Yeni PC yapılması gerekenler

karyakaya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
Merhaba dostlar

Yeni PC'mde windows kurdum, ekran kartı driver'ı güncelledim, winrar vs gibi dosyaları kurdum, ram mhz yükseltmeye çalıştım ama bios hata veriyor olmadı. Başka ne yapılabilir aklıma gelmiyor. BF5 gireyim dedim ani droplar oluyor bir şeyler eksik olmalı RX 6700 XT ekran kartı drop yememeli :D

Yardımcı olur musunuz? Başka ne yapmam gerekir?

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Merhaba dostlar

Yeni PC'mde windows kurdum, ekran kartı driver'ı güncelledim, winrar vs gibi dosyaları kurdum, ram mhz yükseltmeye çalıştım ama bios hata veriyor olmadı. Başka ne yapılabilir aklıma gelmiyor. BF5 gireyim dedim ani droplar oluyor bir şeyler eksik olmalı RX 6700 XT ekran kartı drop yememeli :D

Yardımcı olur musunuz? Başka ne yapmam gerekir?
Merhaba son amd driveri önce temizleme aracıyla silin linki>>> Amd Temizleme Yardımcı Programı sonra ise bu linkten Adrenalin 22.5.1 Recommended (WHQL) olan sürürümü kurun .
Amd Radeon software den güncellemeleri kapatın sadece bu sürümde kalsın güncellemesin bu şekilde deneyin bu driver kararlı windows onaylı driver olduğu için öneriyoruz.
BF5 online filan oynuyorsanız ve drop yiyorsanız direk driver kaynaklı olmayabilir internet hızınız lag süresi ping diyoruz bunlarda olan sıkıntılar yüzünden de drop anlık fps düşmesi yaşıyor olabilirsiniz veya ramlarınızdan kaynaklı bir sıkıntı da olabilir.
Anakartınızın biosunu güncel değilse güncelleyebilirsiniz.
İşlemcinizin chipset driverleri güncel değilse güncelleyebilirsiniz.
Son olarak ramlarınız için oto olarak mhz lerini yükseltin, elle frekans girmeyin d.o.c.p amd de xmp intelde profile otomatik gelir eğer size sunduğu değerlerde sıkıntı çıkıyorsa menüden berlirlediği diğer değerleri de seçebilirsiniz bu şekilde çözüme ulaşana kadar listede ki değerleri seçip deneyin.
Bios güncellemesi bilmiyorsanız anakartınıza modelinize rev numarasına göre arayıp uyumlu olanı yüklemelisiniz yoksa anakartı bozabilirsiniz.

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,242
Denetim Masası’ndaki Güç Seçenekleri sayfalarını açmak için Ek Güç Ayarları bağlantısını tıklayın. İhtiyaçlarınıza göre özel bir Windows güç planı oluşturabilirsiniz. Daha fazla ince ayar yapmak istiyorsanız, Gelişmiş güç ayarlarını değiştir’i tıklayın. Bu iletişim kutusundaki seçenekler, güçle ilgili olaylar üzerinde ayrıntılı bir kontrol sağlar. Onları donanım ve yazılım gereksinimlerinize göre uyarlayabilirsiniz. Bilgisayarınız sorunla karşılaştığında ve çalışmayacaksa, bir USB kurtarma sürücüsü bu sorunları gidermenize ve çözmenize yardımcı olabilir. Kurtarma sürücüsü, PC’nizi bir çok yardımcı programdan oluşan bir Windows Kurtarma Ortamına başlatır.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri