YENİ SİSTEM TOPLADIM GÖRÜNTÜ ALAMIYORUM YARDIM

Yusuf Almalı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle herkese selamlar sistem parçalarımı yazarak konuya girmek istiyorum
İşlemci : AMD Ryzen 5 3600 
Anakart : MSI B450M-A Pro
Ram : HyperX Fury 8 GB Ddr4 3200 MHz
Ekran Kartı : MSI GeForce GTX 1660 Ventus XS 6G OC 6GB 192Bit GDDR5
SSD : SanDisk Plus SDSSDA-480G-G26 2.5" 480 GB SATA 3
Güç Kaynağı : GAMETECH GTP-600 600W 80 Plus Bronze
Kasa : Powerboost X-59
Sistemi birkaç hafta önce farklı farklı sitelerden sipariş ettim geldiğinde ise montajını yaptım fakat ne görüntü alabildim ne de taktığım klavye ile mausenin ışıkları yandı. Ardından evime en yakın bilgisayarcıya götürüp durumu açıkladığımda kasaya baktı ve sorunun anakartta olabileceğini sıfır parça olduğu için iade etmemi söyledi. Asus anakartı iade edip yukarıda da yazdığım gibi msi anakartı sipariş ettim fakat yine aynı şekilde görüntü alamıyorum, denemediğim yol kalmadı lütfen yardımcı olun.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Anakart olarak B450 MSI markasında MAX serisi aldıysanız Ryzen 3000 serisi işlemciyi bu anakart tanır yani sorun anakart değildir.

RAM de sorun olabilir farklı soketlerde deneyin.

Güç kaynağı çok dandik bir ürün. O sorun olabilir başka PSU ile deneme şansınız varsa deneyin. Ayrıca tüm kabloları kontrol edin.

CPU yani işlemciye soğutucu fazla baskı yaoıyor olabilir baskıyı azaltın soğutucu montajını zorlandığı an bırakın ne fazla sıkı nede oynayacak kadar gevşek olmalı. Ayrıca CPU pinlerinin olduğu kısıma macun bulaşmış olabilir veya pinler eğilmiş filan olabilir bakın.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri