Yeni Topladığım RTX 2060 Sistem Görüntü Vermiyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

canlancer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle Selamlar.
Sistem toplama hakkında bilgili birisiyim. İlk topladığım sistem olmasına rağmen konu hakkında tecrübeli olmasamda bilgiliyim. Bana göre hiçbir sıkıntı yok, yeni toplanan sistemlerde açılış süresi epey zaman alıyor fakat 30dk-1saattir bekliyorum. Bağlantıları birçok kez kontrol ettim ve sistem çalışıyor fakat görüntü gelmiyor.

Sistem Özellikleri;
-Ryzen 7 2700
-Asus Tuf B450-Plus Gaming
-RTX 2060
-XPG 8GB 3000mhz
-TT 650W PSU
-XPG 240GB M2 SSD

Bios Update gerek var mı?

Power Tuşu:

Genel Donanım:

İşlemci, Ram ve 24Pin Girişi:

8Pin İşlemci Güç Girişi:

Kasa Panel Bağlantısı:

HD Audio Bağlantısı:

Monitör, klavye ve mousem olmadığı için ekran kartından HDMI kablosu ile tv'ye bağladım. En azında biosu görmem gerekiyordu.

Not: Sistemde hdd ve ssd yerine m2 kullandım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
BIOS bile açılmıyorsa 2 sebep olabilir aklıma gelen.

İlki işlemci soğutucusunu fazla sıktıysanız işlemciye gereğinden fazla baskı oluyorsa bu pinlerin baskısından dolayı görüntü vermeme gibi bir olay yapabilir bu genelde yaşanılan bir sorun bazen olabiliyor kontrol edin biraz gevşetip deneyin.

Diğeri ise RAM 'in durduğu slot ki sizde yanlış. Anakartın kitapçığında tek RAM varsa DIMM_A2 slotuna takın diyor bu slot tepeden baktığınızda soldan 2. slot oluyor sizde en soldaki slotta takılı bunu değiştirip deneyin.

KS

canlancer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
BIOS bile açılmıyorsa 2 sebep olabilir aklıma gelen.

İlki işlemci soğutucusunu fazla sıktıysanız işlemciye gereğinden fazla baskı oluyorsa bu pinlerin baskısından dolayı görüntü vermeme gibi bir olay yapabilir bu genelde yaşanılan bir sorun bazen olabiliyor kontrol edin biraz gevşetip deneyin.

Diğeri ise RAM 'in durduğu slot ki sizde yanlış. Anakartın kitapçığında tek RAM varsa DIMM_A2 slotuna takın diyor bu slot tepeden baktığınızda soldan 2. slot oluyor sizde en soldaki slotta takılı bunu değiştirip deneyin.

Kitapçığı okumamanın cefasını çektim. Sağolun hocam halloldu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri