Yeni sisteme eski SSDyi takma Hk.

RoseMan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar. Yeni bir hazır sistem pc aldım. İçerisinde m.2 SSD var ve içerisine win10 deneme sürümü yüklemişler. Ben eski sistemi satarken SSDmi elimde tuttum. İçerisinde windows kurulu, oyunlarım, dosyalarım, fotoğraf video vs var. Şimdi merak ettiğim bu ssd yi kasaya takarken ne yapmam gerek? Bu dosyaları kaybetmek istemiyorum. Ve iki ssdde de win kurulu, nasıl açılacak pc nasıl olacak hiçbir bilgim yok. Bilen yardımcı olabilirse sevinirim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
M.2 SSD 'niz hangi marka ise kendi yazılımını indirip kurun. Yazılım içerisinden Windows Clone adında bir uygulama olması gerekiyor. Bu uygulama eski diskinizdeki Windows 'u olduğu gibi yeni diske aktarmaya yarıyor. Öncelikle şunu yapacaksınız Windows kurulu diski sisteme takıp o disk ile sistemi başlatacaksınız. O diskin içine bu M.2 diskin veya kullandığınız önceki diskin kendi yazılımını kurup dediğim uygulama (Windows Clone) ile M.2 diske Windows 'u aktaracaksınız. Daha sonra sistemi yeniden başlatıp M.2 diskin içindeki sistemi başlatacaksınız. Daha sonra eski diskinizi biçimlendirebilirsiniz.

Eğer diskinizin yazılımını bulamazsınız Acronis True Image 2021 / EaseUS Disk Copy / Macrium Reflect 7 bu 3 yazılımdan birisini kullanabilirsiniz. Ücretli olabilirler.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri