Cevap burada aslında. Versiyon farkı var ürünlerde. Ürünler aynı değil. CPU-Z ile bakın tahminen farklı bellekler ya da bellek kontrolcüler vardır 4.31 olan ile diğeri arasında. Bu nedenle de XMP profilleri farklıdır. O yüzden XMP açınca açmaz bilgisayar ya da mavi ekran verir Windows'daBirebir aynı mhz değeride cl değeride marka modelde sadece birisi 4.31 versiyon diğeri 8.35 versiyon 2133 de hiç sorun yok 3600 de mavi ekran alıyorum
Peki ben bunların ikisini 3600 e manuel olarak mı çekmem gerekCevap burada aslında. Versiyon farkı var ürünlerde. Ürünler aynı değil. CPU-Z ile bakın tahminen farklı bellekler ya da bellek kontrolcüler vardır 4.31 olan ile diğeri arasında. Bu nedenle de XMP profilleri farklıdır. O yüzden XMP açınca açmaz bilgisayar ya da mavi ekran verir Windows'da
Deneyebilirsiniz fakat ramler farklı ramler olduğu için ben verimli çalışacaklarını düşünmüyorum. Mutlaka arada sırada mavi ekran yaşarsınız. 4 ram kullanırken doğru olan eldeki ramlerin satılıp aynı seri ve versiyon 4 ram alınmasıdır.Peki ben bunların ikisini 3600 e manuel olarak mı çekmem gerek
valla süper şansMaalesef Corsair'lerde genel problem bu versiyon mevzusu. Çünkü her versiyonda farklı bellek ve bellek kontrolcü kullanıyorlar. Benzer durumu bizzat yakın bir dostum yaşadı aynı senaryo ile. Allahtan bende onun elindekiler ile aynı versiyon ram vardı takas ettik ramleri.
hocam versiyon farklı olduğundan oluyor denildireis aslında mavi ekran verdikten sonra biraz beklerseniz dmp dosyası oluşturması lazım sorunun kaynağını oradan anlayabilir arkadaşlar, örneğin benimki sürücünün sorunuydu ama ramlar sanıp tonla iş yaptım a2 b2 şeklinde takmak yer değiştirmek clrtc pinine dokunmak gibi, dmp dosyasını paylaşmanız gerek ki bilen arkadaşlar sorunu tam olarak anlayabilsin
kesin bir tanı olduğundan emin miyiz? belki de öyledir ancak ben dmp dosyalarında arızanın sebeplerinin olacağını söylüyorum başka bir şey çıkabilirhocam versiyon farklı olduğundan oluyor denildi