Yeni Topladığım Pcde Performans Düşüklüğü

baltimoresdream

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İki hafta önce yeni bir masaüstü bilgisayar topladım. Üst seviye sayılabilecek bir bilgisayar olmasına rağmen sürekli donmalar oluyor. Elden ring oynarken donuyor, ne oynarsam oynayayım akıcı değil. Age of Empires Mythology de bile akıcı değil nerdeyse. Monitörü de yeni aldım. Hepsini de güncelleştirdim. ilk başta daha iyi gibiydi ama yine de sorun vardı. Geçtiğimiz gün ondan da kötü hale geldi. Oyunlarda sıklıkla 1 saniyelik donmalar oluyor ve hiç akıcı değil. Monitör 165 hz ve 2k viewsonic, 1ms tepki süresi var. Ayarlardan 165 hz yenilemeyi seçip hdryi de açtım. DP kablo ile bağladım. Ancak sorunun kaynağını bulamadım. Kendim topladığım için birkaç kez kontrol ettim ve asus yazılımından da takip ediyorum bir sorun gözükmüyor. Ekran kartı ayarındaki fps sınırlamasını kapattım. İşlemci overclock mu gerektiriyor anlayamıyorum. Ramleri de bios dan 3200 hzye getirdim. Aşağıya sistemin parçalarını yazıyorum. Lütfen yardım edin.

MSİ 6900 xt gaming z
Asus z790p d4 wifi
Intel i5 13600k
Corsair Vengeance 3200 hz DDR4 16x2
Samsung 980 evo pro m2 ssd
FPS Hydro pro 850 w gold plus
Asus Tuf gt501

TheTibet

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,637
İki hafta önce yeni bir masaüstü bilgisayar topladım. Üst seviye sayılabilecek bir bilgisayar olmasına rağmen sürekli donmalar oluyor. Elden ring oynarken donuyor, ne oynarsam oynayayım akıcı değil. Age of Empires Mythology de bile akıcı değil nerdeyse. Monitörü de yeni aldım. Hepsini de güncelleştirdim. ilk başta daha iyi gibiydi ama yine de sorun vardı. Geçtiğimiz gün ondan da kötü hale geldi. Oyunlarda sıklıkla 1 saniyelik donmalar oluyor ve hiç akıcı değil. Monitör 165 hz ve 2k viewsonic, 1ms tepki süresi var. Ayarlardan 165 hz yenilemeyi seçip hdryi de açtım. DP kablo ile bağladım. Ancak sorunun kaynağını bulamadım. Kendim topladığım için birkaç kez kontrol ettim ve asus yazılımından da takip ediyorum bir sorun gözükmüyor. Ekran kartı ayarındaki fps sınırlamasını kapattım. İşlemci overclock mu gerektiriyor anlayamıyorum. Ramleri de bios dan 3200 hzye getirdim. Aşağıya sistemin parçalarını yazıyorum. Lütfen yardım edin.

MSİ 6900 xt gaming z
Asus z790p d4 wifi
Intel i5 13600k
Corsair Vengeance 3200 hz 16x2
Samsung 980 evo pro m2 ssd
FPS Hydro pro 850 w gold plus
Asus Tuf gt501
driver , bios güncellediniz mi

bide anakartınız DDR4 5333hmz desteklerken 3200hmz almak biraz mantıksız

KS

baltimoresdream

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
driver , bios güncellediniz mi

bide anakartınız DDR4 5333hmz desteklerken 3200hmz almak biraz mantıksız
Driverların hepsi güncel. Bios güncellemedim çünkü z790 serisinin 13. nesil intel işlemcilerle uyumlu olduğunu ve güncellemeye gerek olmadığını okudum. İşe yarar diyorsanız deneyebilirim.
Ram konusunda haklısınız ama küçük parçalar amerikadan kuzenle geldi. Bütün parçaların alınma süreci 1,5 ay olduğundan bu tip hatalar oldu ama ilerde yükseltebilirim.

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,257
Driverların hepsi güncel. Bios güncellemedim çünkü z790 serisinin 13. nesil intel işlemcilerle uyumlu olduğunu ve güncellemeye gerek olmadığını okudum. İşe yarar diyorsanız deneyebilirim.
Ram konusunda haklısınız ama küçük parçalar amerikadan kuzenle geldi. Bütün parçaların alınma süreci 1,5 ay olduğundan bu tip hatalar oldu ama ilerde yükseltebilirim.
Güncelleme işlemci uyumu için gerekli değil ama her zaman güncel bios iyidir mümkünse güncelle derim.

KS

baltimoresdream

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Güncelleme işlemci uyumu için gerekli değil ama her zaman güncel bios iyidir mümkünse güncelle derim.
Amd yazılımından ekran kartı ayarlarıyla oynadım ama bulamadım. Bios kaynaklı olabilir ama o konuda da şöyle bir sıkıntı var ki en başta daha iyiydi sonradan kötüleşti. Yine de güncelleme deneyeceğim. Çok içim geçti bilgisayardan, hevesim kaçtı bu durumdan dolayı🚬

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,762
DDU ile silin driverları
Aşağıdan vereceğim linkden Adrenalin 22.11.2 Recommended (WHQL) olan sürücüyü yükleyin.
Ve bu ayarı yapın
Screenshot_2.png

KS

baltimoresdream

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
DDU ile silin driverları
Aşağıdan vereceğim linkden Adrenalin 22.11.2 Recommended (WHQL) olan sürücüyü yükleyin.
Ve bu ayarı yapın
Ekli dosyayı görüntüle 14261
Dediğiniz gibi yaptım. Yine başta düzelmiş gibiydi ancak sonrasında sorunlar tekrar başladı. Artık anlayamıyorum:(

KS

baltimoresdream

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar sorunu çözdüm. İkinci bir monitör kullanıyordum. Eski bir monitör. VGA'dan HDMİ'ye dönüştürücü adaptörle bilgisayara bağlamıştım. Doğrudan ekran kartına bağlı olduğundan voltajda sorun yapıyormuş. Çıkartınca sistem rahatladı. Ana karta takınca da bir sorun yapmıyor. Yani eski, ucuz dönüştürücü adaptörden kaynaklanıyorumuş. Teşekkür ederim hepinize :)

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri