Yeni Sistem

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ogzhnkckshn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
MERHABALAR.
YENİ BİR SİSTEM KURMAK İSTİYORUM AMA ÇOK FAZLA BİLGİ SAHİBİ DEĞİLİM
DÜŞÜNDÜĞÜM ÜRÜNLER
ANAKART: MSI X470 GAMING PLUS
EKRAN KARTI: MSI ARMOR RX570 8GB OC EDITION
İŞLEMCİ: RYZEN5 3600X 
RAM: MARKA EMİN DEĞİLİM 16GB 3200MHZ 
GÜÇ KAYNAĞI: MARKA EMİN DEĞİLİM  700+80
SSD:    Samsung Pro 970 NVMe M.2 512 GB SSD
SIVI SOĞUTMA HAKKINDA HİÇ BİLGİM YOK.
HDD 1TB MARKA BİLMİYORUM 
SORUN YAŞAYABİLECEĞİM NE OLUR YADA NEYİ FARKLI YAPMAM GEREKİR YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.

Lonis

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RE: YENİ PC SİSTEMİ

700+80 fazla olur,paranız boşa gider,Yani parçalar ne kadar elektrik çekiyor tam bilmiyorum ama en azından 700 ün fazla olduğunu ve power suply e ekstra dan para vereceğinize eminim :)

Birde uygun fiyatlı bulursan sapphire nitro+ rx 570 , senin dediğin msı modelinden daha iyi olması lazım,rx 580 lerde en çok fps veren sapphire modeliydi,rx 570 leri araştırmadım hiç

KS

ogzhnkckshn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RE: YENİ PC SİSTEMİ

Lonis' Alıntı:
700+80 fazla olur,paranız boşa gider,Yani parçalar ne kadar elektrik çekiyor tam bilmiyorum ama en azından 700 ün fazla olduğunu ve power suply e ekstra dan para vereceğinize eminim :)

Birde uygun fiyatlı bulursan sapphire nitro+ rx 570 , senin dediğin msı modelinden daha iyi olması lazım,rx 580 lerde en çok fps veren sapphire modeliydi,rx 570 leri araştırmadım hiç

TAMAM DA ŞUAN Kİ BÜTCE BU İŞTE 1000 TL YE BİR TANE BULDUM İKİNCİ EL TABİ :) BİLDİĞİM KADARIYLA SADECE OC Sİ VAR RX580 LERİN VE SENCE UYUMSUZ OLACAK SORUN ÇIKARACAK BİRŞEY OLURMU.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kurduğunuz sistem çok iyi değil yani dengesi yok. İşlemci + Anakart + M.2 Disk için ekran kartından çok ama çok fazla kısmışsınız. Bütçe nedir yazın yardımcı olabilir.

Bilgi 1 : PSU konusunda ne kadar fazla o kadar iyi o konuda yanlış düşüncelere kimse girmesin. Şöyle düşünün sistemde en az değişim görecek bileşen PSU ve Anakarttır. Anakart geceğe yönelik ihtiyaçlara karşılık verecek bir model seçilmeli ama bütçe sorunsa abartmadan bu yapılmalı ve PSU ise güç olarak ilerideki yükseltmeleri karşılamalı ki bir daha boşa masraf olmasın. Ayrıca ne kadar fazla W değeri varsa PSU o kadar az yüke girer. Ancak buda abartılmamalı 650W 80+ bir PSU ile bu gün ki şartlarda RTX 2080 Ti ve 3950X gibi bir işlemci olan sistem beslenebilir ama ideal W değeri 750W güçtür üzerine çıkmayın altına çok düşmeyin geleceğe yönelik ve az yüke girecek bir PSU olacaktır 750W güç. 700W olur 650W olur aşağısına inmeyin yeterli.

Bilgi 2 : İşlemci olarak 3000 serisi olmak zorunda değil ekran kartına yetsin bu kadarı kafi. Asıl amaç oyundur genelde bu durumda ekran kartı önemli işlemci değil ki sizin sistemin amacı nedir bilmiyorum onuda yazın.

Bilgi 3 : M.2 disk oyun performansını arttırmaz. Boşa masrafa M.2 disk için girmeyin o parayı FPS odaklı işinize yarayacak bileşenlere aktarın ki M.2 disk olacaksada en pahalısına gerek yok çok kaliteli F/P dengesi yüksek iyi markalardan ürünler var ille de olacaksa onlarda seçim yapılmalı bütçenin önemli olduğu bir sistemde.

Bilgi 4 : AMD Stok soğutucu sıcak aylar gelmediği sürece her sisteme yeterli bir düzeyde soğutma sağlar. Ekstra boşa masrafa gerek yok o para FPS odaklı bileşenlere harcanabilir sonradan aylar ısınmaya başladığında ihtiyaç olursa ki çoğu sistemde ihtiyaç olmaz ama olursa bir F/P hava soğutma alınabilir.

Bilgi 5 : Anakart olarak X470 bulunabilir anakartların VRM yani işlemci güç yapısı B450 anakartlar ile aynı yani o konuda boşa masrafa gerek yok. Giriş-Orta seviye B450 bir anakart ile tüm Ryzen işlemciler kullanılabilir bir sorun yok burada. F/P iyi bir ürün önerisi yaparız size bu konuda.

Tüm bu bilgiler sadece fikriniz olsun diye ben size bütçenizi söylediğinizde ve sistemin asıl amacı ne bunu belirttiğinizde sistem önerisi yapacağım.

KS

ogzhnkckshn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Kurduğunuz sistem çok iyi değil yani dengesi yok. İşlemci + Anakart + M.2 Disk için ekran kartından çok ama çok fazla kısmışsınız. Bütçe nedir yazın yardımcı olabilir.

Bilgi 1 : PSU konusunda ne kadar fazla o kadar iyi o konuda yanlış düşüncelere kimse girmesin. Şöyle düşünün sistemde en az değişim görecek bileşen PSU ve Anakarttır. Anakart geceğe yönelik ihtiyaçlara karşılık verecek bir model seçilmeli ama bütçe sorunsa abartmadan bu yapılmalı ve PSU ise güç olarak ilerideki yükseltmeleri karşılamalı ki bir daha boşa masraf olmasın. Ayrıca ne kadar fazla W değeri varsa PSU o kadar az yüke girer. Ancak buda abartılmamalı 650W 80+ bir PSU ile bu gün ki şartlarda RTX 2080 Ti ve 3950X gibi bir işlemci olan sistem beslenebilir ama ideal W değeri 750W güçtür üzerine çıkmayın altına çok düşmeyin geleceğe yönelik ve az yüke girecek bir PSU olacaktır 750W güç. 700W olur 650W olur aşağısına inmeyin yeterli.

Bilgi 2 : İşlemci olarak 3000 serisi olmak zorunda değil ekran kartına yetsin bu kadarı kafi. Asıl amaç oyundur genelde bu durumda ekran kartı önemli işlemci değil ki sizin sistemin amacı nedir bilmiyorum onuda yazın.

Bilgi 3 : M.2 disk oyun performansını arttırmaz. Boşa masrafa M.2 disk için girmeyin o parayı FPS odaklı işinize yarayacak bileşenlere aktarın ki M.2 disk olacaksada en pahalısına gerek yok çok kaliteli F/P dengesi yüksek iyi markalardan ürünler var ille de olacaksa onlarda seçim yapılmalı bütçenin önemli olduğu bir sistemde.

Bilgi 4 : AMD Stok soğutucu sıcak aylar gelmediği sürece her sisteme yeterli bir düzeyde soğutma sağlar. Ekstra boşa masrafa gerek yok o para FPS odaklı bileşenlere harcanabilir sonradan aylar ısınmaya başladığında ihtiyaç olursa ki çoğu sistemde ihtiyaç olmaz ama olursa bir F/P hava soğutma alınabilir.

Bilgi 5 : Anakart olarak X470 bulunabilir anakartların VRM yani işlemci güç yapısı B450 anakartlar ile aynı yani o konuda boşa masrafa gerek yok. Giriş-Orta seviye B450 bir anakart ile tüm Ryzen işlemciler kullanılabilir bir sorun yok burada. F/P iyi bir ürün önerisi yaparız size bu konuda.

Tüm bu bilgiler sadece fikriniz olsun diye ben size bütçenizi söylediğinizde ve sistemin asıl amacı ne bunu belirttiğinizde sistem önerisi yapacağım.
Ben anakartı aldım x470 amaç oyun elbette şuan için başka bir düşüncem yok bu konuda.
bütce olarak ise 4 ile 5 bin arası bi harcama yapmayı düşünüyorum. üstü beni zorlayabilir şuan için. 
Ayrıca bilgiler için de çok teşekkürler.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
X470 anakarttaki amaç oyun derken. X470 anakartın size hiçbir getirisi olmayacak B450 alın geçin. Size bir sürü bilgi verdim paranızı daha dengeli harcayabilirsiniz böyle yazık olur. 3600X mesela onu yerine 3600 yada 3500X alınabilir. Ekran kartını yükseltin işlemciyi değil oyun için en önemli bileşen ekran kartıdır. Her detayı yazdım zaten gerisi size kalmış.

Örnek olarak bu sistemi PCH F Class 1.1 sadece kasayı Sharkoon RGB Flow ARGB yaparsanız 5.066 TL 'ye çok daha güçlü bir oyun makinesi alırsınız.

KS

ogzhnkckshn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
X470 anakarttaki amaç oyun derken. X470 anakartın size hiçbir getirisi olmayacak B450 alın geçin. Size bir sürü bilgi verdim paranızı daha dengeli harcayabilirsiniz böyle yazık olur. 3600X mesela onu yerine 3600 yada 3500X alınabilir. Ekran kartını yükseltin işlemciyi değil oyun için en önemli bileşen ekran kartıdır. Her detayı yazdım zaten gerisi size kalmış.

Örnek olarak bu sistemi PCH F Class 1.1 sadece kasayı Sharkoon RGB Flow ARGB yaparsanız 5.066 TL 'ye çok daha güçlü bir oyun makinesi alırsınız.

Sapphire RX590 NITRO+ SE 8GB peki bu kart nasıl olur? Birde merak ettiğim bir şey var GDDR5 256 bit mi yoksa GDDR6 128 bir mi daha iyi?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bit değerlerine bakmıyoruz çooook uzun zamandır. Sıkıştırma teknolojileri kullanıyor kartlarda. Yani bit değerine bakarak kart alma dönemi çok uzun zamandır kapandı gitti. RX 590 kartı ile RX 5500 XT benzer sonuçlar veren kartlar yani RX 590 kartını kaldırın rafa. Ayrıca RX590 kartı RX 5500 XT kartında 2 kat daha fazla güç tüketiyor ve daha fazla ısınıyor yani bu konudada RX 590 kartını geçin. Ayrıca GDDR6 veri yolu daha geniş bant genişliği sunuyor yani performansa faydası var yeni teknolojide kalın boşa öneri yapmam.

KS

ogzhnkckshn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ÖNERİNİZE UYDUM VE SİSTEMİ TOPLADIM SİSTEM ÖZELLİKLERİ ŞÖYLE:

[font=Arial, sans-serif]PC SİSTEMİ[/font]
[font=Arial, sans-serif]MSI X470 GAMING PLUS AM4 AMD Ryzen™ DDR4 3466MHz (OC) USB3.1 Anakart[/font]
[font=Arial, sans-serif] [/font]
[font=Arial, sans-serif]MSI[/font][font=Arial, sans-serif] Radeon RX [/font][font=Arial, sans-serif]5500 XT MECH[/font][font=Arial, sans-serif] OC 8GB GDDR6 128 Bit[/font]
[font=Arial, sans-serif] [/font]
[font=Arial, sans-serif]AMD Ryzen™5 3600X Soket AM4 + Wraith Spire 3.8GHz 32MB 95W 7nm İşlemci[/font]

[font=Helvetica, sans-serif]Neo Forza 16GB 3200MHz DDR4 Ram NMUD416E82-3200DB11[/font]
[font=Helvetica, sans-serif] [/font]
[font=Helvetica, sans-serif]Samsung 970 Evo NVMe 250GB 3400MB-1500MB/s M.2 SSD (MZ-V7E250BW)[/font]
[font=Helvetica, sans-serif] [/font]
[font=Helvetica, sans-serif]Cooler Master MWE 750W 80+ 2xEPS, Aktif PFC, 120mm Fanlı PSU (MPE-7501-ACABW-EU)[/font]
https://www.google.com/aclk?sa=l&ai...hUKEwji4NqUp6vpAhWOwcQBHb41C0UQ2CkImgM&adurl=
https://www.google.com/aclk?sa=l&ai...hUKEwji4NqUp6vpAhWOwcQBHb41C0UQ2CkImgM&adurl=
[font=Arial, sans-serif]Sharkoon Night Shark Kirmizi Usb3.0 3x120mm Pencereli̇ Oyuncu Kasa[/font]
https://www.google.com/aclk?sa=l&ai...hUKEwiGn-_xqKvpAhXPOpoKHWqqCJoQ2CkIpAI&adurl=
İLERİDE EKRAN KARTINI TEKRAR YÜKSELTİRİM UMARIM EKRAN KARTI DIŞINDA BİRDE RAM YÜKSELTSEM ÇOK DAHA İYİ PERFORMANS ALIRIM SANIRIM
ŞUAN ULTRA AYARLARDA FPS DEĞERİM 80 90 100 CİVARI

KS

ogzhnkckshn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
Hayırlı olsun. Bol fpsler :)
,

ÇOK TEŞEKKÜRLER  :D
SİZCE SIVI SOĞUTMA İHTİYACIM OLURMU BU SİSTEME?
2 GÜNDÜR KULLANIYORUM ISINMAYA DAİR BİRŞEY YOK ŞİMDİLİK AMA DAHA SONRA BİR SORUN YAŞARMIYIM SİZCE YADA EKLEMEM GEREKEN SİZE GÖRE BİRŞEY VARMIDIR. SES KARTI FALAN YOK GALİBA O KONUDA BİLGİMDE YOK GETİRİSİ NE OLUR BANA BİRDE WİFİ SORUNUM  VAR YA WİFİ İLE BAĞLANMAK İÇİN NE YAPMAMA LAZIM? :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri