işlemcimi %100de bile kullanamazdım. Eğer ucuzsa alabilirsin ancak ramların uyumlu ise ötekinden sök ona tak 8 olsun. mümkünse de 120lik de olsa bir ssd tak windowsu ona kur. Sana ciddi anlamda iyi gelecektir.

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,365
Rurouni' Alıntı:
ücreti baya ucuzsa düşünebilirsin ancak casper kendim kullandığım halde önermiyorum ssd takamdan öncesinde ısınıp kapanıyordu ve işlemcimi %100de bile kullanamazdım. Eğer ucuzsa alabilirsin ancak ramların uyumlu ise ötekinden sök ona tak 8 olsun. mümkünse de 120lik de olsa bir ssd tak windowsu ona kur. Sana ciddi anlamda iyi gelecektir.

Casper'da Dijital Kanallar Yöneticisi olarak görev yaptım geçen sene. Tecrübe olarak şunu söyleyebilirim, Casper laptoplarda ve akıllı telefonlarda Çin ağırlıklı menşei çok fazla kullanılıyor. Isınma, kasma, donma ve teknik arızalar çok yaşanıyor. Ancak masa üstü bilgisayarları sağlam diyebilirim. Casper'ın bu konuda geliştirmesi gereken çok alan var..

WalterHolk

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
17
kesinlikle katılıyorum hocam. bende kullanıcı olarak modifikasyon yapmasaydım şuan kırmıştım sinirden :)

smart38

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
sozaltay' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar. benim dell inspiron b43f43 model bir laptobum var alalı bi 5 sene oldu. benim sıkıntım üst kasasında soyulmalar ve gevşeklik var tam oturmuyor. bide bataryası ile 2 tane usb 3 girişini bozdum. tamirini hesapladığımda en 300 lira gözden çıkarmalıyım diye hesapladım. ve geçen gezinirken şu laptoba (http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/hp-15-af106nt-a8-7410-8gb-500gb-15-6-214862648) denk geldim sizce tamir mi ettirmek mantıklı yoksa emektarı satıp üzerine bişeyler ekleyerek hp mi almak mantıklı.
* dell özellikleri ; i5 2430m, 8 gb ram, 1 gb nvidia 525m, 320 gb
* hp özellikleri ; a8 7410, 8 gb ram, 2 gb amd r5 330, 500 gb

dostum hp nin özellikleri iyi fiyatıda çok ucuz ancak hp lerde hem pil çbuk iptali çekiyor hemde soğutmaları yetersiz oluyor
sana tavsiyem Lenovo nun pc lerine bakman

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri