Yardım Yeni Ssd'ye Dosya Aktarımı

HakQuanius01

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
C klasörüm 85 GB ve dolu . Diğer klasörüm ise D . C klasör boyutunu genişletmem için D klasörünün boş olması gerekiyor. C den Microsoft veya Nvidia gibi klasörleri taşımak da bana yetecek fakat taşıyamadım.

Yeni SSD alıp D klasöründekileri yeni SSD ye sorunsuz aktarabilir miyim? Oyun vs kurulu.

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
459
Microsoft, yani Windows işletim sistemini mi kast ediyorsunuz?
Bu benim bildiğim mümkün görülmüyor, İşletim sistemi eğer yeni alacağınız SSD öncekinden teknik olarak üstünse, DRAM olarak vb. tekrar baştan temiz kurulum. Klonlama uğraşmaya değer mi bilemiyorum.

Diyeleim ki film arşivi, 10-15 gb gibi, veya kaybetmek istenmeyen dosyalar, yüksek hacimli dosyalar vb. Sürükle ve bırak şeklinde diğer ssd ye aktarma... yapılabilir....

Oyunlarda durum biraz değişebilir. İşin içine Steam vb girerse.
Oyunun kendi game center türü uygulaması varsa ve bunun üzerinden oyunu aktardığınız dizini seçebilme imkanı sağlıyorsa buna bağlı...

Örneğin World of Warships oyunu kendi game center uygulaması var. Oyun 60 GB
Diğer ssd ye aktardınız. Oyunun yolu değişti. Game center üzerinden tekrar oyunun kurulu olduğu dizini seçip game centere akatarabiliyorsunuz.

Steam ve benzeri uygulamalar üzerinden aktarmada durum biraz karışabilir. Steam bu tür akatarımlar sonrası yeni dizini seçme imkanı sağlıyorsa olabilir.

KS

HakQuanius01

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Epicten oynadığım far cry 6 var. Buluta yükleniyor aslıdan oyun. Neyse belki sorun çıkmaz, önce yeni SSD ye aktarmaya çalışacağım. D dosyasından c ye pay verdikten sonra geri d dosyasına göndermeye çalışırım

GravediggerDemon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
93
Microsoft, yani Windows işletim sistemini mi kast ediyorsunuz?
Bu benim bildiğim mümkün görülmüyor, İşletim sistemi eğer yeni alacağınız SSD öncekinden teknik olarak üstünse, DRAM olarak vb. tekrar baştan temiz kurulum. Klonlama uğraşmaya değer mi bilemiyorum.

Diyeleim ki film arşivi, 10-15 gb gibi, veya kaybetmek istenmeyen dosyalar, yüksek hacimli dosyalar vb. Sürükle ve bırak şeklinde diğer ssd ye aktarma... yapılabilir....

Oyunlarda durum biraz değişebilir. İşin içine Steam vb girerse.
Oyunun kendi game center türü uygulaması varsa ve bunun üzerinden oyunu aktardığınız dizini seçebilme imkanı sağlıyorsa buna bağlı...

Örneğin World of Warships oyunu kendi game center uygulaması var. Oyun 60 GB
Diğer ssd ye aktardınız. Oyunun yolu değişti. Game center üzerinden tekrar oyunun kurulu olduğu dizini seçip game centere akatarabiliyorsunuz.

Steam ve benzeri uygulamalar üzerinden aktarmada durum biraz karışabilir. Steam bu tür akatarımlar sonrası yeni dizini seçme imkanı sağlıyorsa olabilir.
Steam de böyle bir imkan sağlıyor, kendimde çift ssd kullanıyorum birine format atarken aktarım yapmıştım, sorunu tam olarak anlayamasamda temel olarak sorunsuz taşınma işlemi nasıl yapılır gibi bir soru sorulmuş sanırım, epic taşımaya izin vermiyor diye biliyorum en kötü ihtimal silip tekrar yüklersin oyunları, internet sorunun yoksa sorun olacağını düşünmüyorum pek

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri