Yardım Yeni Topladığım Sistem Kendine Reset Atıyor

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
tamam hallediyorum hemen.

maksimum ve ortalama var minimum yok
Asgari yazıyormuş şimdi farkettim hocam pardon minimumu varmış zaten kendi bilgisayarımda bakarken gördüm minimumu.

Bende aynı psu olduğu için oyun açıp arkada hwmonitor açıp maks min değerlerine bir bakacağım 10 15 dakikaya yazarım .

KS

Brakccek

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
tamam buldum

Asgari yazıyormuş şimdi farkettim hocam pardon minimumu varmış zaten kendi bilgisayarımda bakarken gördüm minimumu.

Bende aynı psu olduğu için oyun açıp arkada hwmonitor açıp maks min değerlerine bir bakacağım 10 15 dakikaya yazarım .
tamamdır çok sağol

Ekli dosyalar

• voltage.png
    voltage.png
    92.2 KB · Görüntüleme: 15
KS

Brakccek

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
az önce test başlattım ve kasanın içi birden ısındı bence ısınmayla kaynaklı olabilirmi ya bana sıvı sogutucu önerirmisin ve bu kasa fanlarını nasıl ayarlayacağım.

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
az önce test başlattım ve kasanın içi birden ısındı bence ısınmayla kaynaklı olabilirmi ya bana sıvı sogutucu önerirmisin ve bu kasa fanlarını nasıl ayarlayacağım.
Yukarıda testte çok ısınmadı demiştiniz ben pek anlamadım bu meseleyi. Ya da takip edemedim ya da başka bir şey.

12V ı test ettim bu arada Min 11.976 Max 12.024 çıktı . Sizinki de aslında %5 sapma aralığında ama çökme olduğu için ya ısınmadan ya da bundan kaynaklı. Benim tahmin ettiğim gibi eğer sizin fanlar o şekildeyse aşırı ısınma kaynaklı çökmeler. Sıvı soğutma önerisi isterseniz 240mm olarak https://www.hepsiburada.com/arctic-...fmpah5v_1fmqteof&adj_campaign=akakce&v=1.26.4 öneririm.

KS

Brakccek

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
bu konuyu açtığımdan beri reset yemedim :)

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
bu konuyu açtığımdan beri reset yemedim :)
Bu konuyu açtığınızdan beri kasanızın camı takılı değil mi yoksa ben mi yanlış anladım. Eğer kasa camı takılıysa ve yemediyseniz adınıza sevindim geldi geçti diyelim. Yine de o fan dizilimini düzeltin parça sağlığını ciddi anlamda düşürür.

KS

Brakccek

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
şimdi çözüme gidelim güç kaynağında bir sorun yok değilmi ?
kasa fanlarının yönünü nasıl ayarlayacağım dönüş yönünü falan
ve galiba içerdeki havayı düzgün dışarı atamıyorum bundan olabilir çökme 3 fanlı sıvı soğutma alacam galiba önerin varmı thermal macun vs sıvı soğutma 3 fanlı

Bu konuyu açtığınızdan beri kasanızın camı takılı değil mi yoksa ben mi yanlış anladım. Eğer kasa camı takılıysa ve yemediyseniz adınıza sevindim geldi geçti diyelim. Yine de o fan dizilimini düzeltin parça sağlığını ciddi anlamda düşürür.
10 dk önce taktım camı

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
şimdi çözüme gidelim güç kaynağında bir sorun yok değilmi ?
kasa fanlarının yönünü nasıl ayarlayacağım dönüş yönünü falan
ve galiba içerdeki havayı düzgün dışarı atamıyorum bundan olabilir çökme 3 fanlı sıvı soğutma alacam galiba önerin varmı thermal macun vs sıvı soğutma 3 fanlı

10 dk önce taktım camı
Fan düzenini fotoğrafla gösterdim. 360mm ye ihtiyacınız yok 5 7500f ile. attığım linktekini alabilirsiniz. Güç kaynağında sorun olup olmadığını kasa fanlarını düzeltince ve ( soğutmada sorun olduğunu düşündüğünüz için ayrıca onu değiştirdikten sonra ) çökme olmaya devam ederse anlarsınız.

KS

Brakccek

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
çözüldü yardımlar için teşekkürler yeni fan aldım 6 adet silverstone 120mm sıvı sogutma aldım deepcooler 360mm
fan yönlerini doğru şekilde taktım asus destekle iletişime gectim ramlarin uyumlu olmadıgınmı söylediler değiştirdim artık soğutma başarılı bir şekilde reset atma düzeldi yardımlar için teşekkürler....

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri