Yeni monitörden sonra ''no signal'' hatası

AxTra

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yeni monitör aldıktan sonra oyun oynarken ekran dondu yaklaşık 2-3 dk bekledim ama düzelmedi. Ardından bilgisayarı yeniden başlatınca ''no signal'' hatası almaya başladım. Ardından birkaç video izledim ve sanırım kasadan kaynaklı. Bu konuda bana yardım edin lütfen. (İşe yarıyor mu bilmiyorum ama Bios pilini çıkarıp taktım.)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
  1. Kablonun uçlarını değiştirip deneyebilirsiniz. Monitör tarafı karta ve kart tarafını monitöre.
  2. Kablo arızası olabilir bunu anlamak için kabloyu değiştirip deneyin.
  3. GPU soket arızası olabilir diyelim ki DP kablosu ile görüntü alıyorsunuz başka bir DP soketi varsa kartınızda ona takıp deneyin yoksa HDMI vs. ile deneyin.
  4. Sistemde statik elektrik birikmiş olabilir ki buda bir çok soruna sebep olabilir. Bu linkten gerekli statik boşaltma işlemlerini yapabilirsiniz.
  5. RAM sorunu olabilir. RAM modüllerinizi tek tek tüm soketlerde deneyin. Eğer yine sonuç alamazsanız sorun ya RAM olabilir yine ihtimal dahilinde kalacak başka sistemde denenebilir arıza var mı yok yok diye.
  6. Monitörde sorun olabilir monitörü başka bir cihazda deneyin.
  7. CPU sorunu olabilir. İşlemci soğutucusu ve işlemci sökülüp geri takılıp sonuca bakılabilir. Ayrıca soğutucunun işlemciye oluşturduğu baskı çok olmamalı buna dikkat edib kilit mekanizması veya vida fark etmez zorlandığı an bırakılmalı aşırı sıkılmamalı çok gevşek kalmamalı.
  8. Sistemin tüm güç kabloları kontrol edilmeli ve gerekirse tüm kablolar sökülüp geri takılmalı. Sorun kablo yada PSU olabilir ki sonuç alamazsanız hala bir soru işareti var demektir ki başka bir sistemde denenmeden bu bileşenler elenemez.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri