Yeni Sistemde Parça Testleri Nasıl Yapılır?

Meraklı Genç

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
54
Selamlar Yeni bir sistem aldim. CPU GPU ve diğer bileşenlerinin testlerini yapmak istiyorum bunun için tüm testlerin nasıl yapılıcağını anlatan bir video vs var mı sanırım Stres testi falan diyorlarmış sıcaklık FPS testi oluyormuş sanırım ama pek bilgim yok hem nasıl yapılıcağını öğrenmek hemde merakımdan sormak istedim musmutlu günler

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Furmark ve Prime95 uygulamaları GPU ve CPU için testte kullanılabilir. Disk içinde CrystalDiskİnfo kullanabilirsiniz.

KS

Meraklı Genç

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
54
Furmark ve Prime95 uygulamaları GPU ve CPU için testte kullanılabilir. Disk içinde CrystalDiskİnfo kullanabilirsiniz.
Bu üç uygulamayın nerden indirebilirim gezginlerde var sanırım güvenilir midir?

Birde araştırdığımda MSI Afterburner ve rivatuner statistics server bu iki uygulamayı gördüm bunlarda gerekli midir teşekkürler

MirvaLe

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
131
ugur.gozaydin' Alıntı:
Eğer Windows kurulu gelirse ki genelde öyle olur sadece BIOS 'u açıp XMP(ASUS anakartlarda DOCP olabiliyor) ayarını aktif edip bellekleri tam performansına almanız BIOS işlemleri için yeterlidir. Bunun öncesinde de BIOS güncellemesi var mı yok mu anakartın sitesinden kontrol edebilirsiniz. Güncel değilse güncellenmesini BETA BIOS sürümleri hariç öneririm.

Windows aşamasında ilk işiniz bir OEM veya Retail key alıp sistemi aktive etmek olsun. Sağlam Lisans, Yazılım Budur gibi yerlerden alışverişlerim oldu bakabilirsiniz.

Windows aşamasındaysa ekran kartı sürücünüzü kontrol edin güncel değilseniz AMD yada NVIDIA sitesinden güncel sürücüyü indirip kurun. Windows güncellemelerini sonrasında kontrol edin ve varsa yapın.

ARGB veya RGB varsa sistemde ve anakartınıza bağlılarsa anakart markanızın RGB yazılımından RGB ayarlarınızı yapabilirsiniz. ASUS Armory Crate, MSI Center veya Gigabyte App Center uygulamalarını kullanabilirsiniz bunlar için. Ayrıca bu yazılımlardan fan ayarlarıda yapılabilir.

Gerisi isterseniz sistemin performans ve sağlıklı çalışıp çalışmadığını anlamak için ekstra test yazılımlarına kalıyor.
  1. İşlemci testi için Cinebench R23 yazılımını kurabilirsiniz.
  2. Ekran kartı için 3DMark Time Spy kurulabilir.
  3. RAM testi için memtest86 ama uzun sürer bu testi en sona bırakın.
  4. Sıcaklık ve genel PSU yeterlilik testi için OCCT içinden POWER testi yapabilirsiniz.

MirvaLe

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
131
Bu üç uygulamayın nerden indirebilirim gezginlerde var sanırım güvenilir midir?

Birde araştırdığımda MSI Afterburner ve rivatuner statistics server bu iki uygulamayı gördüm bunlarda gerekli midir teşekkürler
afterburner oyun içi fps sıcaklık gibi değerleri görmek için kullanılan bir uygulamadır. isteğe bağlı indirilebilir.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Afterburner oyun içinde FPS , sıcaklık , fan hızı gibi değerlere bakmak ve OC yapmak için bir uygulamadır. İsteğe bağlı kurulabilir. Bu uygulamaların genelde kendi siteleri oluyor.

Furmark

Prime95

CrystalDiskİnfo

KS

Meraklı Genç

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
54
Değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar