Yeni sistemde mouse takılıyor

Monster24

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
08.09.20 tarihiyle 5700Xt  R5 3600X gigabyte b450m s2h   xpg d30 2x8 3000 mhz sistem topladim.  
Kablosuz Gamepower Devour mouse kullaniyorum. Eski bilgisayarimda hiçbir problemi yok ama yeni sistemde kablosuzken takılıyor. Kablolu takınca problem olmuyor.
Ayrica  monitorumde yeni. Msi mag241cv . Sadece valorabt oynarken ekranda ara sira dalgalanmalar oluyor. Diger oyunlar ve bostayken bu sorun yok.
Yardimci olabilecek var mi?

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle mouse batarya yada pilini değişin daha sonra ise kasanın yakınlığını mouse göre ayarlayın ki çok yüksek ihtimal bununla alakalı problem olabilir.Kasa uzaklığı veya arada bulunan nesneler iletimi düşürür.Yakınlaştırın kasanızı.

Monitör için dalgalanma derken basıl bir durum oluyor ?

KS

Monster24

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Yavuz' Alıntı:
Öncelikle mouse batarya yada pilini değişin daha sonra ise kasanın yakınlığını mouse göre ayarlayın ki çok yüksek ihtimal bununla alakalı problem olabilir.Kasa uzaklığı veya arada bulunan nesneler iletimi düşürür.Yakınlaştırın kasanızı.

Monitör için dalgalanma derken basıl bir durum oluyor ?

Titriyor gibi   ama sadece valorantta gozlemledim suana kadar.  Ben birde gordugum kadariyla  valorantta  monitorun 144hz yenileme hizi modunu acinca oyun icinde 144  yazisi degisiyor arada azalip artiyor gibi ama cok hizli olduğundan kaclara indiğini goremedim.

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bu çok normal HZ tam olarak oyunda kaç FPS altına düşmezsenin orada sabit kalır.Yani sistem ile alakalıdır bu durum.Bazı bölümlerde bölgelerde Map lerde FPS drop olması size bunu yansıtıyor ki bu optimizasyon ile alakalı.Benim kendi sistemimde çok güçlü olmasına rağmen ETS2 oyununda bazı maplerde 50 ye kadar düşüyor.Bunu sorun etmeyin fakat dalgalanmadan kastınız bu ise eğer.

KS

Monster24

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Yavuz' Alıntı:
Bu çok normal HZ tam olarak oyunda kaç FPS altına düşmezsenin orada sabit kalır.Yani sistem ile alakalıdır bu durum.Bazı bölümlerde bölgelerde Map lerde FPS drop olması size bunu yansıtıyor ki bu optimizasyon ile alakalı.Benim kendi sistemimde çok güçlü olmasına rağmen ETS2 oyununda bazı maplerde 50 ye kadar düşüyor.Bunu sorun etmeyin fakat dalgalanmadan kastınız bu ise eğer.

Renklerse titreme oluyor. Yani bi soluyor bi canlaniyor gibi. Ama sadece valorantta gordum. Suanda sistem yeni , rocket league  fall guys ve valorantta deneyebildim. Boyutlari dusuk oldugu icin . Anca bunlar yuklendi. Bugun rust ta bakicam birde . Orda da ayni problem var mi diye .

KS

Monster24

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Yavuz' Alıntı:
Denedikten sonra mutlaka yazın çözüm bulalım.
İnternetim yavas oldugundan anca yukleyebildim kusura bakma.  Rustta oyun icin bir problem yok .valorant tada oyun icin de sıkıntı yok. Yani savaş kısmında. Ama menulerinde dalgalanma oluyor. Cok rahatsiz edici birsey degil. Ama dikkat cekiyor biraz. Birbirlerine cok yakin renklerle gecis yaptigi icin uzaktan bakinca anlasilmiyor fazla.
Ekran kartini tam takamadim mi diye dusunuyorumda  tak cikar yaptim vs o gecmedi. Donanimsal degil diye dusunuyorum.

Birde kablosuz mouse um duzgun bir sekilde calismaya basladi. Dediginiz gibi kasanin yerini degistirdim. Ve duzeldi. Standart ogrenci calisma masasi vardi bende. Kasa icin yuvasi olan masalardan. Kasa oradayken mouse cekmiyor. Bide solak oldugum icin iyice uzak kaliyordu.

KS

Monster24

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Yavuz' Alıntı:

Suan amd software programini kaldirdim bir onceki sürümün whql ydi galiba ismini unuttum oyle bir sürümünü yukledim. İnternette bir site bunu tavsiye etti. Ve suan dalgalanmada cozuldu gibi gozukuyor suanlik

KS

Monster24

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Yavuz' Alıntı:

Hala monitor sorunu devam etmekte.ben gec farkettim tekrardan. Ama internette bir yazi okudum. Bu tarz olaylar hakkinda yazmislar. İyi sistemlerde menulerde alinan 500-1000 arasi fpslere 144 hz monitorler uyum sağlamaya çalıştıkları icin renk degiskenlikleri olabilir demisler. Bunun cozum yollari herkeste farkli olabilir demisler. Banada fresync yi kapat duzelir dedi msi optix g241cv monitorum icin. Ama nasil kapaticagimi bilemedim . Ve gerekte yok bence . Sadece menulerde olusan bir olay icin.

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Herhangi bir full siyah ekranda veya sadece full beyaz ekranda bir dalganma mevcut değilse ve sizi rahatsız ediyorsa Freesync kapatabilirsiniz.Yada Hz ayalarınızı kontrol edin doğru mu seçtiniz.

KS

Monster24

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Yavuz' Alıntı:
Herhangi bir full siyah ekranda veya sadece full beyaz ekranda bir dalganma mevcut değilse ve sizi rahatsız ediyorsa Freesync kapatabilirsiniz.Yada Hz ayalarınızı kontrol edin doğru mu seçtiniz.

Oyunlardaki menuler disinda baska hicbiryerde bu problem yok. Freesync yi ise nereden kapatacağımı bir turlu bulamadim. Monitorun kullanim kilavuzunda da yazmiyor. İnternettede bulamadim. Msi Optix G241CV  kullaniyorum. Kapatabilirsem birde oyle deneyecegim.

KS

Monster24

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Yavuz' Alıntı:

ekrandaki sorunun sebebini şimdi çözdüm . monitör 144 hz den arada düşüyor buda dalganlanmaya sebep oluyor. hdml ile bağlantı yapıyordum. dün displayport kablosu sipariş ettim.  haftaya onunla deneyeceğim çoğu kişi ondan kaynaklı diyor. 
[video=vemio]https://vimeo.com/user125280061/review/469300967/97888b3afb[/video]
Videosunu buraya attım.

KS

Monster24

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Yavuz' Alıntı:
FreeSync monitörde G-Sync aktif edildi mi ?

Bir önceki bilgisayarım GTX1060 ekran kartlıydı ama hiçbir ayar yapmamıştım. şimdi 2 haftadır RX 5700 XT ekran kartlı bilgisayar kullanıyorum freesync aktif. diğerini bilmiyorum.  msi osd programında  freesync aktif diyor sadece.

KS

Monster24

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Yavuz' Alıntı:
https://youtu.be/4gUAeJPfROg

Bu adımları takip edin yanlış bir şey yapılmış mı kontrol edin.

Eski bilgisayarda tum guncellestirmeleri yaptim. Ekran karti , w10 vs. Ama o secenek bir turlu cikmadi.  Monitor kendisinde Freesync acik gozukuyor.  1060 li laptopumda gsync kismi gozukmuyor. Zaten yapmamistimda .  144 hz ayarlamistim sadece o bilgisayar .

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri