Yardım Yeni Ethernet Kablosu Çalışmıyor

ludiny

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Dün güç kaynağı değişimi yaptım ve zaten takılı olan ethernet kablomla bilgisayarı çalıştırdım ve hiçbir sorun olmadı, ethernet de normal bir şekilde çalışıyordu. Bugün, yeni ve daha uzun bir ethernet kablosu alıp taktım.

Modemde ethernetin ışığı yanıyor fakat kasanın arkasında hiçbir ışık yok, ağ sorunları kısmında da "DHCP sunucusu bulunamadı", "ethernet kablosu takılı değil", "varsayılan ağ geçidine erişilemiyor" yazıları tekrar tekrar yazıyor. Önce güç kaynağını takarken bir hata yapmışımdır diye düşündüm fakat bilgisayarda başka hiçbir problem yok ve dün değişimi yaptıktan sonra önceki ethernet kablosuyla çalışıyordu.

Bu arada modemi kapatıp açtım, bilgisayarı yeniden başlattım, ethernet kablosunu çıkarıp taktım, bağdaştırıcıyı yeniden başlatma seçeneğini de kullandım fakat bir türlü olmuyor. Nasıl düzelecek?

Boozew

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
651
diğer kabloyu görüyorsa aldıgınız yeni kablo bozuk olabilir.

-Kabloyu doğru portlara taktıgınıza emin misiniz ?
-Güç kaynagı değiştikten sonra hehrangi bir format vs.. atıldımı ? atıldıysa internet sürücülerini güncelleyin, ayrıca gereki anakart ve portları.

Woqqies

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
172
Anakartın chipset aygıtı kurulu değildir. Aygıt yöneticisinden kontrol edin (!) işareti varsa chipseti kurup driverları güncelleyin.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri