Yeni Sistemde Eski Hdd Kullanmak

CNbc

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yeni bir sistem topladım ve topladığım sistemde m2 ssd kullanıyorum şuanda Windows kurulu. Eskiden kalma 1tb bir hdd var onuda sisteme dahil etmek istiyorum (Windows kurulu içerinde) merhaba nasıl bir yol izlemeliyim. Rehber bir video varmı acaba Teşekkür ederim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Şimdi sorunuzu tam anlayamadım. Şunu mu yapmak istiyorsunuz HDD içindeki Windows 'u M.2 diske kopyalamak eğer böyle ise sorunuz bu video bağlantısı işinize yarar. Yok şunu soruyorsanız SSD diske Windows kurup HDD diski 2. disk olarak kullanmayı o zaman 2 seçeneğiniz var şöyle yapabilirsiniz. 

1. yol hiç format atmamışsanız M.2 diske HDD diskte takılıyken sistemde format işlemi başlatın disk ekranında HDD diskinizin disk numarasına ait tüm birimleri seçip silin tek bir birim kalınca M.2 diski seçip Yeni deyip birim oluşturun ve sonra HDD diskiniz seçin disk numarasından tanırsınız Yeni deyip oluşturun sonra M.2 diskinizin en büyük boyutlu birincik disk yazan birimini seçip ileri deyin yine disk numarasından tanırsınız diski.

2. yol M.2 diske zaten format atmışsanız şunu yapabilirsiniz. HDD diski sisteme takın sistem kapalıyken ve sistemi açın. Windows ekranında başlata sağ tıklayın ve Disk Yönetimini açın. Açılan pencerede aşağıda Disk 0 , Disk 1 diye diskleriniz sıralanır. HDD diskinize ait alanı bulun ki 2 disk varsa sistemde Disk 1 HDD disk olur. Karşısındaki alanda renkli barlara sahip bir kaç bölüm olur her bölüme sağ tıklayıp Birimi Sil deyin ve Siyah bar olunca tek bir bar haline gelecek zaten siz Sağ tıklayıp Yeni Birim Oluştur deyip adımları ileri ileri deyip geçin hepsi bu kadar.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
2. disk olarak taktığınızda sistem okur normalde ama eğer diskiniz UEFI bir sistem değilse ve şuan UEFI bir sistem kullanıyorsanız mecbur biçimlendirmeniz gerekecek. Şöyle yapın HDD yi sisteme 2. disk olarak takın ve sistemi başlatın. Eğer hangi işletim sistemi ile açmak istiyorsunuz derse sistem siz M.2 diskteki Windows ile başlatın sistemi. Daha sonra önce Bilgisayarıma bakın eğer diske girebiliyorsanız sorun yok ama yok giremiyorsanız bir uyarı pencereresinde diski biçimlendir vs. gibi bir uyarı alııyorsanız o zaman diski biçimlendirmeniz gerekir. Yok bilgisayarımda görünmüyorsa yine Disk Yönetimine girin ve disk numarasından HDD diskin olduğu karşısındaki boyük boyutlu birime sağ tıkalyıp sürüye harf ataması yapın ve tekrar bakın bilgisayarıma ve açmaya çalışın yok yine açılmıyorsa diskiniz Windows sistemi ile uyumsuz bu yüzden biçimlendirmeden diski kullanamazsınız.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri