26.000-30.000 TL Yeni Sistem Topluyorum: AMD Ryzen 5 7600 & RX 6800 Ile Fikirlerinizi Alabilir Miyim?

TaylanD

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
İşlemci
AMD Ryzen 5 7600
Ekran Kartı
MSI Radeon RX 6800 Gaming X Trio 16GB GDDR6
Merhaba arkadaşlar, yeni bir sistem toplamayı planlıyorum ve sizin değerli görüşlerinizi almak istiyorum. Maximum bütçem 30.000₺.
Sistem özelliklerim şu şekilde:

İşlemci (CPU): AMD Ryzen 5 7600

Anakart (Motherboard):
ASRock A620M-HDV/M.2

Bellek (RAM): Corsair Vengeance DDR5 32GB (2x16GB) 5600 MHz CL36

Ekran Kartı (GPU): MSI Radeon RX 6800 Gaming X Trio 16GB GDDR6

Depolama (SSD): Samsung 970 EVO Plus 500GB NVMe M.2 SSD

Kasa (Case):

Zoko Amiral White DK431​

Güç Kaynağı (PSU): XPG Pylon 750W 80+ Bronze

Bu sistemi ağırlıklı olarak oyun oynamak için kullanmayı düşünüyorum. Sizce bu sistemde herhangi bir değişiklik yapmam gerekir mi? Özellikle güç kaynağı ve anakart konusunda kararsızım. Önerileriniz benim için çok önemli.🙏🏼

Son düzenleme:

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Ana kartı Gigabyte, Msi, Asus, Asrock bu markaların dışında alma Biostar en son seçenek.
Kasanın da boyu mini ön tarafa 3 fan sığabilicek şekilde yani 360 MM sıvı soğutma radyatörü takabileceğin bi kasa bak, sıvı soğutma takmasan bile kasa geniş olur ve içerideki hava akışı daha iyi olur.
Güç kaynağını da tam Modüler al ilerleyen zamanlarda sistem güncellerken kablo ekleme, iptal etme, değiştirme işlemlerin daha kolay olur.

KS

TaylanD

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Ana kartı Gigabyte, Msi, Asus, Asrock bu markaların dışında alma Biostar en son seçenek.
Kasanın da boyu mini ön tarafa 3 fan sığabilicek şekilde yani 360 MM sıvı soğutma radyatörü takabileceğin bi kasa bak, sıvı soğutma takmasan bile kasa geniş olur ve içerideki hava akışı daha iyi olur.
Güç kaynağını da tam Modüler al ilerleyen zamanlarda sistem güncellerken kablo ekleme, iptal etme, değiştirme işlemlerin daha kolay olur.
Önerileriniz için teşekkür ederim. Aslında ilk başta ASUS Prime B650M-A anakartını seçmiştim, ama fiyatı biraz düşürmek için BIOSTAR modeline geçiş yaptım. Ancak sizin tavsiyeniz üzerine yeniden ASUS veya diğer önerdiğiniz markalara yönelmeyi düşüneceğim.
Kasa konusunda da söyledikleriniz mantıklı. Geniş hava akışı için 360 mm sıvı soğutma radyatörü destekleyen bir kasa araştıracağım. Sıvı soğutma kullanmasam bile kasanın ferah olması iyi bir fikir.
Güç kaynağı için tam modüler bir model seçmemi önermişsiniz. Bu, uzun vadede kablo yönetimi açısından gerçekten faydalı olur gibi görünüyor. Düşünceleriniz için tekrar teşekkürler, söylediklerinizi mutlaka dikkate alacağım 🙏🏼🙏🏼😊

Satriani

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
35
Biostar kötü bir anakart değil, bu fiyat bandında dolu dolu ve eski seri Biostar kartlar üzerinden kötülemek doğru olmaz.

Parça tercihi kişiye kalmış tabi ama ben olsam ekran kartına daha fazla yatırım yapmak için bu parçaları da değerlendirirdim. Hiç birisi çöp parça değil, hepsi de kendi sektöründe iyi firmalar.

İşlemci soğutucu;

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri