Yeni Sistem Tavsiye

Jilet23

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar sevgili Pc Hocası takipçileri ve adminleri 2. bir pc için sizden yardım isteyeceğim bu pc sevdiğim bir abinin sadece tarayıcı tabanlı oyun için istiyor adı Darkorbit adobe flash player ile oynanan bir oyun bütçesi 10k ama ben sadece bu oyun için çok fazla olacağı için 5 6k bir pc ile daha uzun yeterli bir oyun deneyimi yaşayacağı düşüncesindeyim o yüzden sizden bir sistem önerisi istiyorum aklımda 1 2 parça var ama sizden de tavsiye almak istiyorum.
İşlemci : Ryzen 7 2700x
Anakart : Asrock x470 Taichie
Ekran kartı : Sapphire RX590 8GB NITRO+
Ram : Kingston DDR4 8GB 3200MHz HyperX Fury
Sdd: Corsair Force MP510 240GB
Kasa : Dark Diamond PRO 750W 80+ Bronze  
Değiştirmek istediklerinizi yada sizin daha iyi öneriniz olan bir sistemi bekliyorum teşekkürler.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Daha iyisi toparlanır 5-6K fiyata. Aşağıdaki sistemi alabilirsiniz.

Ryzen 5 3600 + GTX 1660 Super OC + TUF B450 Pro Gaming + 16GB(2x8) 3200 MHz CL16 RAM + S40G 512GB M.2 SSD + 650W 80+ GOLD PSU + Kasa - 6.069,12 TL

Bu sistem oyun ve genel tüm işlerde çok performanslı işler çıkartır. Özellikle kaliteli bileşenler seçtim ki uzun yıllar sorun yaşatmasın ve yükseltmeye açık olsun. 2700X işlemcisi stokların eritilmesi için uygun fiyatlara verilmeye başlandı ama oyun konusunda Ryzen 5 3600 kadar iyi değil. Bu yüzden tercih edilmiyor bu yüzden fiyatı ucuzlatıldı ben bir sistemde oyun oynanacaksa 2700X önermem.

Tavsiye etmem ama ekran kartını RX590 'a düşürebilirsiniz. Daha az sorunlu, daha az güç tüketen ve oyununa göre %5-10 daha iyi bir kart GTX 1660 Super kartı. AMD kartlarda Isınma ve Wattman sorunları çok sık görmeye başladım bu dönemlerde bence NVIDIA kartlarında kalmak daha mantıklı ama tabi fiyat avantajı olduğu için önermek mecburiyetindeyim. -445 TL daha ucuza Sapphire Radeon RX590 Nitro+ Special Edition bu kartı alabilirsiniz.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sinerjiden neden almak istemiyor? Kesin bir sebep yoksa yada yorum bazlı bilmeden bir şekilde vazgeçtiyse bence yapmasın. Sistemdeki anakartı değiştirin. Ayrıca Kasa ve 600W PSU ikilisi fazla pahalı.

Aşağıdaki sistemi alın derim. RTX 2060 SUPER ve 2700X ile güzel bir kombin oluyor. Resimdeki özelleştirmeleri yapın 6K altında kalıyorsunuz güzel bir sistem.

https://www.teknobiyotik.com/teknob...gb-16gb-ram-480gb-ssd-oyuncu-bilgisayari.html

Screenshot-1.png

Bileşenler kaliteli bir sıkıntı sorun yok. GALAX markası kaliteli ve F/P kartlar yapan performanslı ürünleri olan bir firma. AsRock ise ASUS alt markası bir marka ASUS kalitesi aynen devam ediyor ve anakart güçlü bir model. KINGSTON M.2 SSD 350TBW yazma ömrü olan 200 IOPS civarı puan alan bir SSD modeli oda iyi bir model. PSU kaliteli bileşenlerden oluşan GOLD sertifikalı tüm akım korumaları olan bir model. Kasa zaten çok iyi bir eksi durumu yok. Bu sistemi bu haliyle 5.988,10 ₺ fiyata alabiliyorsunuz bu çok iyi bir fiyat bu sistem göre.

Eren Şeremet

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar ben kendimce bir pc topladım ama daha almadım. Sizlerin fikirlerini almak istiyorum.
Kasa : Power Boost VK-G3902Sz 4fanlı RGB Cam kapaklı (265 TL)
İşlemci : ryzen3 1200 ( 337 TL )
Ram : Corsair Vengeance LPX 8GB 3000MHz DDR4 Ram ( 209 TL )
SSD : Sandisk SSD Plus 240GB 530MB-440MB/s Sata 3 2.5" SSD ( 178 TL )
PSU : Everest Eps-600A 600W ( 274 TL )
Anakart : Gigabyte A320M-S2H AMD A320 3200Mhz ( 359 TL )
Ekran kartı hakkında pek fikrim yok ama 
Ekran Karı : MSI AMD Radeon RX 550 AERO ITX 2G ( 454 TL )
Bunu düşünüyorum. PC nin toplam fiyatı 2080TL bütcem az o yüzden böyle bir şey baktım. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler...

Arkadaşlar bir sorum daha olcak. Şuan kendi kullandığım kasamı 2. el satmak istiyorum da ne kadar eder diye sorucaktım.
PC Genel olarak kötü diyebilirim. Oyun oynanması sıkıntı; ucu ucuna lol ve minecraft oynanıyor. Çok sıkıntı yapmıyor. Ama office dosyaları kullanırken bir sorun yok. Yani oyundan çok günlük kullanım için iş yapan bir bilgisayar bu. Günlük kullanımda hiç sıkıntı çıkarmaz. Youtube a gir. Wordde ödev yap, forumlarda gez, video yükle, sublime text ile web sayfası oluştur, unity ile oyun yap  ( arada ağır oluyor ama %95 takılmıyor ) gibi işleri yapabilirsiniz. 
HE ŞU DA VAR. KASA 6 YILLIK. 6 YILDIR KULLANILIYOR. 
PARÇALAR İSE ŞÖYLE : 
***Kasa EXPER markasının her tarafı plastik, dvd rom var, kart okuyucu var, arkada 4USB HTMI 1Ethernet 1 ses 1 mikrofon kısmı var. Önde ise 1 ses 1 mikrofon soketi 2 de usb 2.0 portu var.

*** Anakart ECS G41T-M7  

*** RAM : 1333MHZ 2x4 Ram ( eski yeşil renkte olanlardan ) ( birinde soğutucu koruma var )

*** İşlemci : intel dual core E6500 

*** İşlemci fanı İntelin stok soğutucularından daha büyük boyutta. Mavi renkli güzel bir fan

*** HDD olmayacak. İçinde baya veri var. Onları vermek istemiyorum.

*** Ekran Kartı ATİ RADEON HD 4600 SERİES ( yaklaşık 5 ay önce bit pazarından almıştım. Adam kasasından yeni çıkardığını söyledi, kart temizdi yani doğru söyleme olasılığı yüksekti. Aldım ve çalıştı :) )

EKRAN KARTINI İLK ALDIĞIMDA LOL'E GİRİNCE EN BAŞTA 120FPS LERİ GÖRÜYODUM OYUN SONLARINA DOĞRU 80 E FELAN DÜŞÜYORDU.
ŞİMDİ İSE OYUNA İLK GİRDİĞİMDE 80 OYUN SONLARINA DOĞRU 50 - 60 ALIYORUM VE TEAM FİGHT'LARDA ÇOK DÜŞÜYOR 35 - 40 LARA DÜŞÜYOR. VE ARADA PC DONUYOR VE KENDİ KENDİNE KAPANIYOR. O DA ISINMADAN OLUYO ANAKARTTA SOĞUTUCU TAKCAK FAZLA YER OLMADIĞI İÇİN KASANIN ARKASINDA BİR FAN YOK O YÜZDEN KASA BAYA ISINIYOR. + OLARAK EKRAN KARTINDA FAN VAR.

ÇOK YAZDIM YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM. Teşekkürlerrr....

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Eren Şeremet' Alıntı:
Arkadaşlar ben kendimce bir pc topladım ama daha almadım. Sizlerin fikirlerini almak istiyorum.
Kasa : Power Boost VK-G3902Sz 4fanlı RGB Cam kapaklı (265 TL)
İşlemci : ryzen3 1200 ( 337 TL )
Ram : Corsair Vengeance LPX 8GB 3000MHz DDR4 Ram ( 209 TL )
SSD : Sandisk SSD Plus 240GB 530MB-440MB/s Sata 3 2.5" SSD ( 178 TL )
PSU : Everest Eps-600A 600W ( 274 TL )
Anakart : Gigabyte A320M-S2H AMD A320 3200Mhz ( 359 TL )
Ekran kartı hakkında pek fikrim yok ama 
Ekran Karı : MSI AMD Radeon RX 550 AERO ITX 2G ( 454 TL )
Bunu düşünüyorum. PC nin toplam fiyatı 2080TL bütcem az o yüzden böyle bir şey baktım. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler...

Aslıbda yeni bir konu açmanız gerek ama yinede cevaplayayım. Eğer 2K civarı bir bütçeniz varsa bu sistem gayet iyi 1 şeyi değiştirin sadece. Aşağıdaki ürünleri tercih edebilirsiniz.

Sharkoon SHP650 V2 650W 80+ - 292,50 TL
COOLER MASTER MWE 80PLUS 550W - 299,00 TL

Ayrıca sisteminize fiyat biçmeye çalıştım ama net bir şey diyemem bu yüzden bu topa girmek istemiyorum. 2. el siteleri bir kontrol edin aynı ayarda bir sistem kaça gidiyorsa o civardan verin gitsin.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri