Yeni sistemde aniden donma ve ses sorunu hk.

emrearslan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar merhaba, daha önce sistem almakla alakalı bir konu açmıştım ve bu sisteme bir kaç ekleme yaparak satın aldım ama bilgisayar durduk yere donuyor ve ayrıca amfiyi bilgisayara bağladığımda ses çok cızırtı yapıyor özellikle oyuna girdiğimde inanılmaz bir hal alıyor. Airpods'u da bağlayamıyorum ama sanırım o genel bir uyumluluk sorunuyla alakalıymış bir türlü anlam veremedim umarım daha önce yaşayıp çözen birisi vardır. Donma sorunu ile alakalı video koyuyorum şimdiden çok teşekkür ederim.

Sistemle alakalı açtığım konu: https://forum.pchocasi.com.tr/konu-15-20-k-arasi-amd-asus-rtx-kasa-toplamak-icin-yardim-lutfen.html

Donmayla alakalı video: https://files.fm/f/7j4x86wwg

Sisteme ait istatistikler (anladığım kadarını iletebildim detay istediğiniz taktirde iletebilirim):

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Sorun sistem alındığından beri var mı yoksa sonradan mı ortaya çıktı?

Ayrıca birkaç değişiklik yaptım demişsiniz bileşenlerinizi marka model olarak tam liste halinde yayınlar mısınız.

KS

emrearslan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Sorun sistem alındığından beri var mı yoksa sonradan mı ortaya çıktı?

Ayrıca birkaç değişiklik yaptım demişsiniz bileşenlerinizi marka model olarak tam liste halinde yayınlar mısınız.

Sistem alındığından beri bahsettiğim problemlerin hepsi var evet. Ramlerin ışıklarından 1 tanesi farklı yanıyordu onu değişime gönderdim belki kısa devre tarzı bir şey olabilir diye ama şimdi sorun devam edince sistemi de göndermek istemedim kendim çözüm arıyorum çünkü ramlerin gelmesi 2 haftadan fazla sürdü.

Sistem bileşenleri:

AMD Ryzen 5 5600X 3.7GHZ 35MB AM4 65W × 1
Asus TUF GAMING B550M-E WIFI DDR4 S+V+GL AM4 × 1
Palit RTX3070 Ti GAMEROCK 256Bit GDDR6X (LHR) × 1
CORSAIR 16GB (2x8GB) Dominator Platinum RGB Beyaz 3200MHz DDR4 CL16 × 1
Crucial P5 500GB SSD m.2 3400/3000 MB/s NVMe PCIe × 1
Thermaltake Smart RGB 700W 80+ Güç Kaynağı × 1
NZXT Kraken x53 240MM AIO Sıvı Soğutma × 1

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Anakart BIOS sürümünüzün güncel olduğundan emin olun.
B550 çipset sürücüsünü AMD Support adresinden indirip kurun. Eğer kurduysanız güncel olduğundan emin olun.
RAM 'lerin doğru soketlere takıldığından emin olun. Genelde CPU yanından başlayarak .|.| bu şekilde takılması gerekir ama anakart kitapçığından doğru soketlere bakıp emin olun.

KS

emrearslan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Anakart BIOS sürümünüzün güncel olduğundan emin olun.
B550 çipset sürücüsünü AMD Support adresinden indirip kurun. Eğer kurduysanız güncel olduğundan emin olun.
RAM 'lerin doğru soketlere takıldığından emin olun. Genelde CPU yanından başlayarak .|.| bu şekilde takılması gerekir ama anakart kitapçığından doğru soketlere bakıp emin olun.

Cevap için teşekkür ederim. Bilgisayarı kapattıktan sonra dediğiniz yöntemleri deneyeceğim çünkü ben dediğinizin aksine ram e uzak olan tarafa 1 slot arayla takmıştım.. Bunun haricinde corsair ramleri kontrol edebildiğimiz iCue yazılımı sistemsel bir çok hataya neden olabiliyormuş. Yaklaşık 2 saattir bu konuyla alakalı yazıları okuyorum. Şimdi uygulamayı da kaldıracağım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
iCEU yazılımı normalde sorunsuz oldukça stabil yazılımlardan birisidir. Ancak son 1-2 güncellemedir bazı sorunlar yaşattığına bende şahidim. Ancak şuan ki son sürümde en azından bende bir sorun yok. Bende Corsair klavye var bende kullanıyorum iCUE yazılımını.

KS

emrearslan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
iCEU yazılımı normalde sorunsuz oldukça stabil yazılımlardan birisidir. Ancak son 1-2 güncellemedir bazı sorunlar yaşattığına bende şahidim. Ancak şuan ki son sürümde en azından bende bir sorun yok. Bende Corsair klavye var bende kullanıyorum iCUE yazılımını.

O zaman ilk olarak sizin ilettiğiniz talimatları uygulayıp sonrasında sorun devam ederse iCue uygulamasını kaldırmayı deneyeceğim. Cevaplar için teşekkür eder, iyi forumlar dilerim.

Son olarak iCue uygulamasına girdiğimde hep böyle bir ünlemle karşılaşıyorum ve force update butonuna tıkladığımda gidiyor ama bir süre sonra tekrar geliyor. Bu sorun sizde de mevcut mudur?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Hayır bu sorun bende mevcut değil. Sanırım bellekleri yazılımın bu sürümü tanımakta bir sıkıntı yaşıyor. Size tavsiyem durumu Corsair desteğe bildirin.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri