YENİ RAM

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Adamantium

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selamlar...
Ben Kingston hyperX fury black 8 gb ddr4 ram kullanmaktayım ama özelliklerden baktığım zaman ram hızım 2133 MHz. Ben 1 tane daha ram almak istiyorum ama internette baktığımda genelde 2400 MHz satılıyor 2133 pek göremedim gördüklerime de güvenemedim. Benim sorum alacağım ram de aynı hızda mı olmak zorunda yoksa 2400 MHz alıp ikisini beraber kullanabilir miyim ?

KS

Adamantium

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Peki alsam benim için herhangi bir artısı olur mu yada zararı olur mu hızı daha fazla diye yani 2133 mhz de çalışıp herhangi bir sorun çıkartır mı yoksa sorun çıkartmadan çalışır ve performansı arttırır mı ? Aslında ben sistemimi yavaş yavaş güncellemek istiyorum
-8 Gb RAM Kingston HyperX Fury Black
-Msi Rx 480 8 Gb Ekran kartı
- İntel i5 6402p işlemci
-1 TB harddisk WD 10EZEX
-Anakart Msi H110 M PRO VD bu sisteme sahibim. Yavaş yavaş aynısından 1 adet 8 gb ram, aynı harddiskten 1 adet , ilaveten ssd ama çok şart değil bunları aldığım zaman yeni bir işlemci ve anakart daha almak zorunda kalıcam galiba öyle mi ? Sizce önce anakart ve işlemciden mi başlayayım yoksa önce bu ram-hdd-ssd parçalarını mı almalıyım ayrıca bana bu sistemime uyacak bir işlemci ve anakart önerir misiniz ? He birde rami satabilirsem 2. el satıp 2400 mhz mi alsam daha iyi olur ? Çok soru sordum şimdiden teşekkürler :)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
DDR4 RAM lerin baz frekans seviyesi 2133 MHz hızıdır yani sisteme hangi RAM 'i takarsanız takın önce 2133 MHz hızında çalışacak. Ancak bu şu demek değil her RAM 'i sistemde kullanabilirsiniz anlamına gelmiyor bazı sorunlar olabilir 2 RAM arasında uyum bazlı. O yüzden siz bana CPU-z yazılımından Memory ve SPD (Dolu Slot numaranızı seçip) sekmelerinden SS paylaşın bakalım RAM modeliniz ve özellikleri nedir. Ben size uygun bir ürün linki bırakırım. Bu arada INTEL işlemcilerde ufak frekans artışları AMD işlemcilerdeki gibi FPS arttırmıyor yani değmez 2133 MHz hızdan 2400 MHz hıza çakmanız ki zaten eski sistem kullanıyorsunuz boşa masraf yapmayın.

Disk eklemesi sistemi güncellemenizi gerektirmez ve sisteme mutlaka SSD alın derim ciddi anlamda sistem hızını artar. FPS değil sadece sistem hızınız artacaktır.

Anakartınıza yani MSI H110M PRO-VD bu modele 6. nesil ve 7. nesil tüm işlemcileri takabilirsiniz. Yani i3-6100 ile i7-7700K arası hangi işlemciyi alırsanız alın kullanabilirsiniz. Ben olsam i5-7500 ve üzeri bir işlemci almaya bakardım ama sizin GPU 'nuza şuan kullandığınız işlemci darboğaz yapmıyorsa yükseltmeye gerek yok işlemciyi. MSI Afterburner yazılımı ile bakın GPU kullanımınıza eğer 90% üzerindeyse darboğaz yok demektir.

KS

Adamantium

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

yolladım hepsini hocam gpu kullanımı 0-30-40 arası değişiyor tabi yanlış yere bakmıyorsam altta siyah olan yerde yazan galiba :S

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Tamam RAM 'iniz 2133 MHz CL14 1.2V DDR4 bir RAM size uyun bir ürün atacağım. Bu arada MSI afterburner yazılımında OSD menüsünü açın demiştim oyunda bilmiyorusunuz sanırım şu https://www.youtube.com/watch?v=NrAuxdAYItU videodaki ayarları yapın ve oyun oynarken menüden değil oyun oynarken 1-2 SS alın MSI Afterburner yazılımında Ekran görüntüsü alma adlı sekmeden tuş atamanızı yapın 100% kalitede birkaç görüntü paylaşın. Ben size RAM önerisi için birkaç dk. piyasaya bakayım.

Piyasada aynı özelliklerde RAM yok. CL14 2400 MHz bir önerim olacak size. Anakartlar genelde frekans farkını ve gecikme sürelerini yakın değerlerde eşitlerler bir sorun olacağınız sanmam. 2 RAM içinde CL14 2133 MHz hız olarak olarak eşit çalışacaktır. Ancak anakartınıza bağlı olarak sorun olma ihtimali azda olsa var. https://www.webdenal.com/corsair-cmk8gx4m1a2400c14_951659.html?ref=akakce&v=1.44.3 ya bu RAM 'i alıp azıcıkta olsa risk alıp deneyin. Yada elinizdekini satıp 2x8 GB bir kit alın karar size ait.

KS

Adamantium

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

En yüksek oyun ayarlarında attım hocam umarım doğru yapmışmdır.

Ayrıca neden böyle attın dersen fotoları çok büyük buldu site direk fotoyu paylaşamadım ve söylediğiniz ram baktım farklı marka olduğunda bir sorun olur mu veya dediğiniz gibi 2 ram alsam ama Enes arkadaşın dediği gibi benim anakart 2133 mhz destekliyormuş 2400 mhz alsam da 2133 de çalıştırır öyle mi ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Ekran kartı kullanımınız anlı olarak ciddi düşüler yapmış ki işlemci kullanımınız %90 üzerinde çoğu zaman 100% yani darboğaz yapıyor anlık olarak ki RAM 'de 7 GB üzerinde buda anlık sıkıntı yaşatabilir yani önceliğiniz işlemci olmalı. Ekstra bir RAM eklemesi ile yada 2 RAM alıp marka bazlı esktra sorun olma ihtimalinden kurtulun karar size ait sistem ayağa kalkar. Bu arada evet anakartınız 2133 MHz hızdan fazlasını desteklmiyor 3000 MHz bile alsanız baz DDR4 frekansı olan 2133 MHz hızda çalışacak.

KS

Adamantium

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yani benim ilk güncellemem gereken parçalar hangileri hocam sırası ile yazarsanız sevinirim çünkü pat diye hepsini birden alamam yavaş yavaş taksit ile almaya çalışacağım inşallah :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri