Yeni Sistemde Arka Arkaya Mavi Ekran Hataları

April61

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Anakart :B450 Tomahawk Mx
İşlemci : Ryzen 5 3500x​
Ekrankartı : AORUS RX 580 4GB​
RAM : Patriot Viper Steel 8GB 3200MHZ​
Power : FSP Hydro 500W +80 Bronz​
SSD : Kingston A2000 M2​
Sistemdeki tek eski parça RX 580 dir cok 2018 de almıştım diye hatırlıyorum. Bu sistemde ilk olarak anakart olarak GİGABYTE B450 S2H V2 takılı idi ama bu cözülemeyen mavi ekran hataları ve tomahawkın indirime girmesi üzerinde iade edip tomahawk aldım bu mavi ekran hataları birden fazla yani hep aynı mavi ekranı vermiyor , minidump dosyalarını gören herkes sistemde RAM arızası olabileceğini söyledi 2 haftadır farklı parçalar ile her parça teker teker değiştirildi (değişim yapılan kasalar kendisi ile aynı gücte veya daha güclü parçalar idi) ve test edildi parçaların hepsi sağlam ve yapılan testlerin (MEMtest vs) hepsinden anlının akıyla cıkıyor ​
 işin ilginç kısmı parçaların başka kasalarda sıkıntısız çalışması fakat benim kasamda birleşince mavi ekran vermesi anakartın üzerindeki uyarı ışık ve ses testlerindende başarıyla geçti bu bilgisayar defalarca format gördüğünden (parçalar değiştiği için) yazılım olarak arıza var diyenler oldu inanmıcaksınız diskin içi 0 işletim sistemi yüklenirken bile mavi ekran verdi(bunun mümkün olduğunu bilmiyordum) 15 20 yıllık bilgisayar kullanıcısıym böyle bir arıza hayatımda görmedim elimde son formattan sonra sadece 1 minidump var 2 tane 1 i eski ve 1i yeni olmak üzere bluescreen view dosyası var bunları buraya koyuyorum yardım edebilecek fikir verebilecek birisi var ise şimdiden cok teşekkür ederim .​
https://drive.google.com/file/d/1by5IfbcNS9rocLp80KlQk4462hO46rRv/view
https://hizliresim.com/9NqODS

https://hizliresim.com/QQsMRG

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Anakartın BIOS sürümü güncel mi?
RAM modülünüz 1 adet ise doğru sokete takılımı? 1 adet bellek için ve 2 adet bellek için anakartlarda anakartın önerdiği soketlere takılması gerekir belleğin. Ayrıca RAM XMP açık ve kapalı denendi mi?

Minidump dosyanıza bakıyorum şuan bunlar direkt soracağım şeylerdi aradan çıkartayım dedim.

Aldığınız hatanın dökümüne baktım. 2 şeyden olabilir bu sorun benim görüşüme göre. İlki sürücü hatası ki hangisi anlamak için Driver Verifier bu sayfada Windows içine gömülü sürücü sorununu bulmak için olan uygulamanın detaylı kullanımını bulabilirsiniz. Biraz uğraştıran bir iştir ve öncesinde sistemin açılmama ihtimali olduğu için Windows kurtarma diski ve sistem geri yükleme noktası oluşturmanızı tavsiye ederim. 2. şey işe işlemci arızası olabilir.

KS

April61

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Anakart beta versiyondan önceki versiyonun bi eskisi geldi beta versiyon öncesi en güncele updateledim Ram doğru slotta 4 slottan b1 slotunda şuan b1 slotundan slot değiştirince anakart yeşil ile işaretli slota geçirin yazıyor XMP açık ve kapalı denendi 3 farklı ramde takıldı denendi ram temiz

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
RAM değil zaten sorununuz hatanızda sorun olabilecek 2 şeyi söyledim. Kontrollerinizi yapın ona göre geri dönüş yapın. Sürücü hatası çıkarsa kolay ama işlemci hatanız varsa değişim vs. gerekecektir.

KS

April61

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
April61' Alıntı:
Anakart beta versiyondan önceki versiyonun bi eskisi geldi beta versiyon öncesi en güncele updateledim Ram doğru slotta 4 slottan b1 slotunda şuan b1 slotundan slot değiştirince anakart yeşil ile işaretli slota geçirin yazıyor XMP açık ve kapalı denendi 3 farklı ramde takıldı denendi ram temiz

siz yorumu tam yazarken bende windows 8 i denemek üzereydim kurulum bittiğinde çalışır ise sizin dediğiniz driver sorunu kontrol etme ile ayni işi görür mü , işlemci arızalı ise geri göndereceğim formattan sonra geri dönüş yapacağım te[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]şekkür ederim[/font]

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Format sürücü ile aynı şeyi görmez ama sürücü sorunu varsa Windows 8 de çalışabilir sürücü. Yani işe yarayabilir de yamayabilir de ama yaramaz ise önerdiğim sürücü testini atlamayın yapın yinede.

KS

April61

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Format sürücü ile aynı şeyi görmez ama sürücü sorunu varsa Windows 8 de çalışabilir sürücü. Yani işe yarayabilir de yamayabilir de ama yaramaz ise önerdiğim sürücü testini atlamayın yapın yinede.
Direk driver vertifier i denedim w8 den vazgeçip driver vertifier kendine özel bir mavi ekran verip driverin adını yazması gerekiyormuş ama yazmadı yine normal o irql not les or equal mavi ekranlarından verdi minidump ını yükledim ekran kartını son bir kez test etmek için ekran kartını söktüm ve harici girişinden bağladım monitöre ama hiç görüntü vermedi bios dahi gelmedi sebebi nedir acaba ve sizin kesin olarak söylediğiniz arıza nedir ona göre göndereyim iadeye teşekkür ederim
https://www.dosya.tc/server32/evnfj4/011521-5703-01.rar.html

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
[font="Open Sans", sans-serif]Driver[/font][font="Open Sans", sans-serif] Vertifier yani sürücü doğrulama işlemini doğru yaptığınızdan emin misiniz.[/font]

İşlemcinizin içinde ekran kartı birimi yok. Anakarttan görüntü alabilmeniz için işlemcinizde ekran kartı birimi olması gerekir.

Mavi ekran dosyanız önceki ile aynı. Kesin sebebi bulamayabilirsiniz her zaman ama zaten pek çok şeyi değiştirmişsiniz bileşen olarak bir tek işlemci kalmış. Disklerde olabilir ama genelde disk hatasının başka hata dökümanlarıda oluşur.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri